Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: harlequin
01-09-2008, 18:21
z kim przystajesz takim sie stajesz (?)
Autor Wiadomość
**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 28-06-2006, 09:47   

Charming napisał/a:
Ja nie uważam, że z kim przystaję takim się staję. Jeżeli widze, że ktoś jest np. zły to ja z takim człowiekiem zrywam kontakty.
tacy "skrajnie źli" znajomi najczęściej nie mają na nas większego wpływu, albo jest on chwilowy, myślę jednak że nasze towarzstwo (jako ogół znajomych i przyjaciół) w jakiś sposób o nas świadczy i wywiera na nas wpływ, którego jesteśmy często nieświadomi. Naukowcy już dawno udowodnili że ludzie przebywający często w swoim towarzystwie podświadomie przejmują od siebie pewne gesty, zachowania i cechy

http://moksa.blox.pl/html
  Znak zodiaku: panna

Nynka 
+++++
i'm unkind

Imię: Ninek
Wysłany: 28-06-2006, 10:36   

Kasi3k napisał/a:
Czy zgadzacie sie ze stwierdzeniem kim przystajesz takim sie stajesz ??

tak. przejmujemy niektóre ruchy, powiedzenia, zachowanie.. mimo tego, że np. nie chcemy. .. 'Z kim przystajesz, takim się stajesz mimo woli, a jeśli wchodzisz między wrony to powinineś krakać tak jak one, chociaż może tego nie chcesz za bardzo'

Kasi3k napisał/a:
Czy Wasi znajomi maja na Was duży wpływ?

nie, to raczej ja na znajomych xD

Kasi3k napisał/a:
Czy jest to pozytywny wpływ czy może negatywny ?

hmm. pozytywny ;D

Kasi3k napisał/a:
I czy Wy postrzegacie kogoś przez pryzmat jego znajomych ?

nie. nie można kogoś oceniać 'po znajomych' :| tak samo jak i po wygladzie..
trzeba kogoś poznać, żeby stwierdzić jaki jest ;]

co do imprez.. może zmień towarzystwo xD
zresztą..nie lubię takich lasek jak Wy ;O niedługo będziecie dawać dupy za piwko albo cuś.. radzę się opanować :]

Znak zodiaku: rak

boozzz 
*

Imię: Łukasz
Wysłany: 28-06-2006, 11:30   

**MJ** napisał/a:
jesteś wrednym szowinistą :P
Może troszeczkę :P Choć staram się nie być szowinistą :-)
**MJ** napisał/a:
ale poniekąd masz racje niestety :)
Dziękuję :-)
**MJ** napisał/a:
takie dziewczyny zawsze były i będą i zawsze znajdą się faceci którzy nie omieszkają tego wykorzystać i nie wiem czy można mieć do nich pretensje, bo niektóre dziewczyny po prostu same się proszą...

Dokładnie, są faceci którzy potrzebują takich panienek, są panienki które potrzebują takich facetów - bo jeśli się puszczają, to muszą mieć z kim. Nie lubię i nie szanuję osób które się tak zachowują niezależnie od tego, czy to faceci czy kobiety. A jeśli chodzi o kobietę która się tak zachowuje lub zachowywała, to nie dotknąłbym nawet kijem.
kucharka88 napisał/a:
bo skoro przebywa w takim towarzystwie to znaczy, że to akceptuje, a stąd bliska droga do stania się takim samym

Dokładnie tak. Jeśli nawet ktoś nie popiera pewnych zachowań a przebywa z jakimiś ludźmi, to nieświadomie i tak zacznie się zachowywać w ten sposób. Jeśli są to zachowania tylko trochę odbiegające od czyichś norm moralnych bądź innych zastad, to nie będzie trwało długo zanim i ta osoba zacznie się tak zachowywać. Jeśli są to większe odchyły, to będzie potrzeba więcej czasu. To jest tak samo jak z tym, że kłamstwo powtarzane odpowiednio wiele razy w końcu stanie się prawdą i umysł człowieka któremu się to wmówiło nie będzie w stanie przyjąć do wiadomości, że jest to kłamstwo.
A jeśli grupa czy ludzie którzy wywierają zły wpływ dodatkowo w jakiś sposób "fascynuje", jest inna, czy pod jakimś względem próbuje się dorównać, to przejęcie tych zachowań przychodzi jeszcze szybciej i mniej świadomie pomimo tego, że niejednokrotnie są to z gruntu złe i sprzeczne z różnymi normami zachowania.
Charming napisał/a:
jeżeli widze, że ktoś jest np. zły to ja z takim człowiekiem zrywam kontakty.

I to jest chyba jedyna a na pewno najlepsza metoda, żeby nie przejmować złych zachowań i w przypadku autorki tematu się nie zeszmacić jeszcze bardziej.
**MJ** napisał/a:
tacy "skrajnie źli" znajomi najczęściej nie mają na nas większego wpływu
Jeżeli w takich "skrajnie złych" znajomych znajdzie się choć jeden element który "pociągnie" nas wystarczająco mocno, to ci znajomi będą mieli ogromny wpływ, bo zaczniemy przejmować od nich te zachowania, może będzie to trwało dłużej, może nie (zalezy od konkretnej osoby) ale przejmiemy je po pewnym czasie.
Nynka napisał/a:
nie. nie można kogoś oceniać 'po znajomych' :| tak samo jak i po wygladzie..

Zgadzam się, ale czasem widząc w jakim towarzystwie przebywa jakaś osoba odrazu odechciewa się nam zawierać jakąkolwiek znajomość z tą osobą... Jeśli pozna się kogoś bez tych złych znajomych, to może okazać się "spoko" osobą, ale w gronie znajomych może się strasznie odmieniać i zachowywać zupełnie innaczej. I teraz pytanie - które z tych zachowań jest naturalnym zachowaniem tej osoby, to "na osobności" czy to "ze znajomymi" ?
Pierwsze wrażenie wywiera na nas wygląd i zawsze jest to swego rodzaju ocena, tak samo jest ze znajomymi, dopiero później, jak już się rozmawia i spędza jakąś ilość czasu z osobą, to można lepiej ją ocenić i poznać.
Nynka napisał/a:
niedługo będziecie dawać dupy za piwko albo cuś.. radzę się opanować :]

Albo zrobią sobie zawody która obsłuży większą ilość kolesi na jednej imprezie :P Właściwie takie nieoficjalne to już chyba sobie robią :P
Ostatnio zmieniony przez boozzz 28-06-2006, 11:33, w całości zmieniany 2 razy  

Znak zodiaku: wodnik

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 28-06-2006, 11:46   

boozzz napisał/a:
Może troszeczkę Choć staram się nie być szowinistą
każdy szowinista tak mówi :P
boozzz napisał/a:
Charming napisał/a:
jeżeli widze, że ktoś jest np. zły to ja z takim człowiekiem zrywam kontakty.

I to jest chyba jedyna a na pewno najlepsza metoda, żeby nie przejmować złych zachowań i w przypadku autorki tematu się nie zeszmacić jeszcze bardziej.
boozzz napisał/a:
Jeżeli w takich "skrajnie złych" znajomych znajdzie się choć jeden element który "pociągnie" nas wystarczająco mocno, to ci znajomi będą mieli ogromny wpływ, bo zaczniemy przejmować od nich te zachowania, może będzie to trwało dłużej, może nie (zalezy od konkretnej osoby) ale przejmiemy je po pewnym czasie.

tak tylko weźcie pod uwagę, że jeśli ktoś potrafi wywrzeć tak silny wpływ na inną osobę to ta osoba zapewne nie zauważy że jest to wpływ negatywny, co więcej może nawet nie zauważyc ze upodabnia się do owego kogoś. Znajomi którzy mają na nas silny wpłływ posiadają najczęściej silną osobowość, która pociąga tych obdarzonych "słabszym" charakterem i spod ich wpływu rzeczywiście może być trudno się wyzwolić

boozzz 
*

Wysłany: 28-06-2006, 12:33   

**MJ** napisał/a:
boozzz napisał/a:
Może troszeczkę Choć staram się nie być szowinistą
każdy szowinista tak mówi :P

Dobra, dobra, nie będę się dalej tłumaczył, bo jeszcze powiesz że "tłumaczą się tylko winni" :P ;) Czy ktoś jeszcze uważa, że jestem szowinistą ? Bo może faktycznie jestem, tylko tego nie dostrzegam ? :)

**MJ** napisał/a:
tak tylko weźcie pod uwagę, że jeśli ktoś potrafi wywrzeć tak silny wpływ na inną osobę to ta osoba zapewne nie zauważy że jest to wpływ negatywny, co więcej może nawet nie zauważyc ze upodabnia się do owego kogoś. Znajomi którzy mają na nas silny wpłływ posiadają najczęściej silną osobowość, która pociąga tych obdarzonych "słabszym" charakterem i spod ich wpływu rzeczywiście może być trudno się wyzwoli

Zdecydowanie masz rację :) Podpisuję się pod tym rękoma i nogami.

^Kasia^ 

Wysłany: 28-06-2006, 13:18   

Cytat:
zresztą..nie lubię takich lasek jak Wy ;O niedługo będziecie dawać dupy za piwko albo cuś..

Nynka prosze Cie nie przesadzaj i nie rozumiem co masz na mysli "jak Wy", oki robie zle ale jeszcze nikomu nie "dałam dupy" jak Ty to mowisz ....

Nynka 
+++++
i'm unkind

Imię: Ninek
Wysłany: 28-06-2006, 13:20   

Kasi3k napisał/a:
oki robie zle ale jeszcze nikomu nie "dałam dupy" jak Ty to mowisz ....

kwestia czasu ;PPPP

boozzz 
*

Wysłany: 28-06-2006, 13:36   

Kasi3k napisał/a:
zresztą..nie lubię takich lasek jak Wy ;O niedługo będziecie dawać dupy za piwko albo cuś..

Nynka prosze Cie nie przesadzaj i nie rozumiem co masz na mysli "jak Wy", oki robie zle ale jeszcze nikomu nie "dałam dupy" jak Ty to mowisz ....

Ale liżesz się z kim popadnie. To obrzydliwe. Takie zachowanie jest po prostu obrzydliwe. A i dochodzi do tego inna kwestia - trzeci koleś jest tym trzecim, po prostu kolejnym numerkiem. Znasz choć imiona wszystkich z którymi się lizałaś ? Pamiętasz wszystkich czy ich po prostu numerujesz ?

Poza tym są ludzie którzy brzydzą się takich zachowań z powodu higieny (np. ja :P ) i ewentualnego zarażenia się jakimś syfem (jak wiadomo - im więcej partnerów tym łatwiej) I jak sobie tak myślę, że miałbym pocałować laskę która przed chwilą lizała się z kilkoma innymi kolesiami, to rzygać mi się chce.

Pójdź na jakąś imprezę, pocałuj się tak z kilkoma i temu ostatniemu powiedz, że jest trzecim czy którymśtam na tej imprezie z którym tak się bawisz. Sama zobaczysz jak koleś zareaguje. Chyba, że on też będzie tego typu kolesiem, to pewnie wrażenia na nim to nie zrobi :P

Albo jak jeszcze trochę się rozpędzisz w takiej zabawie, to zrób jakiemuś dobrze i kolejnego z którym będziesz się całowała zapytaj czy smakuje :P
Ostatnio zmieniony przez boozzz 28-06-2006, 13:37, w całości zmieniany 1 raz  

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 28-06-2006, 13:38   

boozzz napisał/a:
kucharka88 napisał/a:
bo skoro przebywa w takim towarzystwie to znaczy, że to akceptuje, a stąd bliska droga do stania się takim samym

Dokładnie tak. Jeśli nawet ktoś nie popiera pewnych zachowań a przebywa z jakimiś ludźmi, to nieświadomie i tak zacznie się zachowywać w ten sposób. Jeśli są to zachowania tylko trochę odbiegające od czyichś norm moralnych bądź innych zastad, to nie będzie trwało długo zanim i ta osoba zacznie się tak zachowywać. Jeśli są to większe odchyły, to będzie potrzeba więcej czasu. To jest tak samo jak z tym, że kłamstwo powtarzane odpowiednio wiele razy w końcu stanie się prawdą i umysł człowieka któremu się to wmówiło nie będzie w stanie przyjąć do wiadomości, że jest to kłamstwo.
A jeśli grupa czy ludzie którzy wywierają zły wpływ dodatkowo w jakiś sposób "fascynuje", jest inna, czy pod jakimś względem próbuje się dorównać, to przejęcie tych zachowań przychodzi jeszcze szybciej i mniej świadomie pomimo tego, że niejednokrotnie są to z gruntu złe i sprzeczne z różnymi normami zachowania.

Niekoniecznie, z własnego doświadczenia wiem że np nie będe zachowywać sie tak jak znajomi, bo jestem taka jaka jestem i nikomu nie musze się podlizywać. Teraz juz przekonałam sie że ludzie jeśli mnie lubia to za to jaka jestem, a nie że potrafie zrobić większa ilość głupot. Przebywam w większości w "mniej swiętym" toważystwie i nie mam zamiaru się na kazdej imprezie upić czy naćpac jak niektórzy (nie mówie wszyscy). Kilka osób mnie nawet podziwia za mój zdecydowany charakter i nieuleganie.

**MJ** napisał/a:
tak tylko weźcie pod uwagę, że jeśli ktoś potrafi wywrzeć tak silny wpływ na inną osobę to ta osoba zapewne nie zauważy że jest to wpływ negatywny, co więcej może nawet nie zauważyc ze upodabnia się do owego kogoś. Znajomi którzy mają na nas silny wpłływ posiadają najczęściej silną osobowość, która pociąga tych obdarzonych "słabszym" charakterem i spod ich wpływu rzeczywiście może być trudno się wyzwolić

Do kierowania ludzmi trzeba mniec naprawdę moncy charakter, tylko ze nieraz obraca sie to przeciwko tej osobie. Tez mniałam jedna koleżankę, tkóra raczej nami dowodziła, a potem zaczeła mnie odciągać od innych. Tylko że na szczęście w porę sie kapłam co sie dzieje i powiedziałam że nikt napewno nie bedzie mną kierował. Ale są też niektóre osoby które muszą miec kogoś kto chodź trochę powie co maja robić i podejmie za nich ostateczną decyzje.

Znak zodiaku: strzelec

boozzz 
*

Wysłany: 28-06-2006, 13:50   

dkf napisał/a:
Niekoniecznie, z własnego doświadczenia wiem że np nie będe zachowywać sie tak jak znajomi, bo jestem taka jaka jestem i nikomu nie musze się podlizywać. Teraz juz przekonałam sie że ludzie jeśli mnie lubia to za to jaka jestem, a nie że potrafie zrobić większa ilość głupot. Przebywam w większości w "mniej swiętym" toważystwie i nie mam zamiaru się na kazdej imprezie upić czy naćpac jak niektórzy (nie mówie wszyscy). Kilka osób mnie nawet podziwia za mój zdecydowany charakter i nieuleganie.

I chwała Ci za to. Wiedz, że takich osób jest bardzo mało. Znaleźć kogoś takiego to jak znaleźć igłę w stogu siana.

^Kasia^ 

Wysłany: 28-06-2006, 14:03   

Nynka napisał/a:
Kasi3k napisał/a:
oki robie zle ale jeszcze nikomu nie "dałam dupy" jak Ty to mowisz ....

kwestia czasu ;PPPP

napewno nie :|

Cytat:
Znasz choć imiona wszystkich z którymi się lizałaś ? Pamiętasz wszystkich czy ich po prostu numerujesz ?

pamietam, znam i nie numeruje :|

Cytat:
Ale liżesz się z kim popadnie. To obrzydliwe. Takie zachowanie jest po prostu obrzydliwe. A i dochodzi do tego inna kwestia - trzeci koleś jest tym trzecim, po prostu kolejnym numerkiem. Znasz choć imiona wszystkich z którymi się lizałaś ? Pamiętasz wszystkich czy ich po prostu numerujesz ?

Poza tym są ludzie którzy brzydzą się takich zachowań z powodu higieny (np. ja ) i ewentualnego zarażenia się jakimś syfem (jak wiadomo - im więcej partnerów tym łatwiej) I jak sobie tak myślę, że miałbym pocałować laskę która przed chwilą lizała się z kilkoma innymi kolesiami, to rzygać mi się chce.

Pójdź na jakąś imprezę, pocałuj się tak z kilkoma i temu ostatniemu powiedz, że jest trzecim czy którymśtam na tej imprezie z którym tak się bawisz. Sama zobaczysz jak koleś zareaguje. Chyba, że on też będzie tego typu kolesiem, to pewnie wrażenia na nim to nie zrobi

i dlatego chce z tym skonczyc bo znam swoja wartosc......

Cytat:
Albo jak jeszcze trochę się rozpędzisz w takiej zabawie, to zrób jakiemuś dobrze i kolejnego z którym będziesz się całowała zapytaj czy smakuje

nie rozpedze sie.

**MJ** 
Moderator
martini bianco

Wysłany: 28-06-2006, 14:10   

Kasi3k napisał/a:
napewno nie

a czy np rok temu potrafiłabyś sobie wyobrazić ze na jednej imprezie przeliżesz sie z 3 facetami?? tak więc to jest kwestia czasu chyba ze z tym skonczysz
Kasi3k napisał/a:
i dlatego chce z tym skonczyc bo znam swoja wartosc......
pogadaj tez ze swoja kumpela nazwij rzeczy po imieniu powiedz ze musicie sie obie zacząć pilnować a jeśli do niej to nie dotrze t przestań się z nią przyjaźnić :] chyba ze nie przeszkadza ci bycie panienką dla każdego :]

^Kasia^ 

Wysłany: 28-06-2006, 14:13   

Cytat:
czy np rok temu potrafiłabyś sobie wyobrazić ze na jednej imprezie przeliżesz sie z 3 facetami??

nie...
Cytat:
tak więc to jest kwestia czasu chyba ze z tym skonczysz

skoncze, bardzo chce skonczyc
Cytat:
pogadaj tez ze swoja kumpela nazwij rzeczy po imieniu powiedz ze musicie sie obie zacząć pilnować a jeśli do niej to nie dotrze t przestań się z nią przyjaźnić

wiem, pogadam. najgorsze jest to ze przxyjaznimy sie 15 lat i ciezko jest tak poprostu przestac sie przyjaznic... chyba poprostu musze miec swoja silna wole..
Cytat:
chyba ze nie przeszkadza ci bycie panienką dla każdego

przeszkadza, m.in dlatego napisalam ten temat, a raczej jego 2 czesc

boozzz 
*

Wysłany: 28-06-2006, 16:45   

Kasi3k napisał/a:
pamietam, znam i nie numeruje :|

Jeżeli nie przestaniesz, to w końcu pamięci zabraknie :P
Kasi3k napisał/a:
bardzo chce skonczyc

oby na chceniu się nie skończyło

W tym wieku masz jeszcze szanse być porządną kobietą, a nie dziwką, pod warunkiem, że nie posuniesz się dalej i przestaniesz robić to co robisz. W każdym razie życzę powodzenia, bo zmienianie siebie nie jest łatwe :) Ale jeśli się nie zmienisz i w końcu dojdziesz do wniosku,że to lubisz i tak Ci jest dobrze, to Twój wybór, Twoje życie i Twoje zdrowie.

ais 
*
zyję marzeniami..

Imię: asia
Wysłany: 28-06-2006, 20:38   skoncz z tym!!

to zalezy...jak masz silna wole i zachowanie twoich znajomych ci sie nie podoba to nie staniesz sie taki ale czesto nie chcemy sie wyrózniac wiec upodobniamy sie o innych;( jezeli nie chcesz aby cie traktowali jak latwą dziewczyne to postaraj sie...mze wogle zerwij kontakt z ta dziewczyna bo wywiera na ciebie zly wplyw!! bo jeszcze troche i naprawe sie stoczysz... w koncu dojdzie do czegoś wiecej...a jak potem pojawi sie ciąza to wiesz...
przez taka glupote mozesz zmarnowac cale zyce...stracic marzenia...naprawe niewarto

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu