Jak tak sądzisz to zostań Oi. To odmiana skinheadów bratających się z punkami, coś w stylu nazipunków.... ubierz się jak punk i ogól się na łyso jak skin.
Oi to wcale nie jest dzisiejszy wymysł. To powstało już dawno. Zresztą lepszy oi, który brata się i z tą i z tą sub. niż taki np. skin bądź punk, który powybijał by wszystkich. Chcą być oi'ami niech będą nikt przecież im tego nie zabroni.
Człowiek jest człowiekiem po jakiejkolwiek stronie 'barykady' się znajduje.
dwie odmienne subkultury połączyły sie w jedno?z czego powstał nowy gatunek muzyki-Oj
Pisze się Oi, pozatym to dobrze, bo podgatunek skinów, bratający się z punkami i słuchający Oi Punka, przeciwny uprzedzeniom rasistowskim, może zachęcić choć część skinów, żeby dali punkom spokój i choć trochę ich tolerowali.
Imię: Ewka
Wysłany: 17-03-2007, 12:12
Nie przeczytałam całego tematu... tylko pierwsze kilka postów, ale Oi to uliczny punk, a nie "united punx&skins" xD jedyne co wiem, to "Punka i skina złączy kufel piwa" xD Oi to uliczny punk! po prostu kto wam to powiedział, że to jakaś tam... kurde xP ale jaja
ps. fakt faktem, skini (skinowie?) słuchają podobnej muzyki do punków, często słuchają też ska pozdro
Ostatnio zmieniony przez Eiva 17-03-2007, 12:14, w całości zmieniany 1 raz
Eiva, no to może lepiej przeczytaj wszystko, bo byś wtedy wiedziała co to jest Oi. polecam Ci artykół zamieszczony przez vaniona i dopiero wtedy sie wypowiadaj na ten temat...
jak dla mnie, to teraz coraz mnie prawdziwych punków, skinów i generalnie prawdziwych przedstawicieli jakichkolwiek subkultur. zwyczajnie, swiat się zmienił, to i ludzie się pozmieniali. ale może zwyczajnie za młoda jestem i za mało w życiu widziałam xD
_________________ jeśli dziś masz dobry dzień chcę byś zaraził, zaraziła mnie.
gupia kretynka
Wiek: 17 Dołączyła: 19 Sie 2005 Posty: 108 Skąd: Z daleka
Wysłany: 21-03-2007, 18:22
To jest zadziwiające, że dwie subkultury, które się nienawidzą tak na dobrą sprawę, mają wspólne korzenie, wspólne pochodzenie.. Nie wiedziałam wcześniej o tym.. To jest całkiem ciekawe i pewnie niewiele osób o tym wie. Z tej strony patrząc to nawet normalne, że punki i skinheadzi stworzyli wspólną subkulturę oi ale z drugiej strony jakoś nie mogę, po prostu nie mogę sobie tego wyobrazić. Nie to, że mam płytką wyobraźnię ale jestem przekonana, że niektórych różnic poprostu nie da się zatrzeć..
_________________ I tak pewnie skończy ten świat...
Stanie się ofiarą miłości a nie nienawiści.
Gdyż miłość zawsze była
bardziej niszczycielskim orężem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum