gorący wosk może powodować podrażnienie i pękanie naczynek krwionośnych.
A golenie maszynką zapalenie mieszków włosowych. Porzućmy więc wszelkie formy depilacji.
harlequin napisał/a:
a o kropkach po depilacji wie każdy. moim zdaniem są one nieestetyczne.
To nie jest reguła i to nie sie są dziury. -.-
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
Albo wybierzmy najbezpieczniejszą, nawet jeżeli jest najbardziej uciążliwa
Na czym opierasz swoje "najbezpieczniej"? Więcej krzywdy zrobiłam sobie maszynką niż woskiem. Wszak woskiem nie utnę sobie kawałka mięcha.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum..."
No nie moja wina, że często zdarza mi się zaciąć na nodze. Za szybka jestem, o.
pamiętam, że jak zaczynałam golic nogi, to prawie w ogóle sie nie zacinałam. teraz jak mi się śpieszy, to gole, jak mam czas, to krem (zadowolona jestem, nie wiem czemu marudzicie, przciez krem jest wporzo), miałam też epizod z woskiem, ale bolało i uczulało i potem mialam czerwone nogi i nigdy więcej. depilatora nie lubie.
_________________ jeśli dziś masz dobry dzień chcę byś zaraził, zaraziła mnie.
gupia kretynka
Wysłany: 28-06-2008, 16:51
głównie sama, w salonie za nogi (łydki) około 40 zł, bikini 30 ale to zalezy od kosmetyczki
Cytat:
Na jak długo masz spokój?
na długo, bo depilatorem usuwam pojedyncze wloski ktore wyrastaja po wosku (wlosy maja 3 fazy wzrostu wiec zawsze cos rosnac bedzie). A jednorazowe uzycie to wzgledny spokoj na 3 tygodnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum