Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Tuning
Autor Wiadomość
Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 04-08-2005, 14:10   

Mój kuzyn się tym zajmuje, dwa lata temu złożył zakład. Ja nic nie wiem na ten temat bo jestem zielony jeśli chodzi o tuning.
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Javier 
**
no title

Imię: Marcin
Wysłany: 04-08-2005, 19:33   

Taki lekki tuning każdy może sobie sprawić :) zmodyfikowany wydech, obniżone zawieszenie, przyciemnione szyby, nowe reflektory, fele, i już coś widać :)
Ehh a oto mój samochód marzeń :) http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=58596247

Szopen 
**
chopin

Wysłany: 06-08-2005, 01:34   

za duzo NFS:U :D

Znak zodiaku: lew

Dziobass 
*

Imię: Kamil
Wysłany: 06-08-2005, 13:51   

Javier napisał/a:
Taki lekki tuning każdy może sobie sprawić :) zmodyfikowany wydech, obniżone zawieszenie, przyciemnione szyby, nowe reflektory, fele, i już coś widać :)
Ehh a oto mój samochód marzeń :) http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=58596247

Autko fajne, nie powiem, ale żeby z automatem? Ja tam wolę tradycyjną skrzynię ;)
  Znak zodiaku: bliznieta

Javier 
**
no title

Imię: Marcin
Wysłany: 06-08-2005, 15:48   

Szopen napisał/a:
za duzo NFS:U :D
W nfs przeciez nie było pontiaca firebirda ?? :| A zresztą chocby był to i tak napewno nie jest przyczyną tego :P
:arrow: Dziobass ja też wole manualną, ale dałem tylko taki podgląd na autko :P
A na takie weekendowe wypady zdałby sie taki Saab 9-5 Aero Sportkombi :D

kris 
+

Wysłany: 07-08-2005, 10:02   

Dziobass napisał/a:
Autko fajne, nie powiem, ale żeby z automatem? Ja tam wolę tradycyjną skrzynię

Ja też. Manual jest dla prawdziwych facetów :D A poza tym jak automat sie popsuje to jest poważny problem O_o

cubi 
**
golf rulez ;)

Wysłany: 08-08-2005, 08:34   

powiem wam tak.Wczoraj byłem na zlocie VW i moj kolega chciał sprawdzic ile wyciagnie jego passat.n długiej prostej osiągnol 230km/h z zona i psem na pokładzie,ale to nie kres mozliwosci paska.Ma silniczek VR6 i wymiata.Wiec jak ktos jest z tychów i spotka passata z przyciemnianymi szybami to lepiej niech nie probuje sie scigac bo przegra z kretesem.I własnie takiego passata mam zamiar kupic jak załoze rodzine :)

Znak zodiaku: strzelec

kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 13-08-2005, 11:02   

Ztuningowanym samochodom mowie stanowcze nie! :D :D oj... chyba mi sie za to oberwie :P
  Znak zodiaku: wodnik

WaveCeptor 
Racjonalista

Wysłany: 13-08-2005, 11:37   

Dziobass napisał/a:
Javier napisał/a:

Autko fajne, nie powiem, ale żeby z automatem? Ja tam wolę tradycyjną skrzynię ;)

Masz zaledwie 17 lat, tak więc skąd możesz wiedzieć która skrzynia jest lepsza?

Cytat:
Ehh a oto mój samochód marzeń http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=58596247

No to masz marzenia, niech mnie huj strzeli. Czy każdy jest taki skromny jak kolega? Jesli chodzi o moje marzenia to mysle, że Aston Martin DB9 no ewentualnie DBR9 powinien zaspokoić moje potrzeby, oczywiście na dzień dzisiejszy.

Oto i on

Znak zodiaku: ryby

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 13-08-2005, 13:13   

Fajne marzenia... :D . A co do tych 17 lat to jest to możliwe. Sam potrafie jeździc, i mimo iz nie jestem żadnym masterem, uważam, że automat jest do dupy. Mniejsza satysfakcja i z****ny klimat.
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

kris 
+

Wysłany: 13-08-2005, 22:07   

WaveCeptor napisał/a:

A co tu wiek przeszkadza?! Głupoty gadasz! Też mam 17 lat i też uważam że manual jest lepszy od automatu. Czemu? A chociażby dlatego że jeżeli automat ci sie zepsuje to koniec! Musisz wybulić bardzo dużo kasy na naprawe bo tu działa elektronika, natomiast gdy zepsuje ci sie manual to za małe pieniądze możesz kupić nową skrzynie. Poza tym naprawy manuala są o wiele tańsze. Dalej, z tego co jeżdze (a wiedz że jeżdze już autem w miejscach gdzie wiem że nie ma psów mimo iż nie mam prawka) to manual jest sprawniejszy bo sam sobie kontrolujesz przy jakich obrotach chcesz zmienić bieg a w automacie auto samo zmienia i często bywają sytuacje że przy zmianie biegu "szarpie". Kolejna różnica jest taka że na automacie nie ruszysz ze zrywa w przeciwieństwie do manuala. Skąd to wiem? Mój ojcec jest mechanikiem samochodowym i raz że mówił mi o tym a dwa sam sie o tym przekonałem. Teraz jużrozumiesz że osoba nie jeżdżaca może sie znać na rzeczy?

WaveCeptor 
Racjonalista

Wysłany: 14-08-2005, 11:36   

krystiano napisał/a:
WaveCeptor napisał/a:

A co tu wiek przeszkadza?! Głupoty gadasz!

Nie.

krystiano napisał/a:
Też mam 17 lat i też uważam że manual jest lepszy od automatu. Czemu? A chociażby dlatego że jeżeli automat ci sie zepsuje to koniec! Musisz wybulić bardzo dużo kasy na naprawe bo tu działa elektronika, natomiast gdy zepsuje ci sie manual to za małe pieniądze możesz kupić nową skrzynie. Poza tym naprawy manuala są o wiele tańsze.

Argument nie do za*******. Dlaczego zakładasz, że się zepsuje? Tu chodzi o komfort jazdy, a nie o ewentualne awarię.

krystiano napisał/a:
Dalej, z tego co jeżdze (a wiedz że jeżdze już autem w miejscach gdzie wiem że nie ma psów mimo iż nie mam prawka) to manual jest sprawniejszy bo sam sobie kontrolujesz przy jakich obrotach chcesz zmienić bieg a w automacie auto samo zmienia i często bywają sytuacje że przy zmianie biegu "szarpie". Kolejna różnica jest taka że na automacie nie ruszysz ze zrywa w przeciwieństwie do manuala. Skąd to wiem? Mój ojcec jest mechanikiem samochodowym i raz że mówił mi o tym a dwa sam sie o tym przekonałem. Teraz już rozumiesz że osoba nie jeżdżaca może sie znać na rzeczy?

Ohhh przepraszam przecież Ty stary wyga jesteś, obcykany, oblukany, objeżdżony i dojeżdżony. Poza tym... zryw? Ahh pamiętam kiedyś na rowerze robiłem zrywy, opowiedzieć Ci? To naparwde bardzo frapujące przeżycie...

kris 
+

Wysłany: 14-08-2005, 20:40   

WaveCeptor napisał/a:
Nie.

Tak.

WaveCeptor napisał/a:
Dlaczego zakładasz, że się zepsuje?

Bo sie często psują.

WaveCeptor napisał/a:
Ohhh przepraszam przecież Ty stary wyga jesteś, obcykany, oblukany, objeżdżony i dojeżdżony.

Nie wiesz co odpowiedzieć i dlatego używasz takich określen?

WaveCeptor napisał/a:
Poza tym... zryw?

Tak, wyjaśnić ci co to takiego? A może jednak sam sobie znajdź co to takiego bo mi sie nie chce pisać.

Poza tym na ten temat uważam że wiem troche więcej niż ty więc nie awanturuj sie tu ok?

WaveCeptor 
Racjonalista

Wysłany: 14-08-2005, 21:01   

krystiano napisał/a:
Poza tym na ten temat uważam że wiem troche więcej niż ty więc nie awanturuj sie tu ok?

Po pierwsze: czy ktoś gdzieś napisał, że wiesz mniej?
Po drugie: nikt tutaj się nie awanturuje, a już napewno nie ja.
Po trzecie: ok.
Po czwarte: zryw jest dla pustaków.

kris 
+

Wysłany: 14-08-2005, 21:15   

WaveCeptor napisał/a:
Po pierwsze: czy ktoś gdzieś napisał, że wiesz mniej?
Po drugie: nikt tutaj się nie awanturuje, a już napewno nie ja.
Po trzecie: ok.

To git.

WaveCeptor napisał/a:
Po czwarte: zryw jest dla pustaków.

Jak kto woli.

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu