Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Darn
11-03-2008, 15:34
Zespoły, które pohańbiły swój gatunek muzyczny
Autor Wiadomość
pavlitto 
**

Imię: Paweł
Wysłany: 17-06-2006, 19:14   

mezo sie sprzedał na kampanię SDPL i jeszcze w Panczlajnerze czy Taki Robie Rap zarymował "ja nic nie mam do podziemia LECZ TO PREZSZLOSC"
normalnie szkoda słów. dla mnie jedynym polskim squadem hiphopowym który nie dał się zjeść komercjalizacji była Paktofonika i Kaliber44

Znak zodiaku: panna

ananke_lingo 

Wysłany: 17-06-2006, 20:06   

Kasi3k napisał/a:
- ja bym to nazwała ballady popowo-mówione

no nareszcie ktoś nazwał rzecz po imieniu :brawo:

Kasi3k napisał/a:
Moim zdaniem ten cały Mezo ( chociaz niektóre teksty < i tylko teksty> ma nawet nawet), Liber, ascetoholix ( czy jak to sie tam pisze ) sa hanba dla hh.

Co do Mezo.. hm, ja bym go nie stawiała tak w jednym rzędzie z 18l i tymi innymi pseudohh boysbednami. To człowiek, który ma naprawdę głęboką wiedzę o tej kulturze i zaj****** technikę, zjada te wszyskie verby pod tym względem. Jedyne co mu można zarzucić, to: nieodpowiedni dobór producentów, zbytnią ugodowość, sprzedajność, hm, poszedł w nieopowiednim jak na tą kulturę kierunku. Zbyt ceni sobie tych małoletnich fanów. No i jeszcze to, co mnie dobiło:
pavlitto napisał/a:
mezo sie sprzedał na kampanię SDPL

pavlitto napisał/a:
"ja nic nie mam do podziemia LECZ TO PREZSZLOSC"

nie wiem co masz do tego wersu ?

pavlitto napisał/a:
normalnie szkoda słów. dla mnie jedynym polskim squadem hiphopowym który nie dał się zjeść komercjalizacji była Paktofonika i Kaliber44

ta, bo jak PFK nagrywała, to jeszcze nie było takiego boomu na hh :D K44 podobnie ;)
::arrow:: sXe Forum

**MJ** 
Moderator

Wysłany: 17-06-2006, 20:40   

K44 był jedną z pierwszych grup hh w polsce, więc nie mógł być komercyjny choć odniósł stosunkowo duży sukces i w dużej mierze przyczynił się do wzrostu popularności hip-hopu w Polsce, pierwszą płytę wydali w 95 czy 96 roku, a więc w czasach kiedy zainteresowanie hh było baaaardzo małe. Swoją drogą ciekawa jestem czy gdyby Magik żył nie okrzyknięto by go artystą komercyjnym ze względu na dużą popularność :] na przykładzie Peji widzimy że Polacy są narodem zawistnym i nie mogą znieść cudzego sukcesu...

pavlitto 
**

Imię: Paweł
Wysłany: 18-06-2006, 09:12   

ananke_lingo napisał/a:
ta, bo jak PFK nagrywała, to jeszcze nie było takiego boomu na hh :D K44 podobnie ;)

i dlatego ten rap był głęboko w sercu, taki naturalny i wogóle. co z tego że nie było składów hh tylko była PFK - oni tez mogli dostać propozycje na zagranie w reklamie czy coś a jednak tego nie zrobili - czemu ?? bo komercja nie jest cześcia hip-hopu. to zupełnie inne dziedziny zycia, które jak połącza sie ze sobą daja shit

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 18-06-2006, 10:39   

Taaaaaaaaaaak? A ja pamiętam reklamę lodów, chyba Koral, gdzie był podłożony ich kawałek "od A do Z od Z do A, ja to ja..." itd.
To niemożliwe, by tak poważna firma jak Koral zrobiła to bez ich wiedzy.
http://www.youtube.com/watch?v=i7j7ISmFdNA

ananke_lingo 

Wysłany: 18-06-2006, 11:14   

pavlitto napisał/a:
komercja nie jest cześcia hip-hopu. to zupełnie inne dziedziny zycia, które jak połącza sie ze sobą daja shit

tak jak się stało w mainstreamie amerykańskim

Cytat:
Taaaaaaaaaaak? A ja pamiętam reklamę lodów, chyba Koral, gdzie był podłożony ich kawałek "od A do Z od Z do A, ja to ja..." itd.

faktycznie była taka sytuacja

Gabi napisał/a:
To niemożliwe, by tak poważna firma jak Koral zrobiła to bez ich wiedzy.

Możliwe! Tak było. Chłopaki nie zawinili w tej sytuacji, to wydawca sprzedał kawałek "Ja to ja" do tej reklamy bez ich zgody :/

Zupełnie inaczej zrobił Red... porażka :/

pretty eyes 
*

Wysłany: 20-06-2006, 21:03   

a moim zdaniem kazda muzyka ma prawo istniec, tylko trzeba umiec rozrozniac gatunki. np ja slucham glownie rocka ale nie mam nic do takich zespolow jak simpe plan, good charlotte bo to jest pop rock czy jak kto sobie to nazwie i niech sobie chlopaki graja to co lubia. tylko zeby nie uwazali sie za hartkorowcow. mandaryna tez niech sobie robi to soje disco polo jak ktos tego slucha. tylko crazy frog niech nie puszczaja

Znak zodiaku: wodnik

Yakuza:] 
*
Nadal marzę.....

Wysłany: 22-06-2006, 17:13   

na przykładzie Peji widzimy że Polacy są narodem zawistnym i nie mogą znieść cudzego sukcesu...[/quote]

Dokładnie!!!! Ja uważam ze artysta w tych czasach nie moze byc nie komercyjnyyy ..pomyślcie gdybyscie osiagneli to co on to byscie robili to samo ...on na to ciezko zapracowall!!!!! Z przykroscia stwierdzam ze nasz nasz naród jest zawistny... :(

G.a.p.o.n. 
+++++
Clint Eastwood

Wysłany: 23-06-2006, 10:05   

Yakuza:] napisał/a:
Ja uważam ze artysta w tych czasach nie moze byc nie komercyjnyyy

Oczywiście, że może. Przykładem jestem ja - wielki artysta, który dla dobra sztuki całkowicie zrezygnował z pobierania opłat za to tylko, że oddycha.

ziomek999 
*
hip-hop mianiak

Imię: Szymon
Wysłany: 23-06-2006, 11:36   

ja sie moge wypowiedzieć tylko w sprawie hip-hopu(bo tylko na nim sie znam :D ) więc najwięksi guwniarze to między innymi:mezo , doniu i liber(kris jeszcze ujdzie w tłumie) , owal , 18l i rzeszta pedałów z UMC i z Poznania a do wyjątków zaliczają się: 52 dębiec i peja :569: :569: :569:
  Znak zodiaku: wodnik

alanho 
+++++

Wysłany: 29-06-2006, 16:31   

Cytat:
Zupełnie inaczej zrobił Red

a właśnie chodzi jescze ta reklama z tym grubym szwajcaro-chorwatem czy kim on tam jest bo widziałem ją chyba raz albo dwa inna sprwa ze tv za często nie oglądam

ziomek999, z owalem to przesadziłeś
ziomek999 napisał/a:
18l i rzeszta pedałów z UMC i z Poznania

czyli chodzi cie min o gurala deobe/dena endefis no to niezły jesteś chłopak

luka.s 
**
INDYWIDUALISTA

Wysłany: 29-06-2006, 16:39   

moim zdaniem Mezo Ascetocholix i Owal(chociaż jego pierwsze płyty uważam za klasyk a piosenkę RAPNASTYK uważałem za naj kawałek hh w Polsce). A Peja według mnie stoi miej więcej pośrodku osiągnął sukces dzięki swojej pracy ale już się wypalił i powtórka "reprezentuje biedę" była żałosna

Znak zodiaku: strzelec

ananke_lingo 

Wysłany: 29-06-2006, 16:42   

luka.s napisał/a:
moim zdaniem Mezo
ziomek999 napisał/a:
więc najwięksi guwniarze to między innymi:mezo , doniu i liber(kris jeszcze ujdzie w tłumie) , owal , 18l i rzeszta pedałów z UMC i z Poznania

no z Mezem żeście trochę przesadzili myślę. Poza tym AFIK Asceci nie są z Poznania.

alanho napisał/a:
ziomek999, z owalem to przesadziłeś

dlaczego? wolałabym już słuchać meza niż owala, co to za technika w ogóle? przedszkolna...

alanho napisał/a:
czyli chodzi cie min o gurala deobe/dena endefis no to niezły jesteś chłopak

no i podziemie jeszcze...

luka.s napisał/a:
chociaż jego pierwsze płyty uważam za klasyk a piosenkę RAPNASTYK uważałem za naj kawałek hh w Polsce

lol

luka.s napisał/a:
A Peja według mnie stoi miej więcej pośrodku

pośrodku czego? o_O

luka.s napisał/a:
osiągnął sukces dzięki swojej pracy ale już się wypalił

raczej podszkolił

luka.s napisał/a:
powtórka "reprezentuje biedę" była żałosna

najpierw przesłuhcaj tą piosenkę, to pogadamy
Ostatnio zmieniony przez ananke_lingo 29-06-2006, 16:49, w całości zmieniany 1 raz  

alanho 
+++++

Wysłany: 29-06-2006, 16:48   

18l chyba są z płocka a ja wole owala przynajmniej nie nagrywa jakiś piosenek na bóg wie jakie festiwale razem z mieczem szcześniakiem :D :D

luka.s 
**
INDYWIDUALISTA

Wysłany: 29-06-2006, 16:50   

no 18L są z Płocka i mam tam niedaleko(wstud sie tu przyznać:) a do piosenki meza i miecza szcześniaka (czy jaoś tak sie nazwał bardzej młodzieżowow) to już gorzej chyba być nie może

Znak zodiaku: strzelec

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu