Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harlequin
01-09-2008, 18:21
z kim przystajesz takim sie stajesz (?)
Autor Wiadomość
Jacobs 
**
man in black cape

Wysłany: 09-07-2006, 13:56   

Kasi3k, kurna ale czy w gronie tamtych znajomych nie możesz się zachowywać tak jak chcesz? być z nimi ale nie dostosowywać się? pokaż że możecie być kumplami mając różne priorytety (ja tak mam, zadaje się z osobami dla których liczy się tylko to zeby się schlać, i ja to szanuje a oni wiedzą że dla mnie wazne jest coś innego itd i nie przeszkadza to w znajomości)

To z kim się przystaje ma oczywiście wpływ na nas- od każdego można się czegoś nauczyć... i po towarzystwie można rozpoznać mniej-więcej kto jaki jest (bo każdy obraca się wśród ludzi z którymi się dogaduje itd czyli są w pewnym sensie do nas podobni).
Ja akurat mam taką sytuację że moi najlepsi znajomi/kumple/przyjaciele są baardzo różni i ciągle się kłucimy o pierdoły, przez to że każdy świat inaczej widzi- nawiązała się przez to między nami niesamowita więź (spędzać pół dnia w towarzystwie gdzie każdy ma inne zdanie to jest jazda :D ). Ale poczucie humoru mamy to samo- więc pewnie to zadecydowało, no izawsze można liczyć na ich pomoc... tutaj wszyscy na siebie wzajemnie oddziałują, jednocześnie i tak zachowując własny charakter (i go tymi znajomościami wzbogacając) -bo w każdym człowieku można znaleść cechę wspólną która was zwiąrze...

Horatio 
**

Wysłany: 09-07-2006, 15:32   

Ja mam wpływ na kumpli. Chca sie dostosować do moich zainteresowań, przyzwyczajeń, wkręca ich to i uczen przerasta mistrza :D
Na mnie niektórzy tez maja wpływ. Ale tylko ci którym na to pozwolę. Może nie stałem się rpzez to lepszy, ani gorszy ale bardziej doświadczony i mniej mnie może zdziwić.

grim_reaper 
*
Ofiara Matki Natury

Imię: Zosia
Wysłany: 11-07-2006, 15:56   

Niestety się zgadzam z tym stwierdzeniem... Niektórzy maja silną wolę i nie robią czegoś, co inni, ale jak widzę po moich koleżankach... Muszą zaszpanować albo zrobić coś, bo ktoś też... I jeszcze przejmują od innych złe nawyki... Ech...
"Każdy człowiek, który kiedykolwiek żył, żyje bądź żyć będzie, ma swoją pieśń. Nie jest to pieśń napisana przez kogoś innego. Ma własną melodię, własne słowa. Niewielu ludziom przypadło w udziale zaśpiewać swą pieśń. Większość z nas obawia się, że nasz głos nie zdołałby oddać jej uroku albo że słowa są zbyt błahe, zbyt uczciwe, zbyt banalne. Zamiast więc śpiewać swe pieśni, ludzie je przeżywają."
  Znak zodiaku: strzelec

legalna 
Przyjaciel
nieprzeciętna

Imię: Ola
Wysłany: 11-07-2006, 16:00   

Moje koleżanki mają na mnie duży wpływ..niestety, bo nieraz niekorzystny...Powoli w swoim towarzystwie zaczynamy miec podobne odruchy, podobne rzeczy robimy...moim zdaniem zawsze towarzystwo będzie miało jakiś wpływ na nas

Znak zodiaku: wodnik

underground89
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2006, 17:21   

To zależy od człowieka, moja kumpela ma na mnie jakiś tam wpływ, mały, ale ma.

harlequin 
Moderator
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 01-09-2008, 18:05   

Uważam, że wszystko nawzajem ma na siebie wpływ.
Uważam też, że siłą woli i swojego charakteru można wszelkie te wpływy zminimalizować.
Co więcej, uważam również, że mimo wszystko pewnych wpływów nawet nie zauważamy, przyzwyczajamy się i nie zdajemy sobie sprawy, że coś na nas oddziałuje.

Znak zodiaku: lew

xbartxxx 
**

Ostrzeżeń:
 2/5/10
Wysłany: 25-09-2008, 13:29   

nie zgadzam sie w 100% z tym zagadnieniem, ale cos w tym jest, wiem to po sobie, bo im czesciej przebywasz z dana osoba to mimowoli sie upodabniasz do niej , robisz podobne rzeczy itd
  Znak zodiaku: rak

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu