Wysłany: 09-08-2006, 14:22 Solarium TAk czy NIE??:D
no wiec tak sobie przeczytalam artykul o solarium i sama nie weim co o tym myslec a wy co sadzicie??:P czy sztuczna opalenizna jest ladniejsza od naturalnej??bo moim zdaniem nie
A to raczej trzeba patrzeć ile kto się opala .. jeśli ktoś doszedł do czekoladowego kolu to ja dizękuje .. ale niemam nic przeciwko opalonym dziewczynom w zimie
_________________ "Trzymam skronie, tam - w koronie chmur i gromów"- Juliusz Słowacki
heeh a dla mnie to wyglada smiesznie jak dziewczyna zima wyglada jak czekoladka chociaz sama czasem korzystam z solarium:Pale czasem ale raczej sama sie szybko opalalm i mam ciemna karnacje ale ogolnie to jest bardzo niezdrowe dla skory szybciej sie starzeje
Dla mnie solarium to niepotrzebna strata pięniędzy wolę być opalona latem przez naturalne słoneczko, a nie wyglądać jak dziwak w zimie. kiedy np. widze moich chłopców z klasy opalonych jak czekoladki w zimowe poranki to coś mi się w żołądku robi, ale coż nadeszła era metro...
Byłam kilka razy, przed balem gimnazjalnym xD i kilka wizyt wiosną, zeby sie nie wstydzić w kostiumie na plażę wyjść. Ale ogolnie solarium w zimę oraz czekoladowo- różowym panienkom mówię NIE.
Nigdy nie byłam na solarce. Nie mam jasnej karnacji, więc nie potrzebuję.
Jak dziewczyna pójdzie raz na jakiś czas, żeby nie być białą jak ściana to ok, ale jak się opala na ciemny brąz przez cały rok to jest to ohydne.
Imię: Wszemiła
Wiek: 19 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3175 Skąd: że znowu?
Wysłany: 09-08-2006, 16:50
Ja mam taką cere ze jak sie nie opalam to jestem dośc blada więc zima czasem chodze na solarium,nie po to aby byc pomaranczowa,ale zeby nie byc całkiem blada. Ale za to uwielbiam naturalna opaleniznę i wprost uwielbiam prazyc się na słonku. No i przewaznie w maju juz biegam z lezakiem na działke doprawdy naturalna opalenizna daje mi duzo większą satysfakcje. Własciwie to niektórzy mówią ze nawet mam bzika na punkcie opalania. A jezeli chodzi o zdrowie, to chyba ani solarium ani słońce nie jest do końca zdrowe. Jednak to co naturalne chyba zawsze bedzie chociaz ciutek zdrowsze, tak mi sie wydaje
Imię: Wszemiła
Wiek: 19 Dołączyła: 09 Sie 2006 Posty: 3175 Skąd: że znowu?
Wysłany: 09-08-2006, 17:20
Ja wiem tyloko ze bardzo możliwe to jest. Bo mimo iż nie naleze do osób pustych które mysla tylko o wyglądzie to jednak opalać się uwielbiam. I rok temu codziennie lezałam na słoncu i mimo iż byłam juz brazowa że przegięcie to nie umiałam sobie słonka odmówić,aż m,i włosy strasznie wypłowiały a wystarczyło że 2 dni nie było słonka to wydawało mi sie ze sie blada robie. Naszczescie to jeszcze nie była choroba, bo zimą jakos mi przeszło:)
jasne, ze naturalna opalenizna jest ładniejsza Ja mam bardzo jasna karnacje, ale raczej nie chodze na solarium . Raczej. Czasami w zimie mi sie zdarza, ale nie za czesto, bo wyglądałabym baaaardzo nienaturalnie. A w lecie wystarczy mi słoneczko, plaża i leżak i jestem happy
_________________ ...bo tylko tyle jest w nas ciepla, co dłoń zdziwiona objąć zdoła...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum