Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdemoralizowana młodzież
Autor Wiadomość
Emilia 
*

Imię: Emilka
  Wysłany: 03-10-2006, 16:13   

Olka,Asia napisał/a:
Jeżeli nie pijemy, nie ćpamy i nie palimy to znaczy, że jesteśmy inne ? Nienormalne ? :?:

A czego tutaj oczekujecie? Jak najbardziej jesteście normalne, bo istnieją tacy jak wy, którzy nie piją i mają sie świetnie, bawią się świetnie, przyjaźnią się świetnie, w końcu i wy jesteście ludźmi. Tylko co zauważam to to, że w was laseczki nienormalny jest ten kompleks abstynenta. Jak nie pijecie to nie. A jak ktoś nie rozumie was z waszego otoczenia, to zmienić towarzystwo prosze, i wszystko będzie na glanc:)
Ostatnio zmieniony przez Emilia 03-10-2006, 16:20, w całości zmieniany 1 raz  
  Znak zodiaku: rak

Sandrita 

Wysłany: 03-10-2006, 16:15   

Zalezy kto...zalezy od człowieka.. nie kazdy robi tak samo.,.. nie wszystkim potrzeba jakichkolwiek uzywek aby sie dobrze bawić.. ale coraz wieksza czesc poskiej młodziezy po nie sięga.... a dlaczego? Kazdy sobie sam na to pytanie powinien odpowiedziec..
  Znak zodiaku: bliznieta

high_anonymity
*

Imię: Anonim
Wysłany: 03-10-2006, 16:18   

Ja lubię dobre piwko, nawet bardzo, jestem niepełnoletni i nie widzę w tym nic złego. Nie piję do upadłego i codziennie, ale lubię od czasu do czasu wybrać się z kumplami na złocisty napój, pogadać itd. Czasami na imprezach, ogniskach nie piję w ogóle i nie przeszkadza mi to dobrze się bawić (np. kiedy prowadzę). Ganji próbowałem kiedyś kilka razy, ale nie pociąga mnie to, wolę dobre piwko :] .
Reasumując nie uważam się za zdemoralizowanego. Taka degenerację młodzieży niestety można zaobserwować, głównie w gorszych szkołach itp. I jest to smutne, bo nie znając umiaru, pakują się oni w coś, co może mieć negatywny wpływ na całe życie.

Pozdrawiam

[ Dodano: 03 Paź 2006 05:19 pm ]
Olka, Asia - ponawiam prośbę. Napiszcie ile macie lat.

Kamiluska 
Przyjaciel
Umrzeć,jedząc lody.

Wysłany: 03-10-2006, 16:57   

nie wydaje mi sie zebyscie byly "nienormalne", po prostu nie pijecie i tyle, nie wiem czy to jest az taki problem??czy nie pijac nie mozna dobrze sie bawic z tymi ktorz pija??ja jak nie chce pic to nikt nie do tego nie zmusza i nie ma mi tego za zle, moi znajomi jakos nie uwazaja ze jezeli ktos nie chce pic to jest jakis dziwny, moze problem tkwi nie tylko w tym ze np nie chcecie pic czy czegos tam brac tylko ogolnie w wwaszym zachowaniu,w stosunku do do tych ktorzy pija, sama nie wiem, bo nie wydaje mi sie ze wasi znajomi uwazali by was za "nienormalne" tylko z tego powodu:/

Znak zodiaku: bliznieta

high_anonymity
*

Wysłany: 03-10-2006, 17:01   

Kamiluska napisał/a:
moze problem tkwi nie tylko w tym ze np nie chcecie pic czy czegos tam brac tylko ogolnie w wwaszym zachowaniu,w stosunku do do tych ktorzy pija, sama nie wiem, bo nie wydaje mi sie ze wasi znajomi uwazali by was za "nienormalne" tylko z tego powodu:/

Też tak myślę.

manieqq 

Wysłany: 03-10-2006, 17:11   

Olka,Asia napisał/a:
dzisiejsza młodzież nie potrafi się dobrze bawic bez alkoholu, papierosów i narkotyków !

Na ogół tak, ale nie wszyscy. Myślę, że potrafiłbym, ale ostatnio praktykuję z piwem.

Olka,Asia napisał/a:
Nie rozumiemy co jest takiego przyciągajacego w tych uzywkach ?!

Jeżeli chodzi o piwo, to można się z nim zrelaksować, wyluzować i w ogóle nie myśleć o problemach. Fajek i narkotyków nie próbowałem to nie wiem.

Cytat:
Nas osobiście to nie kręci ...

Nie jesteście jedyne ;)

Olka,Asia napisał/a:
I przez to w pewien sposób jesteśmy odrzucone przez naszych rówieśników ...

Takie charaktery mają po prostu. Odrzucają rozłamowców.

fobia 
Zasłużeni
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 03-10-2006, 17:32   

Jeśli byłoby to legalne to jasne żebym tak robił. Nie robie tego dlatego że gdybym to robił to miałbym przesrane w szkole i u starych a tego nie chce. Ale już za pare lat 18 i sie zacznie... :D

Znak zodiaku: skorpion

dziołchy. 
*

Wysłany: 03-10-2006, 18:11   

Nie chodzi o to ile kto ma lat ... Ale tych ostatnich kilka wypowiedzia jest fajnych i częściowo się z nimi zgadzam. Teraz moze troche odbiegnę od tematu ... Patrzcie ilu teraz jest ludzi, którzy mówią nam co mamy robić, jak się zachowywać, co poprawić w swoim wyglądzie ... Sa tez tacy ludzie, którzy przekreślają znajomość z kim np. z powodu jego wyglądu ... To jest chore ! Nie rozumiem takich ludzi ... Sądzą że są najważniejsi na świecie ! Musze Was rozczarować tak nie jest ! co o tym sądzicie ?

Emilia 
*

Imię: Emilka
Wysłany: 03-10-2006, 18:15   

Chyba zrobiłam rybkę :559:

Wooof 
świadomość...

Imię: Wooof
Wysłany: 03-10-2006, 18:19   

Olka,Asia napisał/a:
A może traktowalibyście nas jako ludzi, którzy wyłamali się ???

na pewno nie, ja sam nie mam zadnych nalogow i do niczego takieg mnie nie ciagnie, a mimo to moi rowiesnicy nie odrzucaj mnie w zaden sposob.
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
  Znak zodiaku: ryby

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 18:22   

Nie pale, nie biore narkotyków i nie mam problemów ze znajomymi z tego powodu. Może mój zapach działa na nich kojąco ? Nie wiem jaka macie sytuacje, ale osobiscie nie znam przypadku, aby osoba byla szykanowana za to, że nie pije, nie pali i nie cpa. Zreszta palenie jest trendi tylko w gimnazjum, a ćpanie to w sumie nigdzie.

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Wysłany: 03-10-2006, 18:22   

Olka,Asia napisał/a:
Patrzcie ilu teraz jest ludzi, którzy mówią nam co mamy robić, jak się zachowywać, co poprawić w swoim wyglądzie ... Sa tez tacy ludzie, którzy przekreślają znajomość z kim np. z powodu jego wyglądu ...

Mam w d*pie że komuś kto mnie nawet dobrze nie zna, coś się nie podoba i chce coś we mnie zmieniać.
Co innego jeśli to moja mama/ siostra / przyjaciel- takie osoby mogą mi coś sugerować, bo znają mnie najlepiej.
I mam w d*pie ludzi, którzy odrzucają mnie tylko dlatego że inaczej wyglądam i myślę. Dobieram sobie znajomych, którym pasują moje ciuchy i całokształt- którzy mnie SZANUJA bez wzgledu na to jaka jestem i jak wygladam.
Dziekuje.
http://www.youtube.com/watch?v=i7j7ISmFdNA

Znak zodiaku: panna

high_anonymity
*

Wysłany: 03-10-2006, 18:31   

Wooof napisał/a:
ja sam nie mam zadnych nalogow i do niczego takieg mnie nie ciagnie

To chyba dziwne, aby kogoś ciągnęło do nałogów?

Chyba, że nie rozróżniasz pojęć używka i nałóg?

Mam nadzieję, że tylko omyłkowo źle sie wyraziłeś...

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 03-10-2006, 18:41   

Olka,Asia napisał/a:
Musze Was rozczarować tak nie jest !

Naprawde mnie rozczarowałaś a juz myślałam ze jest tak cudownie na tym świecie.

Dziewczynki wy jsteście z Młodzież ;) y Wszechpolskiej czy jakiejś innej organizacji nawracającej młodych i zbuntowanych??

Znak zodiaku: strzelec

króliczek 
teraz London

Wysłany: 04-10-2006, 13:41   

Dziewczyny nie rozumiem czemu tak się przejmujecie opiniami innych ludzi?! O_o
Ważne by postępować zgodnie z samym sobą bez względu na to co o tym mówi większość!

(\_|)
(O.o)
(> <)

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu