Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: **MJ**
10-03-2008, 13:36
Szanowni Metalowcy
Autor Wiadomość
ida_rev 
**
Bóg

Wysłany: 18-10-2006, 13:18   Szanowni Metalowcy

Bardzo "modne" (szczególnie w ostatnim czasie) jest dostosowywanie swojego wygladu do rodzaju muzyki jakiej sie slucha . Chodzi mi głownie o fanów metalu ( zapewne bedzie ich tu bardzo wielu) . Proszę wyjaśnijcie mi dlaczego tak wielu ludzi słuchającej tej muzyki chodzi ubranych na czarno, zwykle w glanach. Nie wazne czy jest -30 stopni czy 30 zawsze ten sam styl dla mnie nie zrozumiały . Przecież to można sie udusić . Czy naprawde tak bardzo trzeba manifestować swoje upodobania kulturowe ? Nie żebym cos miał do kogoś kto się tak ubiera tylko chciałbym żeby mi to ktoś wyjasnił . Czy aby uwazac sie za wiernego fana Mansona czy jakiegos SOAD`a trzeba wyglądac tak samo jak on ? Ja sam lubie czasem posłuchać ostrzejszegio brzmienia ale z glanów niestety już wyrosłem i nie czuje sie zobowiązony do noszenia podobizny swojego ulubionego wykonawcy na koszulce. Najlepsi są pseudometalowcy w czwartek na czarno a w sobote na biało na dyskotece ;> ale to juz inna bajka ..

fobia 
+++++
Antichrist Superstar

Imię: Albert Fish
Wysłany: 18-10-2006, 14:53   

Ubieram sie tak bo lubie. A co do glanów to są zajebiście wygodne, a w lecie wcale nie jest w nich gorąco. Całem lato praktycznie chodziłem w glanach i nigdy nie miałem nawet najmniejszych odparzeń czy czegoś takiego. A na przykład jak rastameni noszą dredy i ubierają sie jak Bob Marlej (nie wiem jak sie pisze) to rozumiesz? Chyba każda subkultura ma jakiś szeroko określony wygląd (np. skinheadzi są łysi) i to nie jest tak że tak trzeba sie ubierać tylko ubieram sie tak bo poprostu mi sie podoba i tak lubie (mówi po sobie, nie wiem jak inni).

Znak zodiaku: skorpion

Darn 
Zasłużeni

Wysłany: 18-10-2006, 14:59   

Hmm... ja uważam się za fankę SOAD-u( i innej ostrej muzyki), ale nie obnoszę się z tym. Tzn. lubię ubierać się na czarno, w sumie czerń to mój ulubiony kolor. Za to lubię dodatki punkowe, np. paski z ćwiekami, czaszki, a punku nie lubię. Nie każdy człowiek ubiera się tak aby było widać jakiej muzyki słucha.

ida_rev napisał/a:
Najlepsi są pseudometalowcy w czwartek na czarno a w sobote na biało na dyskotece ;> ale to juz inna bajka ..

Mam taką w klasie. Ubiera się jak słodkie dziewczę, jak jest rock transmisja leci ubrana w glany, cała na czarno, czarny makijaż, jak jest jakiś koncert hh, to obowiązkowo daszek, na maxa luźne spodnie. Eh. Ludzie.

Bo kocham na Ciebie patrzeć.

Leilani 
F.Nietzsche

Imię: moje usteczka..całusek!!
Wysłany: 18-10-2006, 15:04   

też się kiedys ze mnie smiali że glany nosze w 40% stopniowym słoncu:)
gusta sie zmieniaja,kiedyśmialam w szafie tylko same czarne ciuchy dzis mam czarne rozowe białe..wazne zeby się ubierać ładnie i ze smakiem , a nie wazne jaki kolor jaka subkultura..subkultury to domena dzieciaków,chęć przynależenia do czegoś-a to wynika ze strachu, strachu o to że mogę wydawać się szary nijaki..potem to wszystko znika,w życie wchodza inne wartości,pierwsza praca,własna firma i studia i jest zupełnie inaczej,nie powinno się nikogo okreslac po ubiorze-no chyba ze jest fleją...a to juz inna sprawa

卡洛丽娜= 理想
恋爱..., 性爱...., 春情...., 春心...., 慈爱..., 心爱...
  Znak zodiaku: byk

juna 
++
dziewczyna Alicji

Imię: Wszemiła
Wysłany: 18-10-2006, 15:31   

KIedys tez chodziłam w glanach lato nie lato, teraz z tego wyrosłam i zaczelam dostregac uroki sandałów:) Jeżeli ktoś jest wierny swoim ideałom, dobrze sie w tym czuje to nie rozumiem po co go przekonywac żeby z tego zrezygnował. Szanuje takich ludzi jak najbardziej. Gorzej z tymi tzw. pozorantami,bo tego nie znoszę. Tez mam taka jedną kumpele co jak wiedziała ze mamy sie spotkac z moimi kuzynami (tacy własnie metalowcy) to sie ubierała na czarno,a jak szla na randke z normalnym chłopakiem to zaraz wskakiwala w biały zakiet (nie to zebym miała cos do białych żakietów ale trzeba przyzbac ze stanowia duzy kontrast do metalowych ciuchów)

Alicja 
Zasłużeni
Dziewczyna Juny

Imię: Alicja
Wysłany: 18-10-2006, 15:54   

Ubieram się na czarno, bo mi po prostu czarny pasuje. Lubię nosić glany, w sierpniu nosiłam jak padał deszcz. Jak wychodziłam wieczorem to też zakładałam, bo przydają się bardzo do samoobrony, jak się kopnie kogoś w nogę glanem to przynajmniej poczuje, bo jak kopnę trampkiem to niekoniecznie. Raz mnie to uratowało.
Słucham takiej muzyki, nie dlatego że ubieram się na czarno i noszę glany. Nie ubieram się na czarno, bo słucham takiej muzyki. Lubię taka muzykę i lubię czarny. Niezależnie od siebie.
Wkurza mnie pozerstwo. W mojej paczce najpierw tylko ja i jedna koleżanka byłyśmy inne - teraz nie jesteśmy, bo pozostałe dziefcynki się zrobiły mhoczne. Irytuje mnie to. Nie lubię jak wychodzę z nimi wszystkimi.

Podręczniki sprzedaję, będzie więcej: http://www.allegro.pl/sho...php?uid=3202784
Jeśli szukasz jakiegoś podręcznika, a nie mam go na aukcji - zapytaj, może posiadam. ;)

Znak zodiaku: koziorozec

juna 
++
dziewczyna Alicji

Imię: Wszemiła
Wysłany: 18-10-2006, 16:00   

Alicja napisał/a:
W mojej paczce najpierw tylko ja i jedna koleżanka byłyśmy inne - teraz nie jesteśmy, bo pozostałe dziefcynki się zrobiły mhoczne. Irytuje mnie to. Nie lubię jak wychodzę z nimi wszystkimi.

dokładnie. Strasznie wkurzające to musi byc,bo wiem jak mnie wkurza jak ta moja kumpela sie tak stroi dla moich kuzynów :< Ostatnio za nia jej kumpele tez próbuja, choc marne sa te próby,jedna ubrała trampki i lakierkową torebke, nie powiem dosc szokujące połączenie:>

ida_rev 
**
Bóg

Wysłany: 18-10-2006, 16:13   

ja lubie czasem muzyke klubową a jednak nie nosze białych rekawiczek i czerwonych okularów

pavlitto 
**

Imię: Paweł
Wysłany: 18-10-2006, 16:17   

słucham hh i rapu a ubieram sie normalnie

Znak zodiaku: panna

manieqq 

Wysłany: 18-10-2006, 16:20   

No ja w większości dni w roku ubieram się w ciemne, czarne mroczne stroje, ale to tylko jeżeli chodzi o górę, bo spodnie to wyłącznie jeansy. Z koszulek wykonawców mam tylko Iron Maiden - Brave New World, ale noszę ją z wielkim uwielbieniem.

piurko 
+++

Wysłany: 18-10-2006, 16:30   

fobia napisał/a:
Marlej

Marley

Chodziłam na czarno (dawno temu),ale przestałam uznałam że nie ma to większego sensu a jeśli chdzi o glany to chodze bo są to jedne z najwygodniejszych butów moim zdaniem a do metalowców (głupia nazwa) a raczej ich stylu (bo nie ocenia sie człowieka po przynależności do subkultury) nic nie mam ,stanowią jakieś urozmaicnie w plastikowym świecie.

filipgrz 
poe

Imię: filip
Wysłany: 18-10-2006, 16:32   

ja tam za metalem nie przepadam ( za bardzo głowa boli) zreszta ciezki rock niewiele lepszy. a tego wyglądu to całkiem nie rozumiem
  Znak zodiaku: ryby

piurko 
+++

Wysłany: 18-10-2006, 16:36   

filipgrz napisał/a:
a tego wyglądu to całkiem nie rozumiem

a ja nie rozumiem twojego toku myślenia

ida_rev 
**
Bóg

Wysłany: 18-10-2006, 17:33   

piurko napisał/a: