Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
wymagania ???
Autor Wiadomość
RobsonICE 
*
Sumptuastic Best !

Imię: Robert
  Wysłany: 04-03-2007, 14:08   wymagania ???

tu chce napisac ostatnio chciałęm zainstalowac Viste z Polską wersją ale wyszły problemy że mam za mało Ramu;( wiec chciałem sie zapytac ile by mnie wyszło tak najtaniej do średniej ceny tak w granicach jakbym zmienił sprzęt moje wymagania :
AMD Athlon[tm]xp
1.10 GHz 256 RAM Komputer z procesoremx86 Procesor x86 family 6 model 10 stepping o Autenthic AMD~1104 MHZ Nvidia Geforce FX 5200 i pytanie majac te dane i wymagania systemowe Visty co musiałbym zmienic by zmienic przynajmiej na minimalną wartośc wymagań Visty co musiałbym zakupić i ile to mogło by kosztować chodzi mi o kwote od najtańszej do średniej ceny ??????????dziękuje to wszytko pozdro************ :564: :595:

Znak zodiaku: rak

vanion 
Zasłużeni

Wysłany: 04-03-2007, 14:50   

na stronie microsoftu masz wymagania do visty, ale o ile pamietam płynne działanie zapewnia wiecej niż 1 GB RAMu. Wydaje mi sie, ze musial bys kupic nowa plyte główną, procesor, dokupic ram (a najlepiej nowe kosci), moze karte graficzna pod PCI-e z obsługą wszystkich nowych technologii .. prawie jak nowy komputer :)
drugą sprawą jest to, ze wg mnie nie ma sensu instalować visty, bo co ci daje? lepsze efekty wizualne? .. bo bezpieczenstwa napewno nie zapewnia.

ovsky 
*
Kireownik Zmiany

Wysłany: 04-03-2007, 15:26   

Na Viste 1GB ramu to rozsądne minimum do normalnej pracy. A co to Twojego komputera to na dzień dzisiejszy wszystko się nadaje do wymiany, bo wymieniając 1 musisz wymienić drugie i powstaje z tego nowy komputer. :D Niestety...na tym kompie to XP ledwie zipie :/

Zanim zaczniesz zawracać głowę innym - ZAPYTAJ Google

kuba696 
++

Wysłany: 04-03-2007, 23:15   

xp niebędzie chodził że tak powiem na full detalach a co mówic vista ;)

Znak zodiaku: skorpion

[P]Poison 
Przyjaciel
:]

Imię: P jak Poison
Wysłany: 03-05-2007, 10:29   

Mi vista śmiga (wersja premium) na athlonie 2000+ podkręcony do 2300, 512* DDR RAM 333MHz, karta graf. GeForce FX 5600 256 MB. Ogólnie to mój komp to grat, ale szkoda mi upgreadować pc'ta co 1-2 lata.

Przydało by się 1024 RAM.

Zależy też jaką wersję Visty chcesz zainstalować bo Ultimate wymaga minimum 1024 RAM, a wersja Premium i Basic 512 RAM. Jakbyś nie wiedział to Basic jest najbardziej ubogą wersją Visty. W Premium i Ultimate masz standardowo WMC.

"Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu... Umiera się nie dlatego, aby przestać żyć, lecz po to by żyć inaczej": Paulo Coelho
Ostatnio zmieniony przez Poison 03-05-2007, 10:30, w całości zmieniany 1 raz  

vanion 
Zasłużeni

Wysłany: 03-05-2007, 10:43   

wszystko zalezy od tego, czy masz uruchomione Aero ... włącz i powiedz jak wtedy ci 'smiga'.

Gumis 

Wysłany: 03-05-2007, 11:19   

RobsonICE, radzę ci kup nowego peceta. =D to tylko dobra rada.
  Znak zodiaku: baran

[P]Poison 
Przyjaciel
:]

Imię: P jak Poison
Wysłany: 03-05-2007, 11:44   

vanion napisał/a:
wszystko zalezy od tego, czy masz uruchomione Aero ... włącz i powiedz jak wtedy ci 'smiga'.

Oczywiście bez Aero, ale wizualnie trzyma poziom. +512 RAM i Aero bym włączył. Poza tym jeżeli ktoś dużo wykorzystuje komputer do grania to nie polecam Visty ponieważ wydajność spada o ~15% porównanie do XP.

"Umiera się na wiele sposobów: z miłości, z rozpaczy, ze zmęczenia, z nudów, ze strachu... Umiera się nie dlatego, aby przestać żyć, lecz po to by żyć inaczej": Paulo Coelho

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2007, 11:46   

Tu można sprawdzić - http://www.microsoft.com/...adeadvisor.mspx

vanion 
Zasłużeni

Wysłany: 03-05-2007, 13:22   

Poison, oj, do Aero trzeba mieć na prawde porządny sprzęt :) przy 1 GB RAM i athlonie 3000+ kumpel narzekał :) bez aero wolał działać.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu