Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakochałem sie... Ona ma mnie za kumpla....
Autor Wiadomość
Adik90 
*
Szukam....

Imię: Adrian
Wysłany: 05-09-2007, 15:16   

Peggy Sue napisał/a:
To, że nie będą razem, nie oznacza, że ta dziewczyna będzie chciała być z Tobą. Bo jeśli traktuje Cię tylko jako dobrego kumpla, to rozstanie z chłopakiem raczej nic nie zmieni.

No własnie... ;/ Ale powalczyc można :)

Peggy Sue napisał/a:
Zajmij się czymś, rozejrzyj się, może w pobliżu jest dziewczyna, która wiele by dała, żeby z Tobą być, a Ty zmarnujesz okazję, czekając na nią.

Ja takiej nie znam ;p A i z kąd wiedzieć że jest taka??

Znak zodiaku: rak

Peggy Sue 
wiedźma

Wysłany: 05-09-2007, 15:24   

Adik90 napisał/a:
No własnie... ;/ Ale powalczyc można :)

No oczywiście, że można :) pokażesz, że naprawdę Ci zależy. Co nie oznacza, że wygrasz. Ale będziesz miał świadomość, że próbowałeś.

Adik90 napisał/a:
Ja takiej nie znam ;p A i z kąd wiedzieć że jest taka??

No właśnie, jeśli jesteś cały czas skupiony na dziewczynie, która jak narazie nie odwzajemnia Twoich uczuć, to nic nie zobaczysz! Nie mówię, żebyś całkiem o niej zapomniał, bo wiem, że narazie to nie jest możliwe, ale nie zamykaj się w sobie; może spotkasz dziewczynę, która Cię "wyleczy" z tej miłości. (Boże nie wierzę, że to napisałam :] )

Znak zodiaku: lew

Adik90 
*
Szukam....

Wysłany: 05-09-2007, 15:44   

Peggy Sue napisał/a:
No oczywiście, że można pokażesz, że naprawdę Ci zależy. Co nie oznacza, że wygrasz. Ale będziesz miał świadomość, że próbowałeś.

No ba :) Nie poddam się :)

Peggy Sue napisał/a:
No właśnie, jeśli jesteś cały czas skupiony na dziewczynie, która jak narazie nie odwzajemnia Twoich uczuć, to nic nie zobaczysz! Nie mówię, żebyś całkiem o niej zapomniał, bo wiem, że narazie to nie jest możliwe, ale nie zamykaj się w sobie; może spotkasz dziewczynę, która Cię "wyleczy" z tej miłości. (Boże nie wierzę, że to napisałam )

No właśnie może.... czyli nie mam żadnej gwarancji.. Właściwie to nigdy jej nie ma... ;/

Peggy Sue 
wiedźma

Wysłany: 05-09-2007, 17:17   

Adik90 napisał/a:
No właśnie może.... czyli nie mam żadnej gwarancji

Ale nie masz też żadnej gwarancji, że wygrasz tą walkę o dziewczynę, i że coś Ci to da, a mimo to nie chcesz się poddać :) warto spróbować ;) ale zrobisz, jak zechcesz.
Ja trzymam kciuki, że będziesz szczęśliwy z wybranką swojego serca :)

Znak zodiaku: lew

Adik90 
*
Szukam....

Wysłany: 05-09-2007, 17:37   

[quote=Peggy Sue]Ja trzymam kciuki, że będziesz szczęśliwy z wybranką swojego serca [/quote]

też mam taką nadzieję....

Żelowa 
tnemarepmet

Imię: Aneta
Wysłany: 05-09-2007, 19:14   

Jeśli ją naprawde kochasz to walcz o nią. Wcale nie jest tak źle jak ci sie zdaje..
poczekaj wytrwale ze swoim uczuciem.. albo ci minie, albo zerwą ze soba. Zycze szczescia ;]
tylko moge zadac jedno małe pytanko? Bo jest tak sprawa.. moja kuzynka.. hm.. ma podobna sytuacje ;P az za podobna.. 90% sie zgadza.. moge wiedzieć jak ma na imie ta dziewczyna? Wtedy dowiemy sie czy może zabujałes sie w mojej kuzyneczce ;]

Znak zodiaku: wodnik

Adik90 
*
Szukam....

Wysłany: 05-09-2007, 20:37   

Magda.. ale ja jestem woj,kuj-pom ;p

Żelowa 
tnemarepmet

Imię: Aneta
Wysłany: 08-09-2007, 19:43   

niestety nie będziemy rodziną.. ;]

Adik90 
*
Szukam....

Wysłany: 09-09-2007, 09:36   

No trudno... ;p

[P]ania543 
Przyjaciel
na Klasyku gram.. :)

Imię: Ania
Wysłany: 09-09-2007, 15:48   

Adik90 napisał/a:
No właśnie może.... czyli nie mam żadnej gwarancji.. Właściwie to nigdy jej nie ma... ;/

Ej! Ej! Przestań! Nikt nie dał nikomu na NIC gwarancji. Hmm.. ale ja Ci ją daję. Rozejrzyj się a odwzajemnione, prawdziwe "uczucie obudzi się wraz z wiosną". :)

Zielono mi :D !

Znak zodiaku: ryby

[P]Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 09-09-2007, 16:20   

3 topic o tej samej tematyce na który odpisuje w przeciągu 24h...idzie się załamać.
W sumie nie wiem od czego powinienem zacząć.

Ty naprawdę nie jesteś zakochany, wiem co mówię. Żyjemy w epoce Bravo i komedii romantycznych które propagują samookaleczenie się i mentalną masturbacje w imię "miłości". Ale to jest w głowie nie w sercu. Wypracowałeś sobie bardzo niekorzystne neuroasocjacje - odruchy związane z tą dziewczyną. Najzdrowiej będzie jak dasz sobie spokój. Ale wiem z własnego przypadku że danie sobie spokoju nie jest równoznaczne z wyleczeniem się z dolegliwości. Tak swoją drogą po rozebraniu miłości na hormony jaki i poznaniu tego jak działa na podłożu psychicznym i społecznym - nie wierze w miłość, nie jak to proponuje nam nasza epoka.

Po drodze padło pytanie co kobiety widzą w tzw jerkach. Pozwole sobie zacytować samego siebie:
Source napisał/a:
Chodzi mi o to że wszystko gra gdy kobieta nagle nie staje się jedynym zainteresowaniem własnego faceta - nudzi ją to. Nikt nigdy nie zastanawiał sie dlaczego kobiety lecą na jerków? Kobieta to taki piękny mechanizm któremu do zakochania i przywiązania się wystarczą tylko silne emocje -jerk dostarcza tego aż zanadto. Uwielbiacie emocjonalny rollercoaster - lubicie być zaskakiwane, podniecają was nagłe zwroty akcji i ta niepewność co się może wydarzyć. Kto nie ma okazji zobaczyć tego w życiu niech obejrzy dobry film gangsterski - tu polecam Goodfellas. Mam na myśli to że kobieta musi być niżej - mężczyzna musi być osobą dominującą, ale bez przesady - to nie średniowiecze. W Glamour 12/2006 jest ciekawy artykuł: Seksualne Pragnienia Kobiet. Drugie miejsce - Być zdominowaną.

Jak ktoś potrzebuje bym coś rozwiną nie ma problemu.
Mam wrażenie że niewiele Ci jak na razie pomogłem więc wysilę się trochę bardziej.

To że chodzicie do tej samej szkoły bardzo Ci pomoże ją zdobyć - ale będzie przeszkadzało o niej zapomnieć. Będzie mogła Cię oglądać na przerwach więc będziesz miał okazje pokazać swoje dobre strony. Nie mam pojęcia czy jesteś introwertykiem czy ekstrawertykiem dlatego przeanalizujemy dwa przypadki.

Jeżeli jesteś ekstrawertykiem to masz z górki. Naturalne w tym przypadku będzie że będziesz miał naprawdę dużo przyjaciół w szkole - będziesz znany i rozpoznawalny. Szkoła to taki ekosystem - jak w stadzie samice ciągnie do przywódców, ludzi znanych i lubianych, szanowanych i docenianych społecznie. Znam przypadki kiedy dziewczyny licytowały się która pierwsza prześpi się z pewnym chłopakiem z licealnej drużyny w siatkę - brutalne ale prawdziwe.

Skłaniam się bardziej że jesteś introwertykiem i tu może być problem. Introwertycy często mają pokaleczoną osobowość i braki w pewności siebie. Mało naprawdę znam samotników bez fobii społecznych. Możesz działać tylko w cztery oczy. Spraw by poczuła się dobrze w Twojej obecności. Jak? - jak nic nie wymyślisz i na to odpowiedź forumowa brać znajdzie.

Pozdrawia
Source.

Adik90 
*
Szukam....

Wysłany: 14-09-2007, 21:27   

ania 543 wraz z wiosna?? ale ja nie chce tyle czekac ;pp

A co do obszernej wypowiedzi Source to mi się wydaje że jestem zakochany... Ba .... Ja to wiem ;p

Az tak bardzo znany moze nie jestem ale mysle ze 90% szkoly zna mnie co najmniej z widzenia ale zadnym "przywodca" tez nie.
Dobrze w mojej obecności... hmm... tylko właśnie jak???

kamasutra 
Użytkownik roku
baunsuj dziw**

Imię: Kamila Cecylia Klara
Wysłany: 14-09-2007, 21:34   

Adik90 napisał/a:
ania 543 wraz z wiosna?? ale ja nie chce tyle czekac ;pp

a kto by chcial ;]

walcz i działaj albo daj sobie święty spokój

[P]Ceemka 
Przyjaciel

Wysłany: 15-09-2007, 11:05   

Daj sobie spokój.

kicia90 
*
*~róbta co chceta~*

Imię: Agatka
Wysłany: 15-09-2007, 16:45   

Source napisał/a:
Ty naprawdę nie jesteś zakochany, wiem co mówię.

Skąd tak naprawdę możesz wiedzieć czy ten chłopak jest zakochanay czy nie? Na jakiej podstawie uważasz, że nie? To jest tylko forum i nie znamy tak naprawdę całej sytuacji...

Myślę, że aby zapomnieć o tej dziewczynie musisz najpierw zaakceptować, że to co między Wami było już nie wróci i każde z Was ma teraz swoje życie. I zamiast rozpaczać z tego powodu, to powineneś sobie zorganizować jakoś ciekawie czas :) Jakieś wyjścia, dodatkowe zajęcia, na których właśnie możesz kogoś poznać! ;) na pewno nie uda Ci się o niej zapomnieć siedząc w 4 ścianach, wspominając jak było i rozmyślajac nad tym "co by było gdyby" :/ wyjdź do świata, znajdź sobie jakieś hobby, a jestem pewna że znajdzie się również osoba, która podzieli je razem z Tobą :) nic tak na początku nie zbliża jak wspólne zainteresowania :P :D

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu