wszyscy niedawno poszliśmy do szkoły. zaczynają się już pierwsze kalsówki , kartkówki i jest sporo pracy domowej do odrobienia. ja mam otalnego niechcieja do nauki. ciągle szukam sobie ułatwień. ostatnio bardzo pomocny w odrabianiu lekcji i nauce ogólnej okazał się dla mnie internet. jest on prawdziwą kopalnia infromacji. szczególnie pomocne są rózne programy naukowe i deukacyjne jak np. Planete. a co wy sądzicie o internecie jako koppalni wiedzy??
Chyba za rzadko lekcjie odrabiam żeby w pełni docenić internet Najbardziej mi chyba pomógl ja kw tamtym roku pisąlam prace z WOS'u. Boże, jak ja wtedy kochałam internet!
a co wy sądzicie o internecie jako koppalni wiedzy??
bez tego bym zginął . Jest pomocny choć ze mnie leń okropny jest i rzadko robię zad. w domu : P. Ułatwień to ja szukam od pierwszego dnia w liceum xD
_________________ Zostaw to, nie szukaj problemów we wszystkim
Znajdź szczęście i daj je swym bliskim
Zostaw to, mija cenny czas, za kilka lat
Znów w tym samym miejscu powiesz - miałem zły start
Imię: Agnieszka
Wysłany: 17-10-2007, 16:20
Nie wyobrażam sobie już robienia czegoś do szkoły bez internetu. Opcja szukaj, kopiuj, wklej, drukuj jest cudowna, dzięki temu przynajmniej mam często zadanie na polski, albo inne pojęcia. Streszczenia i omówienia lektur to też dobra sprawa.
Jeśli chodzi o internet jako źródło wiedzy....to fakt jest cenną kopalnią wiedzy jeśli się oczywiście umie szukać i posiada choć minimalną wiedzę na jakiś temat, żeby osądzić czy podane informacje są zgodne z rzeczywistością...no bo co tu ukrywać...w necie można znaleźć pełno opracowań z rażącymi błędami, których nieznajomość może doprowadzić do obniżenia stopnia jeśli się bez żadnego zapoznania zastosuje "kopiuj-wklej"...sama często korzystam z jakichś opracowań i stron z gotowymi materiałami...niestety z lenistwa
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum