jest. wszyscy przywykli a z ciaglych zmian jnic nie wynika!!!! co wyniklo z pomysłow mundurków dla wszystkich ??? ja lubie Geirtcyah ale za duzo chcial naraz zrobic i zle to robil jak sie ktos zajmuje edukacja to niech da pieniadze na sprzet do szkol i zrobi porzadek z nauczycielska mafia a nie sie zajmuje wakacjami!!!
Cytat:
Napisalam tutaj duzo, zacytowalam duzo.
Im dalej czytalam dyskusje tym bardziej odechciewalo mi sie dalej pisac.
Zmazalam wszystko.
Kaspian, napisze tak zebys zrozumial.
Wali mnie to, ze nie podoba Ci sie zmiana terminu wakacji.
Wali mnie to, ze wali Cie wszystko inne.
Wali mnie to co tutaj napisales.
Wali mnie Twoja glupota.
Nie odpisuj na tego posta.
Po prostu czulam wewnetrzna potrzebe wyrazenia swojego zdania.
nie wiem o co ci chodzi, ja cie nie wyzywam wiec sie mnie nie czepiaj!!
Czas od września do grudnia zawsze mi się dłużył, padałam na pysk. Z jednej strony przydałaby się przerwa właśnie między tymi miesiącami, ale znając życie nie byłaby ona tak do końca wolna. Nauczycieli zawalili by nas pewnie masą prac domowych. A oto tu nie chodzi. Mogłoby być wolne,owszem,ale bez skracania wakacji byłoby jeszcze piękniej.;] W sumie, mam wątpliwości co do realizacji tych zamiarów.
_________________ pod światło widać jak bardzo się różnimy.
Specjalnie nie robi mi to różnicy. Ale jakoś nie widzę jakiejkolwiek nauki w tak ciepłe dni. Ciepło rozleniwia. Już widzę usypiających uczniów, patrzących z wytęsknieniem przez okno - oraz olewających nauczyciela.
Jeśli chcą robić takie coś, muszą liczyć się z tym, że przełożone 2 tygodnie, będą tygodniami zmarnowanymi.
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
Ostatnio zmieniony przez Alearan 26-02-2008, 16:42, w całości zmieniany 1 raz
wszyscy przywykli a z ciaglych zmian jnic nie wynika!
To w takim razie zmiany twojego ukochanego Giertycha też nic nie wniosły? Och, jaka niespodzianka... Może w końcu ktoś zacznie tak zmieniać polską szkołę, żeby było dobrze. Nigdy nie przejdzie to przy zgodzie ogółu, bo nie da się wszystkim dogodzić.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
Czas od września do grudnia zawsze mi się dłużył, padałam na pysk.
Dokładnie. Jestem tylko za tą przerwą pod koniec października. Prócz Wszystkich Świętych i 11 listopada nie ma wolnego, w II półroczu jest o o 50% więcej.
a co w tym smiesznego? maja pol roku urlopow ipelno przywilejow i wszystko im wolno bo nic im nie da sie zrobic. mogą pomiatać uczniami jak chcą.!!!! moze mniue sie nie czepiaja ale z kolegami to roznie bywa
Cytat:
To w takim razie zmiany twojego ukochanego Giertycha też nic nie wniosły?
nie bo sie źle do tego zabral...
Cytat:
Och, jaka niespodzianka... Może w końcu ktoś zacznie tak zmieniać polską szkołę, żeby było dobrze. Nigdy nie przejdzie to przy zgodzie ogółu, bo nie da się wszystkim dogodzić.
lepiej nic nie zmieniac bo znajac tych zalosnych politykow co teraz rządzą to bedzie tylko zmiana na gorsze
I co mają im zrobić? Obciąć i tak niskie płace? Przywalić większą ilością godzin?
odebrac przywileje, ochrone prawcna jak dla funckjonariusza panstwowego i niech pracuja 40h a nie 18 jak teraz. i tak maja mnoistwo urlopow. poza tym niech beda jakies wymogi uczicwosci wobec uncziow i kontrola nad tym xco wyprawiaja i zeby skargi uczniow brac pod uwage!!!
teraz to ja się obszczałam
dziecko, nauczyciele mają w trakcie wakacji konferencjie, zapieniczają jak głupi w kilku szkołach po kilka godzin dziennie. ty siedzisz z danym nauczycielem godzine, a on już to samo wykładał kilku poprzednim klasom. a co do przywilejów, to faktycznie mają ich w piździec! np papier w toalecie...
odebrac przywileje, ochrone prawcna jak dla funckjonariusza panstwowego i niech pracuja 40h a nie 18 jak teraz. i tak maja mnoistwo urlopow. poza tym niech beda jakies wymogi uczicwosci wobec uncziow i kontrola nad tym xco wyprawiaja i zeby skargi uczniow brac pod uwage!!!
40h? Musieliby pracować w naprawdę ogromnej szkole by pracować tyle godzin dziennie -.- Kontrola? Skargi? Wiesz co to dyrektor? Wiesz po jest dyrektor w szkole?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum