Wysłany: 12-12-2006, 16:27 W którym roku chcielibyście sie urodzić?
Który rok by wam najbardziej odpowiadał za początek waszego istnienia na ziemi? W przeszłości lub w przyszłości? Oczywiście kilka słów dlaczego akurat ten?
Ja bym chciał się urodzić kilka set lat przed naszą erą. Martwiłbym się tylko o jedzenie:)
Opcjonalnie za 300lat. Ciekaw jestem jak będzie wyglądało życie na ziemi a może i poza ziemią.
_________________ Niechaj dobry los i szczęście stale ci sprzyjają i chronią cię ode złego
_________________ "It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll,
I am the Master of my fate,
I am the Captain of my soul."
Wysłany: 12-12-2006, 18:25
Koniec XIX w., Paryż - bo dekadentyzm, emancypacja kobiet. Uwielbienie dla sztuki, a wręcz snobizm na nią. Secesja i impresjonizm- najpiękniejsze moim zdaniem prądy w sztuce. Moim dobrym znajomym byłby Henri de Toulouse Lautrec...
Zadymione knajpki i kawiarnie. Kabarety.
Lata 20., 30. XX w.- all that jazz. Lata paryskich intelektualistów zbierających się w Les Deux Magots w Paryżu. "Centra dowodzenia" kulturalnego znajdowały się wtedy w kawiarniach- w Krakowie również. Genialna moda.
To mój czas.
Imię: Albert Fish
Wysłany: 12-12-2006, 18:28
Chciałbym się urodzić wtedy kiedy sie urodziłem lub:
11.X.2001
6.6.6.
20 kwietnia 1889, najlepiej w Braunau am Inn.
lub jakoś w średniowieczu, żeby zobaczyć co potrafi inkwizycja.
_________________ Nie jest umarłym ten, który spoczywa wiekami,
Nawet śmierć może umrzeć wraz z dziwnymi eonami...
ok. 2500,
Nie chce wracać do przeszłości, bo mogę się dowiedzieć z książek, jak wtedy wyglądał świat.
Bardziej ciekawi mnie przyszłość, nie przeszłość .
Kiedyś często się nad tym zastanawiałam ,teraz naszczęście mi przeszło.Gdybym już miała się urodzić w innych czasach wybrałabym rok 1970 -rozwój kultury disco.
_________________ Nie zapomnij skąd wyrosły Ci nogi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum