Vanion - proszę cię bardzo, wiem ze zrywasz się tylko na mnie bo jestem młodszy- ale solid za każdym swoim postem CHCE kontynułować kłótnie !!! Nie dostał WARNA więc czuje się ponad mną !!! I za każdym razem robi złośliwe uwagi typu "
Cytat:
Młody na niczym sie nie zna
lub
Cytat:
kozaczy na forum jedynie
i
Cytat:
Sam nie wie co pisał
... To jest jawna obraza, wtedy kiedy kłótnia nie miała już miejsca !!!! Po co on wygaduje takie rzeczy !! Mam nadzieje ze Vanion coś z tym zrobisz ... a nie będziesz mi tylko wytykał błędy (...) i nie patrzyl na zachowanie solida... Jeszcze jedno takie zachowanie solida- to obiecuje ze nie będę już miły i nie obędzie się bez narady administracji - OK ??? prosił bym o potraktowanie mojej wypowiedzi zgodnie z choć najmniejszymi zasadami poszanowania ...
Polecam " Czarne Okna " - ciekawa epizotyczna książka opowiadajaca o życiu nastolatka poszukującego miłości Dość romantyczne...
Aleksander Kamiński - "Kamienie na szaniec" (pewnie również znane )
Tomasz Tryzna - "Panna Nikt"
oczywiście Paulo Coelho, "Alchemik"
i z innej bajki: Agata Christie
Książki tego autora są przereklamowane. Po takich recenzjach jakie usłyszałam o nim i jego dziełach spodziewałam się czegoś naprawdę oszałamiającego a tymczasem były one po prostu......nijakie.. Ale jest tak dlatego, że nie kręcą mnie takie "przesłodzone" i "wyolbrzymione" książki.
Z moich typów :
F. Dostojewski - "Idiota"
F. Nietzsche - "Antychrześcijanin"
biografia Romana Dmowskiego napisana przez M. Kawalca
do tego mitologia normandzka, literatura wojenna i obozowa
A ja polecam książki Anne Rice, szczególnie serię książek "Wampirze Kroniki" oraz "Nowe opowieści o Wampirach"
wbrew pozorom, nie są to książki typu puste, głupie "straszydła", ale historie o istotach które staraja sie dowiedzieć prawdy o wielu ważnych dla każdego pojęciach.
Kim my jesteśmy? Skąd jesteśmy? Czy Bóg istnieje? Czy jest szatan? Co jest celem w życiu?
Autorka szeroko rozpisuje o typowym pojęciu zła.
Ogólnie ksiązki te napisane są dosyć trudnym językiem, jest tu dużo filozoficznych rozważan na temat życia i śmierci, ale na[prawdę warto je przeczytać. Dodatkowo dowaidujemy się dużo o kulturze i życiu ludzi zyjących w innych epokach. renesansie, baroku...itd
Więc jak widać same plusy
_________________ "My, którzy umiemy mówić musimy być głosem dla tych, którzy mówić nie potrafią"
A ja polecam książki Anne Rice, szczególnie serię książek "Wampirze Kroniki"
ja rówznież polecam
ponadto
"Miasto i gwiazdy" Arthur C. Clarke
"Koniec wieczności" Isaac Asimov
"Kontakt" Carl Sagan
"Forrest Gump" Winson Groom
"Sto lat samotności" Márquez Gabriel García
"Rok 1984" George Orwell
"Lot nad kukułczym gniazdem" - Ken Kesey
_________________ Then on that last day he breaks
And he stood tall
And he yelled... and he takes his life
"Czerwony kapturek" czy "Śpiąca Królewna" to wszystko co w życiu przeczytałam :629: :629: hehe nie no a tak na serio to zbytnio nie czytam książek tylko te, które musze bo potrzebne są w szkole :629: tym samym podziwiam wszystkich ktorzy książki czytają bo lubieją
_________________ Jeżeli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu.
Jeśli chodzi o książki, to mam milion ulubionych, zależy jakiego typu książki.
UWielbiam wręcz książkę "Wiedźmin". Wiem, nie zrażajcie się filmem. Nasz Polski mistrz fantastyki Andrzej Sapkowski napisał naprawdę wspaniałą książkę. Również "W Ciemności" Jany Frey jest warte przeczytania.
_________________ Niepoprawna fanka Orlando Bloom'a i Wiedźmina
~*~
"Krew na twoich rękach, Falka,
krew na twej sukience.
Płoń, płoń za twe zbrodnie,
Spłoń i skonaj w męce."
- A.Sapkowski, "Czas Pogardy".
Może polecicie mi jakieś ciekawe książki, np. pamiętniki i autobiografie?
Co Wy lubicie czytać?
Witaj..
uwielbiam czytać ksiązki na pograniczu horroru s-f i kryminału, same kryminały tez uwielbiam. Czytam książki D.Koontza A Christie.
Niedawno czytałam super książke-pamiętnik- można powiedzieć autor Wisniewski tyt"Martyna"..polecam
"Siewca Wiatru" Kossakowskiej, "Narrenturm" Sapka, "Mroczna Wieża" S. Kinga, oczywiście "Wiedźmin" i cały świat Forgotten Realms
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum