Wysłany: 13-08-2005, 04:39 TEKST CZY MUZYKA? CO WAŻNIEJSZE?
Chciałbym usłyszeć Wasze opinie na teN temat.
Co ważne jest w kawałku? Muzyka czy tekst.
Ja osobiście uważam że w wiekszości gatunków (a w szczególności w hh itp.) najważniejszy jest tekst. Jedynie w gatunkach w których i tak nikt na tekst nie zwraca uwagi (tehno na przykład) bezsensowny tekst jest dopuszczalny....
To zalezy
Jak jestem na dyskotece to zwracam uwage na muzyke, na rytm, a nie na tekst.
A jesli siedze w domu i rozmyslalam słuchając muzyki to zawsze zwracam uwage na tekst
Ja osobiście uważam że w wiekszości gatunków (a w szczególności w hh itp.) najważniejszy jest tekst. Jedynie w gatunkach w których i tak nikt na tekst nie zwraca uwagi (tehno na przykład) bezsensowny tekst jest dopuszczalny....
Zgadzam się w większości gatunków tekst jest rzeczą priorytetową, ale są też gatunki, np.: klasyka, gdzie tekst nie ma żadnego znaczenia, natomiast liczy się muzyka.
_________________ Może też rozsądnej panny szukać warto...
Kumple mówią, znajdź niunię z wielką klasą,
Ja mówię znajdę, ale taką z czymś pod czaszką.
Imię: Telewizor
Wysłany: 13-08-2005, 10:55
Utwór składa się z tekstu i z muzyki, ważniejsza jest of kors muzyka, dlatego że nawet jak znajdziesz piosenke z dobrym tekstem, to nie będziesz jej słuchał bo ci się nie podoba, a tekst możesz sobie przeczytać, natomiast ja zazwyczaj słucham dobrych utworów. Dobry znaczy - tekst+muzyka=dobry utwór.
Słucham głównie HH , ale zawsze na 1 miejscu stawiam MUZYKĘ , Tekst jest tez oczywiscie bardzo wazny bo nie bede słuchał utworu o dupie Maryny . Mimo wszystko na 1 miejscu stawiam muzyke .
Jak dla mnie to i jedno i drugie muzsi byc dobre wtedy jest idealny utworek :D
Ale jesli juz mam wybierac to zgadzam sie w pelni wypowiedzia Malego_serduszka jak jestem na imprezie to liczy sie muzyka a jak w domu slucham utworku to zwracam uwage na tekst...
Jkabym chciała słuchać tekstów to czytałabym wiersze. Oczywiście że muzyka jest najaważniejsza! szczególnie że ja uwielbiam sć muzyki równiesz bez tekstów (instrumentalna, techniawa, clubowa), gdzie melodia, rytm są najważniejsze. Oczywiście w muzyke gdzie są słowa równiesz słucham, nawet hh i jeżeli już jest tekst nie powinien być o jakimś gównie bo wtedy psuje całość.
Dla mnie na pierwszym miejscu stoi muzyka. Tylko dla tekstu niczego nie słucham, w przeciwienstwie do znanych mi ludzi. Ale dobry tekst zawsze robi na mnie kolejny czynnik, by ocenić coś wyżej.
Na przykład w RAC muzyka jest tak samo ważna, jak tekst. Ten przekaz sprawia, że stawiam Konkwistę 88 wyżej Nirvany.
_________________ \m/ _/....\_ \m/
_ \ _(O_o)_ / _
------------------
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------
JAk to czytam, to aż sie dziwię... to po co muzyka? Przecież skoro najważniejszy przekaz, to literatura lepsza. Nic nie zakłuca procesu odbierania tresci, a tak to w hh przeszkadza bit, w rocku i metalu gitary et.c.
Imię: Telewizor
Wysłany: 14-08-2005, 18:15
Rudolf napisał/a:
JAk to czytam, to aż sie dziwię... to po co muzyka? Przecież skoro najważniejszy przekaz, to literatura lepsza. Nic nie zakłuca procesu odbierania tresci, a tak to w hh przeszkadza bit, w rocku i metalu gitary et.c.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum