Witajcie. Mam do was pytanie: co radzicie na "Skuteczną" ranną pobudkę do szkoły. Próbowałem pić kawę ale jej nie lubię, gimnastyka poranna też odpada bo muszę się wysypiać. Niedawno spróbowałem Pepsi - zadziałało. Okazało się później, że po Pepsi można szybko przytyć - odpada. Zastanawiałem się na Pepsi Max albo Light ale niestety u mnie na wsi nie ma ich w sklepie. Pomocy.
Hmm....skuteczna pobudka...może szybki prysznic z ciepłą / letnią wodą zamiast kąpieli w gorącej wodzie, która "rozleniwia"....puszczenie sobie muzyki, którą bardzo lubimy i która jednocześnie jest żywiołowa...na razie to tyle co przyszło mi do głowy
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
Co do tego niema wątpliwości. Przestrasz się czegoś.
Zaraz po przebudzeniu mózg jest jeszcze w fazie alfa. Łyka wszystko co mu podajesz.
Pomyśl o czymś co się boisz. Zwizualizuj sobie tuż pod powiekami sytuację, w której winda zatrzymała się między piętrami. Goni Cię dres. Cokolwiek co wywołuje uczucie strachu...rolercaster to jest to. Zawsze mnie budzi.
Wysłany: 16-04-2008, 20:40
Source napisał/a:
Zwizualizuj sobie tuż pod powiekami sytuację, w której winda zatrzymała się między piętrami. Goni Cię dres. Cokolwiek co wywołuje uczucie strachu...rolercaster to jest to.
Ustaw sobie na przykład jakiś odtwarzacz muzyczny by zaczął grać o określonej godzinie i powoli się dobudzaj. Leż z zamkniętymi oczami, ale intensywnie myśl o planach na cały dzień itp. Ja tak robię.
_________________ Black is like the silence of the body after death, the close of life.
Kandinsky
na przykład jakiś odtwarzacz muzyczny by zaczął grać o określonej godzinie
Kotwice świetna sprawa. Jeżeli masz taki utwór wywołujący nieposkromioną energię niedającą się opanować, ustaw go jako budzik. Uważaj jednak, jest prawie pewnym, że powstanie kolejne uwarunkowanie - będziesz się budził za każdym razem gdy spotkasz się z tym utworem. Denerwujące.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum