tu chce napisac ostatnio chciałęm zainstalowac Viste z Polską wersją ale wyszły problemy że mam za mało Ramu;( wiec chciałem sie zapytac ile by mnie wyszło tak najtaniej do średniej ceny tak w granicach jakbym zmienił sprzęt moje wymagania :
AMD Athlon[tm]xp
1.10 GHz 256 RAM Komputer z procesoremx86 Procesor x86 family 6 model 10 stepping o Autenthic AMD~1104 MHZ Nvidia Geforce FX 5200 i pytanie majac te dane i wymagania systemowe Visty co musiałbym zmienic by zmienic przynajmiej na minimalną wartośc wymagań Visty co musiałbym zakupić i ile to mogło by kosztować chodzi mi o kwote od najtańszej do średniej ceny ??????????dziękuje to wszytko pozdro************
_________________ Forum My place Forum My world Forum my home.
na stronie microsoftu masz wymagania do visty, ale o ile pamietam płynne działanie zapewnia wiecej niż 1 GB RAMu. Wydaje mi sie, ze musial bys kupic nowa plyte główną, procesor, dokupic ram (a najlepiej nowe kosci), moze karte graficzna pod PCI-e z obsługą wszystkich nowych technologii .. prawie jak nowy komputer
drugą sprawą jest to, ze wg mnie nie ma sensu instalować visty, bo co ci daje? lepsze efekty wizualne? .. bo bezpieczenstwa napewno nie zapewnia.
Na Viste 1GB ramu to rozsądne minimum do normalnej pracy. A co to Twojego komputera to na dzień dzisiejszy wszystko się nadaje do wymiany, bo wymieniając 1 musisz wymienić drugie i powstaje z tego nowy komputer. Niestety...na tym kompie to XP ledwie zipie
_________________ "Cokolwiek potrafisz lub myślisz, że potrafisz, rozpocznij to. Odwaga ma w sobie geniusz, potęgę i magię."
Zanim zaczniesz zawracać głowę innym - ZAPYTAJGoogle
Imię: P jak Poison
Wysłany: 03-05-2007, 10:29
Mi vista śmiga (wersja premium) na athlonie 2000+ podkręcony do 2300, 512* DDR RAM 333MHz, karta graf. GeForce FX 5600 256 MB. Ogólnie to mój komp to grat, ale szkoda mi upgreadować pc'ta co 1-2 lata.
Przydało by się 1024 RAM.
Zależy też jaką wersję Visty chcesz zainstalować bo Ultimate wymaga minimum 1024 RAM, a wersja Premium i Basic 512 RAM. Jakbyś nie wiedział to Basic jest najbardziej ubogą wersją Visty. W Premium i Ultimate masz standardowo WMC.
Ostatnio zmieniony przez Poison 03-05-2007, 10:30, w całości zmieniany 1 raz
Imię: P jak Poison
Wysłany: 03-05-2007, 11:44
vanion napisał/a:
wszystko zalezy od tego, czy masz uruchomione Aero ... włącz i powiedz jak wtedy ci 'smiga'.
Oczywiście bez Aero, ale wizualnie trzyma poziom. +512 RAM i Aero bym włączył. Poza tym jeżeli ktoś dużo wykorzystuje komputer do grania to nie polecam Visty ponieważ wydajność spada o ~15% porównanie do XP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum