powerbass, jesteś w stanie w podeprzeć swoją tezę w jakiś sposób?
używki bo ten temat jest w tym dziale, znaczą to że ktoś się uzależnia od czegoś, ale te coś ma substancje uzależniającą, słodycze nie ma czegoś takiego w swoim składzie
inaczej mówiąc nałogiem możemy nazwać obżastwo? myślę że nie bardziej nazwiemy to chorobą, że człowiek zdrowy nie powinien mieć problemów z uczuciem głodu
To nie wiem co powiesz na to, że ja żyć nie mogę, jeżeli codziennie sobie nie zjem czegoś słodkiego. I chodzi właśnie o słodycze, konkretnie, najlepiej z czekoladą.
To nie wiem co powiesz na to, że ja żyć nie mogę, jeżeli codziennie sobie nie zjem czegoś słodkiego. I chodzi właśnie o słodycze, konkretnie, najlepiej z czekoladą.
ja też mam ochotę ale potrafię się wstrzymać bo mnie nie uzależniło,
może zbadaj krew, może masz czegoś za mało np cynku? i organizm ma zapotrzebowanie na coś slodkiego
[ Dodano: 22-01-2008, 18:47 ]
Schiza009 napisał/a:
W dzisiejszych czasach wszystko może się stac nałogiem.
Nawet oglądanie telewizji lub jedzenie słodyczy.
ok zgadzam się ale to nie jest nałogiem typowo używkowym
Imię: Johann Gottlieb Goldberg
Wysłany: 22-01-2008, 18:54
powerbass napisał/a:
hehe zagięłaś mnie po prostu
Dlaczego??
gdy byłam ostatnio na badaniach lekarka podejrzewała, że moge mieć za duzo cukru we krwi. Pomimo, iz nie tyje i nei ejstem gruba. Ciągle chce mi sie spać. Przepisała mi tylko witaminy, powiedziała, że mam niedobór i to wszystko.
Ja moge powiedziec ze jest uzależniony ...czasem mnie tak nachodzi ze jak nie zjem czegos słodkiego to az mnie skreca xD...czaserm zdaża mi sie podkradac czekolady z barku rodziców ...
Dlaczego??
gdy byłam ostatnio na badaniach lekarka podejrzewała, że moge mieć za duzo cukru we krwi.
jedzenie słodyczy a cukier w krwi to nie to samo, nawet jeśli byś jadła mnóstwo to nie przekłada się to na stan cukru na czczo, chyba że zdrowie się psuje
Schiza009 napisał/a:
Ciągle chce mi sie spać.
zazdroszczę ja nie wiem czemu cierpię na bezsenność to coś strasznego gdy przez 2 godziny nie mogę zasnąć
dziś to obżerałem się słodyczmi, czekolada+ wafelki...naprawdę mam już dość słodkości
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum