mam do was pytanie, jaki wolicie wokal, męski czy rzeński?? jesli o mnie chodzi to rock/metal-męski chociaz jest pare zespołów gdzie spiewa babka i je lubie typu guano apes no i jeszcze GOTYK tam to tylko wokal rzeński jak dla mnie
Osobiście męski, choć jest kilka kobiecych, które b. lubię.
Męskie - Eddie Veder, Maynard, Cornell, Draiman, i kilku jeszcze bym znalazła.
Zenskie - Roisin Murphy, Beth Gibbons, Sinead O'connor, Sia, Sade, Erykah Badu i kilkka innych też...
in their name we die
Mysle, ze jesli ktos umie spiewac i wklada w to uczucia, tak ze az ciarki przechodza, jak sie tego slucha, to nie ma znaczenia czy zenski czy meski glos.
_________________ "Życie to, aby móc odetchnąć jeszcze raz, reszta nic nie znaczy" Mansfield
"- Nie uznajesz żadnych wartości, całe twoje życie to nihilizm, cynizm,
sarkazm i orgazm.
- We Francji mógłbyś zrobić z tego hasło wyborcze i wygrać."
Woody Allen
No cóż, szczerze mówiąc to nie przepadam za żadnym zespołem, w którym śpiewa kobieta (no oprócz tego, w którym ja gram ), ale jeśli śpiewałaby naprawdę dobrze to czemu nie? Wokalistka z Guano Apes (dobrze piszę?) daje czadu, ale niestety - nie mój typ muzyki
babka ktora spiewa rocka to np. Bill Kaulitz... Bez urazy dla fanek/ów
aha, a to co oni śpiewają to niby rock jest.. hahahha nie rozwalaj kobito ni rozwalaj
_________________ "Zanim chłód, zanim lęk, zanim świt, zanim dzień
Chcę strzec twego snu i tulić twój cień
Proszę, pozwól mi czekać z tobą na deszcz
Być kroplą, co drży na skraju twych rzęs.."
Anna Maria Jopek - Zanim zasnę
Imię: Agnieszka
Wysłany: 26-06-2006, 21:28
Tylko iwyłącznie męski z racji że słucham metalu. Kobiet na wokalu jakoś nie lubie, no może jakby miała jakaś naprawde mocny głos, a nie wycie to może bym nawet słuchała.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum