Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Sytuacja jest nie do zniesienia...
Autor Wiadomość
sweet_girl86 
*

Imię: Viki
Wysłany: 14-03-2007, 21:01   Sytuacja jest nie do zniesienia...

Moj problem jest troche inny niz wszystkie na tym forum. Ale ja naprawdę nie wiem co robić.
Otóz chodzi o mojego szefa. Nasze kontakty były dobre, on był bardzo dobry, uprzejmy, wyrozumiały, ale ja ostatnio czułam sie przy nim oniesmielona, nie wiedziałam jak z nim rozmawiać (jestem z natury osoba niesmiałą a on jest człowiekiem pewnym siebie, chociaż ostatnio był przy mnie mniej pewny siebie, miałam wrazenie ze chciał zebysmy przeszli na "Ty" ale nie powiedział mi tego wprost-on do mnie mówi po imieniu, a ja z racji ze jest 23 lata starszy do niego "Pan"). Przy nim jestem wyjatkowo oniesmielona. Teraz wcale sie do mnie nie odzywa, tylko w sprawach słuzbowych. Jest nawet nieprzyjemny. Nie moge juz zniesc tej sytuacji.
Prosze doradźcie co powinnam zrobić. On jest bardzo dobrym człowiekiem i nie mam mu nic do zarzucenia. Myslałam zeby z nim porozmawiać, ale jak?

Gość

Wysłany: 14-03-2007, 21:22   Re: Sytuacja jest nie do zniesienia...

sweet_girl86 napisał/a:
Nasze kontakty były dobre, on był bardzo dobry, uprzejmy, wyrozumiały, ale ja ostatnio czułam sie przy nim oniesmielona, nie wiedziałam jak z nim rozmawiać (jestem z natury osoba niesmiałą a on jest człowiekiem pewnym siebie, chociaż ostatnio był przy mnie mniej pewny siebie, miałam wrazenie ze chciał zebysmy przeszli na "Ty" ale nie powiedział mi tego wprost-on do mnie mówi po imieniu

Hmm a czy ta jego wcześniejsza uprzejmość polegała na przystawianiu się do Ciebie?
Może zdenerwowało go to, że Wasze kontakty nie rozwinęły się po jego myśli :/ ?

A jeśli to normalny facet i fajny szef to... Nie wiem czy z natury jesteś wesoła,optymistycznie nastawiona do świata, ale myślę, że gdybyś w pracy dużo się uśmiechała i mówiła szefowi dzień dobry z miłym uśmiechem i przyjaznym wyrazem twarzy, to na pewno by Ci to nie zaszkodziło. On może też poczułby sie swobodniej w relacjach z Tobą, może w końcu powiedziałby Ci co mu w Tobie przeszkadza, dlaczego jest na Ciebie taki cięty. Jeśli on zauważa, że jesteś zamknięta w sobie i nieśmiała, nie wie jak do Ciebie dotrzeć i się irytuje nie mówiąc nic. Postaraj się dobrze wykonywać swoją pracę, żeby nie miał Tobie nic do zarzucenia a jeśli nadal będzie bardzo nieprzyjemny po prostu spytaj czy go czymś uraziłaś. Trzeba wyćwiczyć w sobie asertywność i pewność siebie, bo inaczej ciężko sobie poradzić takich sytuacjach.

I3ziko 
++
polisz dziołk

Wysłany: 14-03-2007, 21:23   

Mysle ze w pracy wszyscy powinni byc "na ty". Nie ma sensu gadac z facetem o tym, przejdzie mu, poprostu badz soba. A jesli podchodzi do Ciebie w inny sposob niz do innych, mam na mysli molestowanie czy cos takiego, to na policje z nim.

sweet_girl86 
*

Wysłany: 14-03-2007, 22:19   

Gość napisał/a:
Hmm a czy ta jego wcześniejsza uprzejmość polegała na przystawianiu się do Ciebie?
Może zdenerwowało go to, że Wasze kontakty nie rozwinęły się po jego myśli ?

I3ziko napisał/a:
A jesli podchodzi do Ciebie w inny sposob niz do innych, mam na mysli molestowanie czy cos takiego, to na policje z nim.

źle mnie zrozumieliscie, on nigdy nie zachował się wobec mnie w nieprzyzwoity sposób, on taki nie jest, to miły (bez żadnych podtekstów) i kulturalny facet. Wiem że ta cała sytuacja wyniknęła z mojej winy, tylko nie wiem jak to teraz odkręcic

Wooof 
świadomość...

Imię: Wooof
Wysłany: 15-03-2007, 01:30   

ale dlaczego przeszkadzaja ci takie stosunki jak sa teraz?? przeciez to jest normalne ze gadacie o rzeczech sluzbowych on jest twoim szefem, no chyba ze ty traktujesz go inaczej.
Misja zyciowa: ignorowac prowokatorow i ludzi pustych, bo oni i tak zgina z wlasna glupota.
  Znak zodiaku: ryby

sweet_girl86 
*

Wysłany: 15-03-2007, 19:13   

Wooof napisał/a:
ale dlaczego przeszkadzaja ci takie stosunki jak sa teraz?? przeciez to jest normalne ze gadacie o rzeczech sluzbowych on jest twoim szefem, no chyba ze ty traktujesz go inaczej.

to jest mała firma-sklep z oknami i najgorszy miesiąc bo jest mało klientów i wyobraź sobie jak może byc nudno kiedy siedzę za biurkiem 8 godzin i oprócz szefa nie ma do kogo buzi otworzyć. On nie siedzi ze mna cały czas w sklepie ale załuzmy ze posiedzi 3 godziny noi mamy wtedy milczeć?Bo pracy teraz też prawie nie ma więc trzeba sobie jakos zorganizować czas. Mysle ze rozmowa z szefem rownież na inne tematy niż słuzbowe to nic złego, szczególnie że cały czas siedzimy w jednym pomieszczeniu.

I3ziko 
++
polisz dziołk

Wysłany: 15-03-2007, 19:18   

sweet_girl86 napisał/a:
Przy nim jestem wyjatkowo oniesmielona.

Przyznaj sie.... troche na niego lecisz!

wyzynarka 
fuck off

Imię: Tullia d'Aragona
Wysłany: 15-03-2007, 19:22   

dziwne to...
moze mu sie spodobalas...
odebral Twoja niesmialosc jako "odrzucenie"
i juz :|
  Znak zodiaku: byk

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu