Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdemoralizowana młodzież
Autor Wiadomość
Julia 
**
Si vis amari, ama

Imię: Julia
Wysłany: 04-10-2006, 14:58   

Olka,Asia napisał/a:
Co wy o tym sądzicie ? Czy nie przeszkadzałałoby wam to ? A może traktowalibyście nas jako ludzi, którzy wyłamali się ??? Czekamy na odpowiedź ...

Ja sama nie palę, nie piję i nie biorę narkotyków, bo mnie to nie kręci. I nie czuję się przez to odrzucona. Zresztą, to tylko moja sprawa, innym nic do tego

Znak zodiaku: ryby

legalna 
Przyjaciel
nieprzeciętna

Imię: Ola
Wysłany: 04-10-2006, 16:15   

Łatwo powiedzieć nie przejmujcie się czyimś zdaniem czy tym że ktoś was odrzuca ze swojego towarzystwa. Jeżeli Olka i Asia jesteście z gimnazjum to się nie dziwię. jezeli nie będziesz cool który pali i lubi wypić jesteś pośmiewiskiem i cię będą obgadywac przez trzy lata a dziewczyny będą wyśmiewać twoje ciuchy czy nawet sposób chodzenia. Szczególnie tak jest w małych miejscowościach i ja to widzę na codzień. Nie mówię żeby być kimś kim się nie jest żeby tylko mieć towarzystwo tylko trzeba się troche poświęcić i przystosować się do srodowiska a nie zmuszać środowisko zeby przystosowało się do nas.

Znak zodiaku: wodnik

Julia 
**
Si vis amari, ama

Imię: Julia
Wysłany: 04-10-2006, 17:04   

legalna napisał/a:
Jeżeli Olka i Asia jesteście z gimnazjum to się nie dziwię. jezeli nie będziesz cool który pali i lubi wypić jesteś pośmiewiskiem i cię będą obgadywac przez trzy lata a dziewczyny będą wyśmiewać twoje ciuchy czy nawet sposób chodzenia. Szczególnie tak jest w małych miejscowościach i ja to widzę na codzień.

ale to zależy od ludzi. Jedni cię wyśmieją, większości nie będzie to przeszkadzać. U mnie w gimnazjum nikogo nie obchodziło, czy pijesz, czy nie, byłeś tak samo spoko.

Znak zodiaku: ryby

kaziakarola 
na lekcjach

Imię: kasia
Wysłany: 12-10-2006, 11:58   

bardzo byśmy byłe wdzieczne gdyby nie ouogólniac tej sprawy. nie wiem czy napisał to ktos po 60 ale tak to zabrzmiało jak jakis stereotyp. sadze ze nieliczna mlodziez pije nalogowo i sprawia jej to przyjemnosc i bez tego nie potrafi sie bawic. wystarczy pojsc na pare imprez i to zobaczyc.wiec wysnucie tych wsnioskow bylo niestosowne. mlodziez nie jest zla tylko niektorzy tak chce myslec;d

piurko 
+++

Wysłany: 12-10-2006, 12:02   

Olka,Asia napisał/a:
Nie wiemy czy wy również zauwazyliscie, że dzisiejsza młodzież nie potrafi się dobrze bawic bez alkoholu, papierosów i narkotyków !

zauważyłam ale jest także dużo osób dla których użykwki nie są najważniejsze jestem tego najlepszym dowodem
Olka,Asia napisał/a:
Nas osobiście to nie kręci ... I przez to w pewien sposób jesteśmy odrzucone przez naszych rówieśników ...

nie sądze żebyście były odrzucone przez to że nie bierzecie,pijecie bądź palicei przyczyna na pewno leży w waszym zachowaniu albo stosunku do innych

alusia 
*
Szczyga:)))))

Imię: Alicja
Wysłany: 12-10-2006, 18:57   

ja uwazam ze mozna sie dobrze bawic bez alkoholu itp. ja zawsze dobrze sie bawie a z niczegio takiego nei korzystam:)

Znak zodiaku: koziorozec

**MJ** 
Moderator

Wysłany: 12-10-2006, 19:17   

Olka,Asia napisał/a:
Jeżeli nie pijemy, nie ćpamy i nie palimy to znaczy, że jesteśmy inne ? Nienormalne ?
same stawiacie taką tezę, możecie być uznane za nienormalne nie dlatego że same nie pijecie/ćpacie/palicie tylko dlatego że zawracacie innym d.pe zeby tego nie robili, znam osoby ktore nie pija ale potrafia sie wyluzowac w towarzystwie i nie czepiaja siue gdy ktos inny sobie zamowi piwo lub zapali; do tych osob nic nie mam, ale jesli ktos łazi za mną mówiąc "
oo jaka ty jestes niedobra, pijesz, przestań co ty robisz" to mam ochote uzyc bardzo nieparlamentarnych słów zeby sie od takich ktosiów odczepic
jednym słowem; róbcie co chcecie ale nie uważajcie się z tego pwodu za lepsze lub gorsze bo to wasza sprawa
Ostatnio zmieniony przez **MJ** 12-10-2006, 19:20, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: panna

alanho 
+++++

Wysłany: 13-10-2006, 15:44   

alusia napisał/a:
bawic bez alkocholu

ja też ale sądze że bez alkoholu bawić sie nie można
alusia napisał/a:
ja zawsze dobrze sie bawie a z niczegio takiego nei korzystam
Cytat:

alusia 
*
Szczyga:)))))

Imię: Alicja
Wysłany: 14-10-2006, 09:58   

alanho moj wiek nie ma nic z tym wspolnego.....

Znak zodiaku: koziorozec

tudrak 
mów mi Qbson :D

Imię: Kuba
Wysłany: 14-10-2006, 11:11   

nie zaliczam się do takich ;) I bardzo się cieszę :P Mam na tyle silną psychikę, że wiem co jest dobre, co złe i myślę o mojej przyszłości :) :564:

Każdy ma prawo do wypowiedzi na forum, a każde pytanie i każda inteligentna odpowiedź to dodatkowa wiedza!

Kliknij, jeśli uważasz inaczej!

ida_rev 
**
Bóg

Wysłany: 15-10-2006, 09:59   

coż pewnie wyjde na jakiegoś barana ale uważam ze bez alkoholu zabawa jest nudna .. oczywiscie wszystko z umiarem .. jezeli chodzi o papierosy to nie ma to większego znaczenia bynajmniej w kręgu wiekowym powyżej 15 lat

kris 
+

Wysłany: 15-10-2006, 12:30   

ja pije na każdej imprezie no chyba że jestem samochodem to biore prowiant do domu :D

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2006, 12:52   

Prywatne pytanie do Olki i Asi - to prawda, że śpicie tylko 2 godziny dziennie, a resztę czasu przeznaczacie na rozważania nt. zdemoralizowanej młodzieży ?

LuIzZzkA;* 
*
:P:D:)

Imię: Luiza
Wysłany: 21-10-2006, 08:46   

ja osobiście jestem przeciwna papierosom narkotykom itp... ale jak ktoś lubi wypić to nie sobie wypije to jedno piwko czy cos ale nie żeby od razu sie spijać!!

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 21-10-2006, 08:56   

Do Autorek tematu: czy jeśli wypiję jedno, dwa, trzy a może nawet i cztery piwa, i nadal mogę chodzić o własnych siłach, czy zaliczycie mnie do zdemoralizowanych?
Jeśli tak to zdemoralizowana jest conajmniej połowa tego kraju.
http://www.youtube.com/watch?v=i7j7ISmFdNA

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu