Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
12-03-2008, 23:12
Test osobowości.
Autor Wiadomość
Lucky 
Przyjaciel
Karolcia2401 :*

Imię: Bartek
Wysłany: 25-12-2006, 13:24   Test osobowości.

Zaczerpnięte z innego forum. Podobno fajne.
Można się pobawić i podzielić się swoimi wynikami.

http://www.enneagram.pl/
I am the Captain of my soul."

Znak zodiaku: wodnik

piurko 
+++

Wysłany: 25-12-2006, 14:04   

Dziewiątka ze skrzydłem jeden: 9w1 - "Marzyciel"

Dziewiątka z tym skrzydłem, ma zachowanie wzorowego dziecka. Instyktownie zachowuje się cnotliwie, uporządkowanie, sprawiając jak najmniejsze kłopoty otoczeniu. Gdy jest szczęśliwa, posiada dużą moralność i jest dobrym liderem z dobrym sercem i uzdolnieniami do pokojowych rozwiązań. Często posiada poczucie misji do spełnienia, prywatnej lub publicznej, misji w której pracuje ciężko mając na celu dobrobyt wszystkich, którzy są w to zaangażowani. Wyraża miłość zgodnie z wszelkimi zasadami poprawności, chce się angażować, czynić jak najmniej przykrości. Dziewiątka z tym skrzydłem może być bardzo lubiana, skromna, czarująca, delikatna. Czasami posiada wielką grację i opanowanie z odruchami spontaniczności i dużej czułości. Elegancka prostota uczuć.
W stresie, ma tendencję do bycia niestaranną. Może stać się pasywna, bierna i działać z wątpliwą moralnością. Ma poczucie spełniania obowiązków, których wykonywać nie powinna. Zachowuje się jak grzeczne dziecko, znika w tłumie, odsuwa w cień gdy poczuje, że jej uczucia są przez kogoś rozpoznane i rozszyfrowane. Pasywna tolerancja i akceptacja w absurdalnych i szkodliwych sytuacjach. Często znajduje się w jednostronnych związkach gdzie zbyt dużo ofiarowuje, dostając mało w zamian. Bagatelizuje problemy i powtarza sobie, że wszystko będzie dobrze. Popada w łagodne odrętwienie. Ma brak tolerancji dla własnych emocji. Powoli tłumi swoją odczucia.

Słynne dziewiątki ze skrzydłem jeden: Dalai Lama, Mahatma Gandhi, Audrey Hepburn, Martin Sheen, Jim Henson, Walt Disney.
Ostatnio zmieniony przez piurko 25-12-2006, 14:27, w całości zmieniany 1 raz  

Alearan 
Przyjaciel

Imię: Mala Cavilla
Wysłany: 25-12-2006, 14:11   

Mój wynik:
Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"

Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych, złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą, ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów.
W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety. Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.

Słynne czwórki ze skrzydłem pięć: Vincent van Gogh, Kurt Cobain, Edgar Allan Poe, Johnny Depp, Bob Dylan, Ingmar Bergman.

To nie wróży nic dobrego.
Kolejna głupota.
  Znak zodiaku: ryby

malinkaaa 
Zasłużeni
Nieprzeciętna ;D:P

Imię: ~EveLinaaa~
Wysłany: 25-12-2006, 14:21   

hehe

Twój typ to : 7w8

"Realista":P

Papkin 
**
Głęboko...

Imię: Konrad
Wysłany: 25-12-2006, 14:29   

4w5

Znak zodiaku: skorpion

Diane:) 
*

Wysłany: 25-12-2006, 14:29   

Bez komentarza... 6 w 7 :D
Running away from pain♥ ♪
When you've been victimized ۞
Tales from another broken home ♥♪♠
  Znak zodiaku: lew

Michaś 
Przyjaciel
puerro muchacho

Imię: Michaś
Wysłany: 25-12-2006, 14:38   

Twój typ to : 7w8
Stoję sam na sam z życiem i muszę coś zniszczyć"
  Znak zodiaku: lew

maxx
**

Wysłany: 25-12-2006, 14:50   

Hmm... Prędzej czy później na każdym forum pojawi się temat z tym właśnie testem :D Robiłem go sobie już półtora roku temu. Nic nadzwyczajnego - 4w5. Zresztą patrząc po opisach do mojej osoby pasuje jeszcze kilka innych typów osobowości...
Nie wiem co jest w tym takiego ciekawego - wynik to po prostu inaczej sformułowane odpowiedzi na pytania... :P

jakkolwiek 

Wysłany: 25-12-2006, 14:55   

Alearan, ja tez.

czemu w kazdym tescie wychodzi, ze jestem nienormalna?

Znak zodiaku: strzelec

maxx
**

Wysłany: 25-12-2006, 15:07   

jakkolwiek, w tych testach każdemu wychodzi, że jest nienormalny :P

alter ego
+++++

Wysłany: 25-12-2006, 15:11   

jakkolwiek napisał/a:

To dlatego, że rozjeżdzasz moim wyimaginowanym rowerem marki Rower wszystkie czarne koty w okolicy.

devir 
Zasłużeni
killed by distortion

Wysłany: 25-12-2006, 15:16   

jakkolwiek napisał/a:
Alearan, ja tez.

I ja jestem.... Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"

E tam nienormalna, maysle ze jestem bardziej normalny niz nienormalny ;)

http://www.myspace.com/r3dm0th

Lucky 
Przyjaciel
Karolcia2401 :*

Imię: Bartek
Wysłany: 25-12-2006, 15:40   

Czwórka ze skrzydłem trzy: 4w3 - "Arystokrata"

Lol Arystokrata :P

Czwórka ze skrzydłem 3 może czasami wyglądać jak siódemka. Może być towarzyska i posiadać duże poczucie humoru. Chce być kreatywna i potrzebna światu. Posiada intuicję, jest ambitna, może mieć dużą wyobraźnię i być bardzo utalentowana. Niektóre ubierają się bardzo wyzywająco i kolorowo, aby wyróżnić się z tłumu.
Gdy 4w3 jest w stresie, często się zachowuje inaczej publicznie, a inaczej prywatnie. Może np. nie ujawniać publicznie, wśród znajomych, żadnych swoich uczuć, a następnie iść do domu i samemu bardzo przeżywać np. fakt życia w samotności. Może też np. być bardzo rozrywkowa i sumienna w pracy i jednocześnie być nieszczęśliwa prywatnie z powodów problemów miłosnych. Przywiązuje uwagę do tego jak wygląda, czuje się źle z powodu niedostatków urody. Stara się podkreślić poczucie wyjątkowości przez kontrowersyjny sposób ubierania się. Często okazuje zły gust. Chętnie przedstawia siebie innym jako osoba romantyczna. Jest zmienna w uczuciach. Gdy uzna, że jej partner jest zbyt nudny, często fantazjuje na temat czarujących i przebojowych nieznajomych. Cele stara się osiągać poprzez zazdrość, zemstę lub potrzebę dowiedzenia innym, że są w błędzie.

Słynne czwórki ze skrzydłem trzy: Kate Bush, Julio Iglesias, John Malkovich, Nick Nolte, Edith Piaf, Paul Simon, Fryderyk Szopen, Prince.
I am the Captain of my soul."

Znak zodiaku: wodnik

Kamiluska 
Umrzeć,jedząc lody.

Wysłany: 25-12-2006, 15:41   

typ:3w2

Trójka ze skrzydłem dwa: 3w2 - "Gwiazda"

Trójka z tym skrzydłem, są najbardziej ekstrawertycznym typem enneagramu. Jest bardzo otwarta na innych ludzi, chce odgrywać znaczącą rolę w ich życiu. Bardzo ważny jest prestiż i pozytywny wizerunek jaki dzięki takiej postawie trójka otrzyma. Zdrowe skrzydło daje trójce ciepło, opiekuńczość, chojność. Trójka z tym skrzydłem to znakomity materiał na przywódcę. Odczuwa wewnętrzną potrzebę czynienia dobra innym ludziom, opiekowania się nimi, jest prawdziwie miłą i uczynną osobą. Gdy osiągnie sukces na jakimś polu, wtedy staje się prawdziwym mentorem i przewodnikiem dla innych.
Gdy trójka z tym skrzydłem jest w stresie lub jest niezdrowa, zaczyna poświęcać większą uwagę na prezentowaniu swojego idealnego wizerunku. Dotyczy to wszystkich osób, którymi się otacza. Chce być świetnym współmałżonkiem, przyjacielem, rodzicem, pracownikiem, synem lub córką. Silnie angażuje się w życie innych gdyż potrzebuje pochlebstw, uznania i słów podziwu. Zaczyna przejawiać się u niej pycha, fałszywa ambicja, samowychwalanie się, egoizm. Chce się wywyższać, czuć się lepsza od innych. Zaczyna odgrywać różne role, oszukiwać, manipulować innymi. Może okazywać fałszywe uczucia wobec innych. Czasem pojawiają się złośliwe i podstępne zachowania. Gdy uzna, że partner jest bardziej atrakcyjny lub ciekawszy od niej samej, może zacząć się oszukiwać, że partner tak naprawdę nie spełnia jej "głębokich potrzeb". Może wtedy zacząć sabotażować własny związek poprzez nieodpowiednie zachowanie, zdradę, wytykanie różnych wad partnera.

Znak zodiaku: bliznieta

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 25-12-2006, 16:46   

Już to było na forum.

Znak zodiaku: strzelec

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu