Imię: Eliza
Wysłany: 08-05-2006, 13:33
piosenka bez dobrego rytmu---zle wpada w ucho i wogole. pio0senka z dobrym rytmem ale beznadziejnym tekstem? nie da sie czasem zniesc, a najbardziej jak jest po polsku... bo przy angielskich piosenkach prawie nikt tanczac nie tłumaczy sobie wszystkiego dosłownie co nie?
Muzyka, szczególnie kiedy zacznie się postrzegac wokal jako kolejny instrument. Oczywiście jeśli piosenka ma bezsensowny tekst to utrudnia słuchanie ;P
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
muzyka na rowni z tekstem...
nie, teksty sa wazniejsze ( przynajmniej dla mnie )...
zalezy jaki przekaz jest tych słów...
bo np. nie wyobrazam sobie piosenki Włochatego - Nienawiść w wykonaniu Mandaryny, albo jakiejs innej popowej gwiazdy...
albo dajmy przykład, faszystowskiej kapeli Honor...
muzyke maja fajna, pdchodzącą pod punk...
a teksty... na pewnie ze o faszyzmie, honorze, wojnie i krwi...
wiec, TEKSTY SĄ WAŻNE!!!!!
_________________ Uśmiechnij sie... I zabij mnie...
I jedno i drugie jest ważne... Jeżeli muzyka bedzie zwalona a słowa super to i tak ta piosenka nie stanie się hitam.. i na odwrót... Tak więc co jest ważniejsze.. hmm.. raczej muzyka... słowa bez muzyki nie mogą istnieć.. muzyka bez słów może... ale najelpiej jest jak jest i muza i słowa ) i to jeszcze wypasione P
Najpierw zwracam uwagę na muzykę, jak mi się spodoba to wsłuchuję się w tekst, a jak tekst też mi się spodoba to to jest moja ulubiona piosenka Mimo wszystko chyba tekst jest dla mnie ważniejszy(poezje- pisaną- też lubie), chociaż zdaża się, ze nie chodzi o sam tekst ale o to jak jest zaśpiewany Oczywiście wszystko musi być w odpowiednim stylu
_________________ Życie ma taki kolor jaki ma Twoja wyobraźnia
gram w kapeli rockowej i z doświadczenia wiem, że ludzie głównie zwracają muzykę. a nawet jeśli ktoś już śpiewa (w tym przypadku moja koleżanka) uwagę zwracają nie na to co śpiewa, ale jak, dzięki czemu Ania (wokalistka) ma dużą możliwość improwizacji szczególnie w kawałkach anglojęzycznych.
w muzyce rockowej tekst jest oczywiście ważny, ale myślę, że to muzyka ma najważniejszą rolę. gitary, perkusja, bass..
natomiast jeśli chodzi o hh, no to wydaje mi się, że to tekst jest ważny, bo zazwyczaj te utwory składają się z najprostszych bitów.
Jak dla kogo. Oby dwie rzeczy są bardzo istotne i vocal i podkład.
Każdy odbiera to inaczej osoba która słucha powiedzmy np amerykanskiego HH , rapu większość polaków w ogóle go nie rozumi a go słucha. Już kwestia tego co kto lubi.
Naszczęście ja nie mam takiego problemu i mogę sie delektować murzyńskimi rytmami Natomiast jeśli chodzi o house to już inna bajka rytm , phunky rhytms to najważniejsze I jakość - przedewszystkim.
_________________ _____________fucki'n
_____________________wanna play ??
gram w kapeli rockowej i z doświadczenia wiem, że ludzie głównie zwracają muzykę. a nawet jeśli ktoś już śpiewa (w tym przypadku moja koleżanka) uwagę zwracają nie na to co śpiewa, ale jak, dzięki czemu Ania (wokalistka) ma dużą możliwość improwizacji szczególnie w kawałkach anglojęzycznych.
W zupełności się zgadzam, ludzie przecież najbardziej pamiętają melodię, zwłaszcza, że mamy coraz więcej muzyki elektronicznej i techno, w których wokalu wiele nie ma
Na 1.miejscu zwraca sie uwage na melodie. I to ona wpada w ucho i zmusza do nucenia jej sobie w chwilach, gdy nikogo obok nie ma
Ale dobry tekst moze tez zapasc w pamieci i zmusic do rozmyslan. Obie kwestie sa wiec bardzo wazne.
_________________ "Życie to, aby móc odetchnąć jeszcze raz, reszta nic nie znaczy" Mansfield
"- Nie uznajesz żadnych wartości, całe twoje życie to nihilizm, cynizm,
sarkazm i orgazm.
- We Francji mógłbyś zrobić z tego hasło wyborcze i wygrać."
Woody Allen
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum