Jesli powiem ze wierze i ze to fajny sport to dasz juz nam spokoj i przestaniesz siac propagande? Mnie potracil samochod jakis czas temu i wiem co to sa wyscigi uliczne.
Standardowo jest 150KM, ale jak pisalem mam wałek rozrządu ze sportowymi fazami, filtr powietrza stozkowy, ciśnieniowy filtr paliwa!! Samochod ogladali ludzie, ktorzy sie na tym znaja i mowili, ze ciezko stwierdzic dokladna moc samochodu, ale szacowali moc na ok. 200KM. Nie widze powodu dla ktorego mieliby mnie celowo wprowadzac w blad. Co jest chyba logiczne?
o po tym tekście dochodzę do wniosku że naprawde niewiesz co piszesz, a jak do jazdy masz takie pojecie jak ogólnie o silniku w samochodzie to niechciąłbym z Tobą jechać.
Niewiesz człowieku co do czego a ścigać sie chcesz?
na oko to chłop w szpitalu umarł a mierzyc moc to na hamowni można.
szkoda słów, niechce mi sie z Tobą pisać bo widze że masz małe pojęcie o tym co mówisz.
ps.
siedze troche w samochodach a nawet mogę powiedzieć że bardzo długo i wyobrax sobei że sporo wiem i z niejednym miałem do czynienia i wiem co i jak. nietrafiłes na laika wiec z Twoją wiedza niewydaje mi sie żeby było tak jak piszesz
o jaaa Mpower, weź napisz mi na meila : jaacaman@tlen.pl - na komunikatorze nie siedze. Przecież może mieć te 200KM... 170KM z silnika 2.0 16V można wyciągnąć w sumie bz większych wysiłków, a skoro to jest silnik 24V to możliwe że jest i więcej troche ( nie wiem dokładnie w sumie jak to jest z tymi zaworami) no plus jeszcze te kilka gratów, wydech( oczywiście układ wydechowy a nie końcówka:D) i może być i te 200KM. No a co do mocy to pojedź na hamownie, zapłacisz 200-300zł i będziesz wiedział ile masz i nikt CI nic nie będzie mógł zarzucić. Czekam na kontakt i pozdrawiam forumowiczów
Imię: Paweł
Wysłany: 10-12-2005, 13:14
Cytat:
Co myslicie o moim sporcie (tylko blagam nie piszcie, ze to niebezpieczny i nieodpowiedzialny sport, bo jestem uczulony na takie teksty... wyscigi sa bezpieczne, odbywaja sie w nocy i nie ma zagrozenia zycia osob trzecich).
A jak Ci powiem, że niedaleko mnie stoi taki bukiecik i świeczki przy drodze? Oczywiście tamto też się działo w nocy. I na drodze na która jest prosta i ogólnie tam raczej nikt nie jeździ bo prowadzi na wieś.
szofer
Imię: Piotrek
Wysłany: 11-05-2006, 21:05
ja uprawiam ten sport mam bmw podtlenek 350koni mechanicznych tuning turbina wszystko najwienkszej jakości daj namiary to sie pościgamy pisz na gg
"Inna sprawa... czy myslicie, ze wszystkie wyscigi uliczne odbywajace sie w nocy pochodza rodem z NFS ?? Ze kazdy jedzi furami za ogromna sume, z NOS-em i osiaga 250KM/h na czwartym biegu itd...
Jeden z moich kumpli regularnie sciga sie starym pasatem z '91roku. Inny, Lanosem. Zero przerobek... nic... Ale czy to oznacza, ze ten sport nie jest dla nich? Kazdy z nas jest amatorem i nie potrzebujemy specjalistycznego sprzetu, zeby poczuc troche adrenaliny."
Zgodze się z tobą bo nawet w NfS jak zaczynasz też jeździś starą bryką z 96 albo 98 jak skyline to tylko początek. kariery nie zrobisz od razu najpierw się postaraj zbierać na dobry samochód ale ci coś powiem kariery w polsce nie zrobisz musisz mieć niezła kase a po za tym moim zdaniem jednym porządnym stuningowanym autkiem jest ta Toyota Supra z nad wisły jakiegoś Piotra pewnie wiesz co za samochód najszybszy w polsce ja sie nie znam na samochodach dość dobrze ale też nie umiem jeździć bo mam dopiero 15 ale za rok być może
[ Dodano: 01 Wrz 2006 05:37 pm ]
ps: Shofer powiem ci jedno po co ci się ścigać dla tego żeby udowodnić że masz szybszą brykę??? czy to że byle jakim samochodem możesz wygrać z kumplem albo z kimś tam. Mi by satysfakcje dawało to że umiem prowadzić i nie polegam na moim autku lecz na sobie.
Wiecie co ? specjalnie zalogowalem sie na tym forum zeby zrugac za przeproszeniem paru pajacow i pajacki (jesli mozna tak powiedziec ). Juz po nicku Mpowera widze ze wie co to motoryzacja i ze sie tym fura bo wiekszosc z was nawet nie wie czym rozni sie silnik VR6 od V6 nie tak silnik z serii Mpower !!! po drugie sam scigam sie z kumplami i uwazam ze to swietna zabawa tylko trzeba miec wprawe i scigac sie regularnie na jednej trasie wtedy ryzyko wypadku jest bardzo male. owszem zawsze jest ryzyko ale Ci co przekraczaja predkosc "tylko na chwile" bo spiesza sie do pracy tez stwarzaja zagrozenie i nie wiem czy nie wieksze przepraszam ze sie tak unioslem ale nienawidze osob ktore medrkuja a nie wiedza o czym !!! A Ty popiel wiedz ze BMW z 91 roku w skorze z elektryka i pojemnoscia 2.5 i mocy 192 KM kosztuje... 12 tys zl a taka kwote mozna w miesiac w anglii zarobic Mpower odezwij sie do mnie na gg pls moze jakims nagraniem zarzucisz jakies fotki fury moze ? ==> moje gg 8342663 <== Pozdro
PS: chcialem dodac ze zginal niedawno moj kumpel ktory sie scigal. Nie zarzucam mu tego ze byl nieodpowiedzialny bo sie zabil ale to ze zabil ze soba kilka innych osob. ja wiem jak to wyglada ze pasazerowie zawsze chca wiecej ale tam byla dziewczyna w ciazy ;( to pisze jako przestroge ze jak sie scigac to tylko samemu...
[url] http://www.tvn24.pl/2039673,0,0,1,1,wideo.html [/url]
Ostatnio zmieniony przez wujekkuna 30-04-2007, 20:55, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum