jeśli ta zmiana miałaby nam pomóc, to czemu nie?
warto popracować nad swoimi wadami, ale jeśli te zmiany miałyby być sprzeczne z tym, kim na prawdę jestem, to nie zgodziłabym się na nie.
często gdy jesteśmy w związku zmieniamy się nie wiedząc nawet o tym, upodabniamy się do ukochanej osboy.
_________________ poznam Cię po zapachu snów, po tęsknocie w Twoich oczach, którą gasi widok mój
Ostatnio zmieniony przez caessa 16-07-2007, 14:30, w całości zmieniany 1 raz
Ja mysle ze jezeli bysmy z tej zmiany nie czerpali zadnej satysfakcji to nie ma sensu...
po co udawac kogos kim sie nie jest..?? nie warto zmieniac sie tylko dlatego zeby "imponowac" czy cos w tym stylu... najlepiej jest byc soba, a osoba ktora kochamy i ktora nas kocha powinna zaakceptowac to kim jestesmy i jacy jestesmy..
na tym chyba polega "milosc"..
_________________ ZAKOCHANA.
ZAKOCHANA PO USZY.
ZAKOCHANA PO USZY I CZUBEK GŁOWY.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 16-07-2007, 15:11
diva-licious napisał/a:
nawyki, styl zycia
To można w sobie zmienić czy nad tym pracować dla drugiej osoby.
diva-licious napisał/a:
osobowosc,charakter ,usposobienie
Ale tego raczej nie bo wtedy to już nie będziemy my tylko ktoś zupełnie inny.
diva-licious napisał/a:
Ja mysle ze jezeli bysmy z tej zmiany nie czerpali zadnej satysfakcji to nie ma sensu...
po co udawac kogos kim sie nie jest..?? nie warto zmieniac sie tylko dlatego zeby "imponowac" czy cos w tym stylu... najlepiej jest byc soba, a osoba ktora kochamy i ktora nas kocha powinna zaakceptowac to kim jestesmy i jacy jestesmy..
na tym chyba polega "milosc"..
Chyba już sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie. Warto tylko zmieniać w sobie drobne cechy które np tą osobę w nas denerwują.
Ja uwazam, ze jesli ktos nas kocha i chce z nami byc, powinien akceptowac w nas wszystko, nawyki, wady czy zachowanie. Dlaczego mamy sie zmieniac dla kogos i udawac osobe, ktora nie jestesmy?
_________________ Kiedyś ktoś Cię opuści- uświadom to sobie, bądź na to gotowy, mniej boli...
Jak myslicie.. czy warto zmienic swoja osobowosc,charakter,nawyki,usposobienie czy styl zycia dla kogos?? np kogos kogo sie kocha??
Nie. Nigdy zmiana ktora robisz przez wzglad na kogos nie bedzie trwala.
Mozesz sie zmienic dla siebie - a Twoja motywacja jest to, ze mobilizuje Cie fakt, ze jestes z kims kto Cie kocha.. I czujesz, ze teraz masz sile i determinacje zeby zwalczac w sobie te cechy i nawyki ktore chcialas zmienic zawsze ale jakos nie zebralo sie..
Tylko w ten sposob warto sie zmienic i jest szansa ze zmienisz - a raczej zmodernizujesz sie - trwale.
Ale zmiane dotyczyla by glownie cech - np. wad, lub/i mawykow.. wtedy charakter ulegnie malej zmiane.. Nie mozna zmienic osobowosci. Mozna ja tylko utemperowac i to dlugi i zmudny proces jest. A styl zycia.. Jest lubisz swoj to bedzie Ci ciezko.. Chyba, ze zmieniasz go dla was - a nie dlatego, ze on tak chce. Ze to wasza wspolna decyzja.
pewnie że warto, jeśli chcesz się podobać komuś to daje Ci to impuls do pracy nad sobą: sylwetką, kupienie nowych ubrań,
ja się nie staram bo nie warto, jeśli się którejś spodobam to nie dlatego że mam takie ciuchy, auto czy komórę. W dużej mierze liczy się to jaki jesteś naprawdę. Udawanie kogoś innego tylko dlatego aby pozyskać sobie przychylność laski to na dłuższą metę nie wypali. Chodź zrzucenie paru kilogramów, zadbanie o siebie z wizualnej strony na pewno dość dużo daje.
Imię: P jak Poison
Wysłany: 16-07-2007, 21:19
Co do nawyków to uważam, że dobrze jest rzucić dla kogoś papierosy lub inne używki. Tylko na dobre nam to wyjdzie
Wysłany: 17-07-2007, 09:07
Nie zawsze warto jest się zmienić, bo czasem druga osoba tego nie zaakceptuje jeżeli pokochała takiego człowieka jakim jest, zmiana może jej się nie spodobać.
_________________ Serce człowieka to cmentarz pogrzebanych nadziei.
Peter Sirius
czy warto zmienic swoja osobowosc,charakter,nawyki,usposobienie czy styl zycia dla kogos??
A po co, czy jest człowiek pewny, że będzie z tym kimś całe życie. Co zrobi jak się rozejdą, znowu będzie się zmieniać.
Nie warto, zawsze trzeba być sobą.
_________________ Niestety, rzadko koło zdarzeń obraca siła naszych marzeń.
Jan Izydor Sztaudynger
Jak myslicie.. czy warto zmienic swoja osobowosc,charakter,nawyki,usposobienie czy styl zycia dla kogos?? np kogos kogo sie kocha??
Wczoraj przed snem zapytałam mojego M., czy chce bym się zmieniła, bym wyeliminowała moje wady charakteru? Powiedział, że nie, bo pokochał mnie właśnie taką, ze wszystkimi wadami, zaletami, nawykami i dla niego nie muszę się zmieniać, on tego nie chce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum