Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Wykorzystywane dziewczyny
Autor Wiadomość
Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 13-11-2005, 14:53   

Cytat:
Shaezaar, no z tego co widze to Ty napewno

Jak większość przedstawicieli mojej płci...
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

zamyślona 

Wysłany: 13-11-2005, 14:56   

Shaezaar napisał/a:
A teraz powiedz mi po co masz te zasady? Co sprawiło, że je masz?

napewno morlanosc ustawia pewne zasady... a jesli nie wiesz o co mi chodzi to tu msz definicje ze slownika pwn :P

Cytat:
moralność ż V, DCMs. ~ści, blm
«zespół dominujących w danej epoce historycznej i środowisku (społeczeństwie, klasie, grupie społecznej) ocen, norm i zasad określających zakres poglądów i zachowań uważanych w tej grupie za właściwe; postępowanie według tych norm»
Moralność indywidualna, społeczna.
Nakazy moralności.
Obraza moralności.
Poziom moralności.
Upadek moralności.
Dbać o czyjąś moralność.
Wpajać w kogoś zasady moralności.

Shaezaar, rada dla Ciebie - miej w zyciu zasady moralne i postepuj zgodnie z nimi zebys przypadkiem nie wykozystywal biednych dziewczynek :rofl: ;)
  Znak zodiaku: rak

Bajo 
*
moto maniak

Wysłany: 13-11-2005, 14:58   

Shaezaar napisał/a:
teraz powiedz mi po co masz te zasady? Co sprawiło, że je masz?

zasady są po to żeby trzymać poziom w życiu, żeby być "kimś" dla samego siebie, ja jem mam bo zdarza się tak że niemają ich niektórzy inni.
I jeśli to byłby facet to moglibyśmy sie pozabijac gybym ja ich niemiał a jak dziewczyna to wiele mógłbym skrzywdzić i zrobićcośczego oboje byśmy niechcieli.

Mam je bo szanuje sam siebie, swoją osobe i innych!

Co sprawiło że je mam? Tak poprostu wyszłoo, patrz na świat, na ludzi, jak niektórzy wyglądaja, jak sie prowadza i doszełdem do wniosku że taki być niechce a zasady mi pomogą.

I wcale nie jest tak że sie do nich przymuszam, że mam ochote kochac sie z dziewczyna ale mówie sobie "mam zasady". Wcale nie, w niczym mi nieprzeszkadzają, tylko dzieki nim patrze inaczej na świat, niepopełniam wielu błedów itd itp..
  Znak zodiaku: wodnik

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 13-11-2005, 15:04   

zamyślona napisał/a:
Shaezaar, rada dla Ciebie - miej w zyciu zasady moralne i postepuj zgodnie z nimi zebys przypadkiem nie wykozystywal biednych dziewczyne

Swoje zasady mam i nic wam do nich bo są moje.

Bajo napisał/a:
zasady są po to żeby trzymać poziom w życiu, żeby być "kimś" dla samego siebie, ja jem mam bo zdarza się tak że niemają ich niektórzy inni.
I jeśli to byłby facet to moglibyśmy sie pozabijac gybym ja ich niemiał a jak dziewczyna to wiele mógłbym skrzywdzić i zrobićcośczego oboje byśmy niechcieli.

Mam je bo szanuje sam siebie, swoją osobe i innych!

No dobra. Odpowiedż taka a nie inna... ale może być. Najwyrażniej żle pytanie zadałem. To teraz inaczej się zapytam: Czy potrafiłbyś przewidzieć co by się z tobą i twoimi zasadami stało gdyby wykorzystywanie było popularne i w żaden sposób niekaralne?

Podejrzewam, że wszystkie twoje zasady mocno by oberwały i kierowałbyś sie instynktem o którym napomniałem wcześniej... ale ty odpowiedz
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Bajo 
*
moto maniak

Wysłany: 13-11-2005, 15:08   

krótka piłka, gdybym sie urodził w kraju gdzie niebyłoby to karane zasady napewno byłyby inne. Myśle że wtedy jedną z zasad (zresztą teraz tez ja mam) byłby wiek dziewczyny.
Inne wartości miałby by znaczenie jak kraj byłby inny.

Trudno coś wiecej napisac jak niebyło, niema i niebedzie takiej sytuacji.

Katarzyna II 
*

Wysłany: 13-11-2005, 15:14   Re: Wykorzystywane dziewczyny

little_girl napisał/a:
niedawno bylam na imprezie, troche za duzo wypilam, moj blad....ale to nie zmienia faktu ze ktos zrobil mi krzywde. Z imprezy odprowadzal mnie kolega....jeszcze jedno piwo...a potem tylko okruchy pamieci :( ale to co pamietam nie nalezalo do przyjemnych rzeczy. Dlaczego chlopcy wykorzystuja dziewczyny? czy nie ma juz takich co po prostu odprowadza do domu i sie zachowaja porzadnie? ehhh a teraz pozostal tylko moralniak i niechec do dalszych kontaktow towarzyskich z chlopcami...

Bo trzeba mieć troche zdrowego rozsądku i nie chadzać po nocach nie wiadomo gdzie i z kim. A alkohol jest zdradliwy i należy z nim uważać. Njapierw robicie głupoty, a potem płacz i zgrzytanie zębów. Ale człowiek uczy sie na własnych błedach, więc może kolejnej takiej pomyłki nie popełnisz.
  Znak zodiaku: waga

Bajo 
*
moto maniak

Wysłany: 13-11-2005, 15:16   

Katarzyna II napisał/a:
Bo trzeba mieć troche zdrowego rozsądku i nie chadzać po nocach nie wiadomo gdzie i z kim. A alkohol jest zdradliwy i należy z nim uważać. Njapierw robicie głupoty, a potem płacz i zgrzytanie zębów. Ale człowiek uczy sie na własnych błedach, więc może kolejnej takiej pomyłki nie popełnisz.

człowiek uczy sie na błedach.
a z Twojej wypowiedzi wnioskuje że preferujesz zamknąc sie w domu, siedziec przy zaciemnionych oknach, włączyć radio maryja i tak spedzic życie?

To jest rozsądne? niechodzisz po nocach, nierobisz głuppot!
o to chodzi?

Katarzyna II 
*

Wysłany: 13-11-2005, 15:24   

Nie kochany. Nic takiego nie napisałam. Ale wiadomo co się dzieje na dyskotekach i jakie towarzystwo mozna tam spotkać. Zawsze tego unikałam. Mozna miło spędzic czas w innych miejscach. A jesli juz tak bardzo ktoś chce chodzic na dyskoteki, no to niestety trzeba uważać. Lepiej dmuchać na zimne niż pewnych rzeczy potem żałowac do końca życia. A jesli chodzi o spędzanie czasu w domu, to owszem jestem za, jesli w dobrym towarzystwie i przy dobrej muzyce, to naprawdę jest to o wiele lepsze niz dyskoteka.
  Znak zodiaku: waga

Bajo 
*
moto maniak

Wysłany: 13-11-2005, 15:30   

Każdy robi to co lubi, niech Ci będzie, ale ja uważam że "życie jest jedno, raz tylko na tym swiecie jestes, wiec przezyj zycie swoje jak tylko zechcesz:)baw sie i szalej i niepatrz co dalej"

little_girl 

Wysłany: 13-11-2005, 17:03   

nie chce dokladnie opisywac do czego doszlo, ale do dzis czuje sie winna, zawsze mialam dosc konkretne zasady moralne, a tu taki wstyd, najgorsze jest gdy zawodzi sie samego siebie....co do porzadnych chlopcow, moze kiedys takiego znajde, ale narazie mam psychiczny blok :(
  Znak zodiaku: baran

kris 
+

Wysłany: 13-11-2005, 17:05   

Pierwsze co to ten koleś powinien zostać ukarany, a ty nie możesz sie zamykać w sobie bo to źle ci wyjdzie! PAmiętaj ze na pewno masz przyjacióół na których możesz liczyć i którzy bedą zawsze z tobą i nie możesz sie od nich odwrócić!!!

Solid 
[I...Hate...You]

Wysłany: 13-11-2005, 17:09   

rotfl...jak sam chcialas i nie protestowałaś to o co chodzi? alkohol nikogo nie usprawiedliwia

jesli nie chchiłas to było to molestowanie, ewnetualnie gwał a to jest karalne...i dopiero w tym wypadku masz problem

Znak zodiaku: ryby

little_girl 

Wysłany: 13-11-2005, 17:17   

nie tlumacze sie alkoholem, tylko powiedz mi jak w takim stanie moglam wyrazic zgode skoro wczesniej pisalam o swoich zasadach....jesli chodzi o przyjaciol to jest mi wstyd nawet im o tym opowiedziec dlatego wypowiadam sie anonimowo na forum
  Znak zodiaku: baran

Didek
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2005, 18:08   

Mamo! Wypilem wino, Solid powiedzial, ze mnie zaprowadzi do domu, a poszlismy do lasu.

Nie znam szczegolow, ale nastepnym razem uwazaj z alkoholem, popros kogos z mocniejsza glowa zeby Cie przypilnowal, a goscia omijaj z daleka.
Dobrze, ze mam pas cnoty zalozony.

Bajo 
*
moto maniak

Wysłany: 13-11-2005, 18:50   

albo kogoś pewnego, dobrego znajomego, przyjaciela żeby Cie odprowadzał...

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi