a wracając do tematu - Duende
piękna książka opowiadająca o angielskim intelektualiście, który wyjechał do hiszpanii by poznać świat flamenco.
początkowo trochę trywialna, ale okazuje się być dojrzałą, interesującą opowieścią niebanalnej przygody...
wcześniej ktoś wspominał o Egipcjaninie Sinuhe - czytałem jeszcze w podstawówce. super jest!
chyab ją sobie przypomnę...
Wysłany: 31-05-2007, 20:08
kamilel napisał/a:
piękna książka opowiadająca o angielskim intelektualiście, który wyjechał do hiszpanii by poznać świat flamenco.
początkowo trochę trywialna, ale okazuje się być dojrzałą, interesującą opowieścią niebanalnej przygody...
Podobne do "Rubio" W. Whartona. Ciekawe, co powstało pierwsze.
Mnie się jakoś przez "Rubio" nie udało przebrnąć. O ile jest to adekwatne słowo. Już na początku mnie zniechęciło. Może to dlatego, że W.Wharton w ogóle nie specjalnie mi pasuje. Dzisiaj zaczęłam czytać "Tato" właśnie tegóż to autora, ale też jakoś mnie zachwyciło.
Ostanio znowu czytuję Ligocką. Zawsze mnie nastraja pozytywnie. To w sumie prawie paradoks. Tak, to są ciekawe ksiażki.
polecam książkę Barbary Rosiek "Pamiętnik narkomanki", "Kokaina" i "Alkohol, prochy i ja". Może i młodzieżowe ale naprawdę jest co poczytać
_________________ * qutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
* hominen non odi, sed eius vitia
* hominis est errare, insipientis in errore preseverare
Znak zodiaku:
Didek [Usunięty]
Wysłany: 09-06-2007, 17:45
Polecam książkę "Ojciec Chrzestny" oraz "Świat według Clarksona 2". Jeśli będzie tak samo dobra jak Jedynka to będzie glamour. No, ale zawsze można czytać Wikipedię. Jak niektórzy forumowicze.
Ostatnio zmieniony przez Didek 09-06-2007, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
ale zawsze można czytać Wikipedię. Jak niektórzy forumowicze.
czy to prawda? O.o
_________________ * qutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
* hominen non odi, sed eius vitia
* hominis est errare, insipientis in errore preseverare
Znak zodiaku:
Didek [Usunięty]
Wysłany: 11-06-2007, 16:52
ewelinka328 napisał/a:
Didek napisał/a:
ale zawsze można czytać Wikipedię. Jak niektórzy forumowicze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum