W Poznaniu na Maltańskich Termach odbywa się Teatr Koni Zingaro. Jest to najlepszy teatr tego typu na świecie. W Polce jest ona po raz pierwszy. Ich przedstawienia zapierają dech w piersi. Na ich pokazach byłam już 4 razy. Pojechała specjalnie na tę okoliczność do Francji i do Niemiec. Teraz ten teatr jest w Polsce. Był ktoś juz może na tym przedstawieniu? W Polsce wystawiają "Battutę" ( moim zdaniem jest to najlepsze ich przestawienie), jeśli ktoś kocha konie i dobra muzykę i teatr zapraszam serdecznie na ich pokazy! Czegoś takiego nie zobaczy się nigdzie indziej. Ludzie płaczą ze wzruszenia i zachwytu już w 1 minucie spektaklu. Naprawdę polecam, jest to coś,co każdy z nas powinien zobaczyć!
_________________ ~When I no longer know the difference between teare and blood~
Też muszę się przyznać, że wcześniej nie słyszałam o tego typu przedstawieniach...z chęcią bym coś takiego zobaczyła...może kiedyś będę miała okazję, nawet jeśli nie na żywo to w tv...na pewno zwrócę baczniejszą uwagę jeśli taka nazwa w przyszłości wpadnie mi w oko...na dzień dzisiejszy nie mogę się podzielić żadnymi przemyśleniami, ale może za jakiś czas.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Pierwszy raz o tmy słysze..
I jakoś nie wyobrażam sobie Teatru koni ;/
Cytat:
Nie wiem czy chcę to oglądać wiedząc jak konie cierpią by nauczyć się tylu sztuczek.
własnie, to mi się z cyrkiem kojarzy o_O
_________________ Nawet nie wiesz, że wcale nie proszę o więcej niż możesz mi dać.
Po prostu się pojaw. Przemknij mi przez życie i daj do zrozumienia,że cokolwiek ma jeszcze sens.
Problem w tym, że prawdopodobnie w ogóle nie istniejesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum