Nie lubię być postawiona w sytuacji gdy ktoś pokazuje mi swój wiersz i pyta jak mi się podobał
Sama napisałam ze dwa razy coś co miało formę wiersza
Często czytam wiersze Haliny Poświatowskiej
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Ostatnio zmieniony przez Elektroniczna 09-09-2007, 13:30, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Anka
Wiek: 17 Dołączyła: 18 Mar 2006 Posty: 1382 Skąd: z nieba.. :)
Wysłany: 09-09-2007, 15:53
Elektroniczna napisał/a:
Nie lubię być postawiona w sytuacji gdy ktoś pokazuje mi swój wiersz i pyta jak mi się podobał
No cóż.. Takie prawo . Tak jak każdy portal z wierszami ma możliwość wystawiania ocen i komentowania tak tutaj PROSZĘ /nie rozkazuję/ o komentarze. Jak ktoś nie chce to nie wpisuje się. Proste.
Wydaje mi się Aniu, że trochę źle odczytałaś to co napisałam (w sumie z mojej winy bo napisałam to skrótowo)...to nie był zarzut czy coś w tym stylu pod adresem portali z wierszami czy tego tematu...jest to dla mnie niezręczne, bo ktoś pokazując wiersz jaki on by nie był dla mnie pod względem formy czy treści jest emocjonalnym przekazem i przemyśleniem drugiej osoby...i to jak zostanie napisany zależy od tej osoby która chce coś wyrazić i to czy mi się to podoba czy nie...nie wiem po prostu czy nie znając osoby mam prawo komentować i mówić czy wiersz mi się podoba czy nie (kurcze nie wiem czy jasno wyrażam to co chcę, więc żeby się w to nie zaplątać zostawię w takiej formie jak jest teraz..w przypadku pytań będę wyjaśniać w kolejnym poście)
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Wysłany: 10-09-2007, 21:12
Elektroniczna napisał/a:
nie wiem po prostu czy nie znając osoby mam prawo komentować i mówić czy wiersz mi się podoba czy nie
Ale to jest przypadek, w którym ja proszę o komentarze, a nie w którym Ty komentujesz z własnej woli, nieproszona.. no wiesz o co mi chodzi! tzw. "wtrenianie się" a komentarzami tam, gdzie nie trzeba . Ja się tylko chcę dowiedzieć, czy z tym można się do ludzi pokazać?
Elektroniczna chce Ci powieziec ze jezeli czyta jakis wiersz i jej sie podoba to komentuje go, jezeli wiersz nie jest dla niej niczym ciekawym to pozostawia to bez komentarza i tyle. Jest swiadoma tego ze to co napisalas jest dla Ciebie w jakis sposób wazne i wie ze komentujac to moze Ciebie zranic. Bo nie wydaje mi sie ze Twoje pisanie jest sztuka dla sztuki.
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
jak będzie miała chwilę czasu żeby ubrać myśli w słowa to odpowie na Twojego posta...bez pomocy adwokata , który na marginesie nie wie co chciałam powiedzieć, więc czemu wypowiada się za mnie?
Oj Devir Devir
jak będzie miała chwilę czasu żeby ubrać myśli w słowa to odpowie na Twojego posta...bez pomocy adwokata , który na marginesie nie wie co chciałam powiedzieć, więc czemu wypowiada się za mnie?
Oj Devir Devir
Oj zagalopowalem sie, moj blad
_________________ "Autorytet, rząd, władza, państwo - każde z tych słów oznacza to samo - środek nacisku i wyzysku..."
Wysłany: 14-09-2007, 17:39
Cytat:
Elektroniczna chce Ci powieziec ze jezeli czyta jakis wiersz i jej sie podoba to komentuje go, jezeli wiersz nie jest dla niej niczym ciekawym to pozostawia to bez komentarza i tyle. Jest swiadoma tego ze to co napisalas jest dla Ciebie w jakis sposób wazne i wie ze komentujac to moze Ciebie zranic. Bo nie wydaje mi sie ze Twoje pisanie jest sztuka dla sztuki.
"Łatwopalni"
Niepokonani,a jednak tak łatwopalni...
Zadumani,bezpretensjonalnie banalni.
Ich słowa jak weże do ucha,oni mówią do Ciebie,
Ty ich nie słuchasz..
Słowa nic nie znaczące,lekkie.
Tak płytkie,tak miękkie.
Mówią jedno,myślą drugie,w tym wszystkim sama już sie gubie.
By powstrzymać pozerów świat,
zaśnij i nad równiny wzbij się wysoko tak..
W ten sposob oszczędzisz sobie bólu,cierpienia.
Bo śmierc wydaje się zbyt prosta..lecz wszystko zmienia."
pesymistyczny wiersz pesymistycznej Divy
[ Dodano: 23-09-2007, 16:02 ]
nie wierze.. nikt sie nie interesuje wierszami..
_________________ ZAKOCHANA.
ZAKOCHANA PO USZY.
ZAKOCHANA PO USZY I CZUBEK GŁOWY.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum