Wreszcie coś sie ruszyło jeśli chodzi o transfery polskich piłkarzy do naprawdę wielkich klubów Europy i nie są to tylko transfery które zaistniały na łamach SE i Faktu (dziwne nie widziałem w żadnej z tych gazet Radka Matusiaka w koszulce Interu czy Romy) ale mamy już kilka potwierdzonych transferów a okno transferowe jeszcze nawet sie nie otworzyło
Jak narazie hitami transferowymi tej części sezonu na pewno są transfery:
- Fabiański do Arsenalu - narazie tylko na ławkę ale Lehmann długo jeszcze nie "pożyje" ;D
- Kazmierczak do Porto - co prawda to już jest inne Porto niż to które zdobywało Ligę Mistrzów ale jest to aktualny mistrz Portugalii
- Błaszczykowski do Borussii Dortmund - Jeden z najwiekszych klubów niemieckich co prawda ostatnio grający raczej drugie skrzypce ale to jeszcze efekty niedawnych kłopotów finansowych tego klubu
a do tego wciaz nie wiadomo gdzie bedzie grał jakże kochany i uwielbiany (nie tylko na ślasku) Jerzy "Łatwa Kasa" Dudek
Nie wyjaśnione są tez role jakie mają pełnić w swoich klubach w przyszłym sezonie dwa filary naszego reprezentacyjnego ataku tj. Maciek (mój dziadek miał konia Maćka - taki mały OT ) Żurawski i Ebi Smolarek - ciekawiej bedzie ze Smolarkiem bo Żuraw zadowoli sie pewnie rolą 18-nastego napastnika rezerw Celticu - w reprezentacji i tak bedzie grał a takiej kasy jak w Celtic'u w tym wieku i w tej formie nikt mu nie zapłaci no chyba ze Arabowie - za to Smolarek ma jeszcze kilka lat przed sobą marke w Europie tez ma, forma ostatnio tez nie najgorsza za to konkurencja w ataku duża
Ciekawie też wygląda sytuacja dwóch reprezentacyjnych bramkarzy Boruca i Kowalewskiego
Kowalewski mówi ze chce odejść ławka go nie interesuje inna sprawa ze w Rosji teraz środek sezonu prawie wiec trudno będzie mu sie wyrwać z "rosyjskiego piekiełka" o czym przekonało sie już kilku polskich grajków którzy chcieli odejść z rosyjskich klubów
Boruc za to niby mówi ze może zostać w Celticu - no ale co ma mówić - ja tam wciąż marze w to że będziemy mieć polskiego bramkarza na Camp Nou
Z polskich transferow żal sie wypowiadać - jako najlepszy przykład podam transfer Wielkiego Talentu (od jakiś 5 lat) Michała Golińskiego do Zagłębia które "wzmacnia" sie na walke o LM (a raczej o przejscie II rundy kw. i p.Uefa) coś sie boje, że ten transfer moze oznaczać to zę liczą sie z odejscie Iwańskiego - który już przecież kiedyś został już sprzedany do Turcji tyle ze Turcy nie mieli gwarancji bankowych
TEKST AUTORSKI ZAKAZ ROZPOWSZECHNIANIA BEZ WIEDZY AUTORA <lol2>
Ostatnio zmieniony przez alanho 20-06-2007, 15:05, w całości zmieniany 1 raz
Imię: Wooof
Wiek: 20 Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: z okolicy
Wysłany: 20-06-2007, 16:11
alanho napisał/a:
ja tam wciąż marze w to że będziemy mieć polskiego bramkarza na Camp Nou
no to sobie jeszcze poczekasz chyba, choc milo by sie patrzylo jak boruc ustawa w murze ronaldinho
_________________ Witam w rzeczywistości...
KOCHAM OLEŃKE :-*
Nie dbam o wasz szacunek...
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
Imię: Paweł
Wysłany: 06-10-2007, 11:34
Z Boruca będzie (a może już jest?) bramkarz światowej klasy. Jeszcze kiedyś zostanie uznany tym najlepszym na świecie
_________________ Nie jeden nie raz nasz kraj próbował zniszczyć, nie jeden raz powstaliśmy ze zgliszczy, teraz nas czas nadszedł, korona błyszczy, a ja z dumą na nią patrzę, więc wytrzyj łzy to ważne!
www.EkstraklasaKibice.fora.pl ---> FORUM PIŁKARSKIE
Gdzie te czasy kiedy Boniek przechodził z Widzewa do Juventusu a Lubańskiego chciał Real Madryt?:)
daleko za nami
tutaj mozna bedize pisac o transferach w natchodzacym oknie transferowym...
naraize krzynowka chce wisla i olipiakos pireus... x)
a sikora raczej na pewno odejdzie z groclinu...
jakies jeszcze info??
_________________ It’s got to be, easy to see
What everyone takes out of me
Knocking me down, dragging me out
How did you end up in that crowd?
Dudek chce odejść z Realu aby móc pojechać na EURO.
Po pół roku stwierdził, że siedzenie na ławce Realu też jest frustrujące - błyskotliwy ten nasz Jerzy 2 lata na ławce w mieście Beatlesów niczego go nie nauczyły jak widać.
Pewnie przejdzie teraz do jakiegoś potentata ligi belgijskiej lub tureckiej pokroju Genclerbirligi albo innej Austrii Wiedeń.
Co lepsze czytałem wywiad z hiszpańskim dziennikarzem który twierdzi, że w Realu pozwolą Dudkowi odejść bo mają dobrego trzeciego bramkarza - pytanie : po co w takim wypadku zatrudniali Dudka ?
_________________ Zakłamanie tego świata mnie przeraża - to skandal.
Portugalskie media informują, że reprezentant Polski Rafał Grzelak został sprzedany przez Boavistę Porto do greckiej Skody Xanthi. Polak podpisał kontrakt do czerwca 2010.
W tym sezonie ligi portugalskiej Grzelak zagrał dziewięć meczów i strzelił jednego gola.
W reprezentacji Polski 25-letni pomocnik rozegrał dwa mecze.
Grzelak jako pierwszy spośród reprezentantów Polski zmienił klub w styczniowym oknie transferowym.
Szkoda Grzelaka do Grecji, w ogóle dziwna sprawa z nim w poprzednim sezonie jeden z najlepszych w Boviście, parę bramek strzelił a w tym czasem nawet na ławke sie nie łapał.
Kolejna wielka kariera która skończy sie na Cyprze albo w lidze marokańskiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum