ja uważam, że lekcje wf-u są najgłubszymi lekcjami jakie są. Każdy powinien ćwiczyć we własnym zakresie, kiedy chce. Mi się wydaję, że kondycja jest taką częścią życia człowieka, że nie powinien nikt tego napiętnować i kazać poprawiać. Jeśli chcę być gruby to nie ćwiczę i mam wszystko w dupi*, jeśli chcę być zdrowy i chudy to ćwiczę, jednak w miarę własnych możliwości. A podstawówce i gimnazjum denerwowało mnie to, że oni kazali wszystko robić i biegać...i jaki ci czas wyszedł taka ocena...to jest nonsens...nie każdy potrafi szybko biegać i dlaczego ma mieć gorszą ocenę? W szkole średniej gdzie teraz jestem, nie ma takiej zasady, biegamy na miejsca...pierwsze kilka osób ma 5 reszta 4 jeżeli przebiegnie i to jest dobre...bo pani nasza bierze pod uwagę naszą kondycję jak i możliwości nasze do danego ćwiczenia. Uważam to za bardzo dobry sposób oceniania. A co do zwolnienia z wf-u, możesz iść do lekarza i albo poprosić o zwolnienie z wf-u, jeśli nie masz żadnej choroby, albo jeśli masz chodźby nadsiśnienie, zwolnienie całoroczne z prawdziwych powodów. Dobre i pożyteczne jest też zrobienie, jak kto potrzebuje, zabiegu prostowania krzywej przegrody nosa:P ja mam zamiar w przyszlym półroczu zrobić to, zwolnienie wtedy jest na 6 miesięcy(moża i dłużej), a wiadomo, że zabieg trzeba zrobić, bo nie zrobienie oczywiście jest niekonfortowe jak i niezdrowe, bo prowadzi do astmy.
OMG gdybym nie przeczytal twojego nicku to pomyslalbym ,ze jestes dziewczyna...Zamiast nad soba plakac i zsie zwalniac to wez sie w garsc i idz na boisko pograc z kolegami w pilke (jezeli takich masz bo sadzac po twoim poscie takowymch masz niewielu) wtedy zaczna cie ludzie doceniac ze wzgledu na twoj opor ,a tak zalatwisz se zwolnienie a i tak i tak wszyscy sie beda z ciebie smiac bo bedziesz jak jakis ulomniak siedzial na murku...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum