Ostatnio postanowilam ze posadze brzoskwinke. To moje postanownie Mam pytanie - udalo sie komus z Was wychodowac drzewko z pestki w warunkach domowych????? Jesli tak to jakos specjalnie dbaliscie o roslinke?
cytrynke tez kiedys wychodowalam ale z brzoskiwnia chyba jest trudniej. Dla pocieszenia powiem ze moja cytrynka tez nigdy nie owocowala jak miala z 4 lata to sie zdenerwowalam i ja wyrzucilam
Bo zeby cytrynka zakwitła i miała owoce, musi byc na lato, wystawiana na dwór, taik zeby pszczoły mogły ją zapylić A wtedy mamy soczyste pomarańczki lub cytrynki
Samemu też można zapylić, potrzeba tylko dostępu do innego drzewka...
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Kurcze a ja swojej nie podlewalam i uschła i została wyrzucana. HAhaa a przeżyła pożar i 3 przeprowadzki a mojej sklerozy nie A zresztą i tab by nie została zapylona bo nie mam balkonu
Ja w pokoju mam tylko 1 Choję. Nawet nie wiem kto to podlewa i czym... i nie chce wiedzieć. Ale wyrósł skurczybyk, pół sufitu zajmuje i niedługo plakaty mi pozrywa...
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
Ostatnio zmieniony przez Shaezaar 23-08-2005, 17:28, w całości zmieniany 1 raz
A może ja bym sie tym zajął... Jeśli to was interesuje u kolegi pielęgnuje maryche (oczywiście na kompie).
I wyrosła mi najładniej :616: (nadaje się na dilera co nie)...
_________________ Xel-Patriota
Wita
Ostatnio zmieniony przez Amik 23-08-2005, 20:06, w całości zmieniany 1 raz
Botanik.... nie. Może dlatego, że przyszło mi żyć w cieniu kaskad, bujności i.... wszelakich innych objawów zieleni doniczkowej-hodowanej. Nie mówie, że zielone = złe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum