Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
11-03-2008, 19:07
Strach..
Autor Wiadomość
miyako 
Zasłużeni

Wysłany: 02-01-2008, 17:49   

Nie przejmuj się rzeczami, na które nie masz wpływu.
Nie tylko Ty uczestniczysz w konwersacji. Niech inni też się pomęczą.

Łatwo mówić, ja też mam zawsze taką obawę.

Znak zodiaku: bliznieta

Żelowa 
tnemarepmet

Imię: Aneta
Wysłany: 02-01-2008, 19:01   

Kurde, przeszło mi, nie do końca, ale ale.. ;)
Z dumą stwierdzam, że problem już prawie, prawie nieaktualny.. jejka, kiedy to było. Sukces w 90% ;]
Source napisał/a:
A o czym najczęściej rozmawiają amerykanie z nowo poznanymi ludźmi? - pogodzie

wow. ja nie moge.

Znak zodiaku: wodnik

Source 
Zasłużeni
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 02-01-2008, 19:38   

Żelowa napisał/a:
Z dumą stwierdzam, że problem już prawie, prawie nieaktualny.. jejka, kiedy to było. Sukces w 90% ;]

Postaram się Ci powiedzieć czym jest te 10%.

Towarzyskość.

Osobiście najlepszy sposób spędzania czasu. Jeżeli nauczysz się traktować każdą napotkaną osobę, conajmniej jak młodszego braciszka lub siostrzyczkę, osiągniesz sukces.

Ja staram się rozmawiać ze wszystkimi:
Ludźmi na przystanku
Ekspedientkami w sklepie
Kobietami w perfumeriach, u fryzjera
etc

Tak naprawdę GUZIK powinno nas obchodzić, co mijana osoba o nas myśli - jeżeli nie przykładamy do tego uwagi, możemy rozmawiać ze wszystkimi, o wszystkim i wszędzie.

W taki sposób rozwijamy swoje zdolności komunikacyjne i interpersonalne, przygotowując się jednocześnie na te WAŻNIEJSZE spotkania w naszym życiu.

Sprawa chyba najistotniejsza.

Ludzie towarzyscy są wręcz POŻĄDANI w każdym miejscu i sytuacji. Jeżeli pomagamy się zaje***** bawić inni ludziom, oni to doceniają i automatycznie zaczynają do nas lgnąć. Fajna sprawa być porównywanym do chodzącej IMPREZY i być zapraszanym przez znajomych brata siostry koleżanki, tylko dla tego, że jesteśmy "fajni".

Pozdrawiam
Source.

Żelowa 
tnemarepmet

Imię: Aneta
Wysłany: 04-01-2008, 20:26   

Hm..
tylko, że ja jestem duszą towarzystwa. Do niedawna- tylko w swoim gronie.
Kocham ludzi towarzyskich - sama też chcę taka być. I chyba dlatego zaczęłam walczyć z tym problemem- aby być towarzystka także dla obcych.
Jeżeli mam szampański humor to zagaduję każdego i wszędzie- a taki humor zdarza się żadko.
Source napisał/a:
Tak naprawdę GUZIK powinno nas obchodzić, co mijana osoba o nas myśli - jeżeli nie przykładamy do tego uwagi, możemy rozmawiać ze wszystkimi, o wszystkim i wszędzie.

To cenna uwaga. Zachowam ją i postaram wykorzystać. Dzięki ;]

Source napisał/a:
Ludzie towarzyscy są wręcz POŻĄDANI w każdym miejscu i sytuacji. Jeżeli pomagamy się zaje***** bawić inni ludziom, oni to doceniają i automatycznie zaczynają do nas lgnąć. Fajna sprawa być porównywanym do chodzącej IMPREZY i być zapraszanym przez znajomych brata siostry koleżanki, tylko dla tego, że jesteśmy "fajni".

Dążę do takiej opini. Czytasz w moich myślach.

Znak zodiaku: wodnik

Source 
Zasłużeni
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 04-01-2008, 23:27   

Żelowa napisał/a:
Dążę do takiej opini. Czytasz w moich myślach.

Nie ma to jak zgodność gustów.

Dobrych wskazówek ciąg dalszy.

Zainteresowanie i fascynacja - nie ma innej, sprawiającej równie dużo przyjemności rzeczy, jak szczere zainteresowanie i uznanie. Ludzie lubią czuć się ważni, potrzebni, doceniani. W sumie kobiety chyba bardzo dobrze o tym wiedzą. Nawet osoba która nie jest specjalnie przyjacielsko do nas nastawiona(czyt. kark, dres, nazista) automatycznie zmienia usposobienie. Przetestowane i sprawdzone na skrajnych przypadkach jak właśnie kafary czy naziści.

Żeby za bardzo się nie rozpisywać. Jeszcze jedna rada.

Warto czasem ruszyć dupę z domu, by obdarować jedną osobę naszym cennym czasem i powoli obserwować jak kwitnie. Pominąć swoje potrzeby towarzyskie(precz z łapami i macaniem) i w pełni rozpalić tą drugą osobę. Nie ma nic piękniejszego, niż kobieta od której zaczyna bić blask, oczy zaczynają jej się świecić i promieniuje niczym gwiazda.
Cytat:
My jesteśmy tymi, którzy sprawiają, że kobiety lśnią... gdy nas nie ma migoczą jak szare gwiazdy...

Dużo można się nauczyć.

Pozdrawiam
Source.

dkf 
Administrator

Imię: Agnieszka
Wysłany: 05-01-2008, 00:09   

Source napisał/a:
Osobiście najlepszy sposób spędzania czasu. Jeżeli nauczysz się traktować każdą napotkaną osobę, conajmniej jak młodszego braciszka lub siostrzyczkę, osiągniesz sukces.

Ja staram się rozmawiać ze wszystkimi:
Ludźmi na przystanku
Ekspedientkami w sklepie
Kobietami w perfumeriach, u fryzjera
etc

W taki sposób rozwijamy swoje zdolności komunikacyjne i interpersonalne, przygotowując się jednocześnie na te WAŻNIEJSZE spotkania w naszym życiu.

Zgadzam się i potwierdzam słuszność tych słów. Sprawdzone na sobie w okresie "wychodzenia" z tego typu problemów jak opisane w temacie.
Sama dawno temu nawet radziłam tu to samo :) :

dkf napisał/a:
Najlepiej spróbować nawiązywać nowe niezobowiązujące znajomości w różnych miejscach, a jak nie wyjdzie to trudno bo i tak ci na tych ludziach za bardzo nie zależy, potraktuj to jak trening.

Znak zodiaku: strzelec

aga2r 
**
TO MOJE ŻYCIE!!!

Imię: Agnieszka
Wysłany: 05-01-2008, 20:30   

Nigdy nie miałam obaw przed ciszą zapadającą podczas rozmowy. Jestem osobą bardzo pewną siebie i zawsze lubiłam być w centrum uwagi innych ludzi no a ponadto jestem strasznie gadatliwa i łatwo nawiązuje kontakty z ludźmi :D ( jestem jeszcze strasznie skromna :P )

Znak zodiaku: skorpion

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu