o i pamiętam jak bawiliśmy się z sąsiadami na takiej kupie pustaków. ale potem połówka pustaka spadła mojemu bratu na głowę i już się tam nie bawiliśmy
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
i bawiliśmy się na budowie. tam była taka piwnica i tam było pełno żab.
ale żeby do niej zejść trzeba było się spuścić (bez skojarzeń) na rękach w dół aż się dotknęło takiego kamienia. raz tylko ten kamień się obsunął i sobie ładnie łąpki pocharatałam.
kiedyś też usmarzyliśmy jaszczurkę (wiem, wiem- źli byliśmy)
ogólnie to dużo ciekawych zabaw mieliśmy.
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Mi też się podoba. Poprawia mi humor jak mi smutno.
Pamiętam mojego kolegę Radka - żyrafę (długą szyję miał ), zawsze wydawał mi się bardzo starszy, nie bawił się z nami, tylko stał pod swoją klatką. Ale był sympatyczny. 10 lat z nim nie rozmawiałam, a nadal mówi mi "cześć Ala" na ulicy.
Miałam z moją bandą 2 miejscówki - jedna na śliwce, a druga przy jarzębinie. Ale fajnie było na tych drzewach Kurcze, jednak najfajniej się bawiłam jak mieszkałam w bloku.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
i budowaliśmy takie domki z piasku. takie duże kopce i każdy miał jakiś tam fragment. i tam robiliśmy takie dołki- pokoje i bawiliśmy się tam takimi plastikowymi misiami. mój miś (zawsze jak się w coś bawiliśmy to byłąm facetem, dziwnie nie?) zajmował się wyrabianiem mebli z gliny, która mieściła się niedaleko. na noc zamykaliśmy te pokoje kawałkami płyty pilśniowej.
ach... przypomina mi się dzieciństwo.... piękne czasy
jak była taka pogoda jak teraz wszystkie dzieciaki z całej ulicy sie spotykały i bawiły razem bawiliśmy się w chowanego na czyimś podwórku (najczęściej na moim bo tu było najwięcej zakamarków) w berka, w "babe jage", graliśmy w gume.
u sąsiadów w szopie mieliśmy domek: przynieśliśmy stary dywan, krzesła były z klocków, mieliśmy jekieś stare naczynia... bawiliśmy się dopóki się nie pokłuciliśmy.
u innych sąsiadów był sklep, wtedy każdy miał domek na swoim podwórku i co chwilę biegał na zakupy
w garażu mojego taty miałyśmy z dziewczynami z okolicy klub dywan powrócił do łask przyniosłyśmy magnetofon. uczyłyśmy się tańczyć. chłopacy nie mieli tam wstępu ale cały czas nas podglądali przez okienko!!!
mieliśmy piaskownice na podwórku (inni też mieli). w piaskownicach chłopacy bawili sie samochodami, budowaliśmy zamki, otwieraliśmy piekarnie i piekliśmy ciasta
czasami bawiłyśmy się lalkami, szyłyśmy dla nich ubranka
zimą chodziliśmy na górkę, zjeżdżaliśmy na sankach, workach ze słomą albo trocinami, lepiliśmy bałwana ale zawsze ktoś zazdrosny go zniszczył
pamiętam że kiedyś ulepiłam wielkiego bałwana, był cudowny... przyszedł sąsiad i włożył mu do buzi petardę
na ulicy graliśmy w dwa ognie albo w badmingtona
jakie to dzieciństwo było cudowne
wiosną jak w ogródkach było mokro "kaczaliśmy sie" (co za nazwa!)
ubieraliśmy gumacze i tak długo udeptywaliśmy błoto aż zaczęło wciągać jak bagno
mój kuzyn nie mógł wyjść z takiego czegos pobiegłam do taty wołając "tato Dawid się wkaczał!" trzebabyło go wyciągać. jeden gumacz został w ogródku
Wysłany: 23-05-2007, 18:48
pamiętam jak przywieźli pełno piachu, z którego póxniej nad wodą miala być plaża zrobiona
i skakaliśmy z tego piachu na dach śmietnika i potem z śmietnika na piach... ale była frajda jaaacie;P
albo jak braliśmy kinderki z jajka kinder ^^ i w piaskownicy budowaliśmy im mieszkania, zawsze miałam najładniejszą łazienke ^^ sesese
_________________ nie żyję wczorajszym dniem.
nie oddycham wczorajszym powietrzem.
Pamiętam jak miałam ok. 6 lat to kuzyn, Michał zamknął mnie w ciemnym garażu, bez światła. Długo mnie tam trzymał. Jak już wyszłam to myślałam, że go zamorduję. Do dzisiaj go nie lubię.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum