witam ... od dłuzszego czasu mam skórę trądzikową, nie wiem jak się z tym uporać próbowałem już wiele preparatów ale nie przynosiło to oczekiwanych skutków możecie mi pomóc podając np. jakieś preparaty na to? lub inne skuteczne metody przeciw trądzikowi? ;> z góry dzieki ;]
Ja 3-4 lata temu miałam poważniejsze problemy ze skórą, więc już nie pamiętam zbyt dobrze. Swego czasu używałam czegoś produkowanego przez firmę Soraya. Bardzo dobre to było.
To czego teraz używam to tylko na delikatne problemy, więc już nie podam .
Pozdro
_________________ Black is like the silence of the body after death, the close of life.
Kandinsky
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3483 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 17-12-2006, 22:08
Moim zdaniem powinnaś idać się do dermatologa. Skoro Twoja cera jest brzydka i próbowałaś już wielu specyfików. Przeciez trądzik to też choroba!
Każdemu może pomagać inna maść, krem, żel.
jakkolwiek napisał/a:
Vichy Normaderm bardzo dobre
Ja np od tego dostałam wysypki ,a kosmetyki oddałam koleżance bo akurat jej odpowiadały.
Przede wszystkim nie uzywac tych wszystkich gownianych tonikow garniera, avonu czy clearsila, ktore sa tak namietnie reklamowane. A wiecej szkoda niz pomagaja. Najlepiej przemywac twarz czysta woda po prostu.
Zapisac sie do dobrego dermatologa. Jedyne wyjscie.W niektorych przypadkach kiedy ma sie problemy z tradzikiem trzeba brac nawet antybiotyk na cere. Ew. sprobuj dopasc masc "skinoren" ,ale nie jestem przewna czy ta maasc nie jest przypadkiem na recepte. U mnie w szkole uzywa jej duzo osob ,ktore maja pro blemy z cera i ponoc pomaga. Pytalam sie tez zaprzyjaznionej pani dermatolog i ona tez ja poleca. (Wada -strasznie piecze i skora moze byc zaczerwieniona,schodzic. Ale w ten sposob zwalczane sa zaskorniki i dzieki temu nie bedziesz mial dlugotrwalych problemow z tradzikiem:/).
_________________ Ten na drzewach snieg jest tak samo zimny jak ten we mnie..
(Wada -strasznie piecze i skora moze byc zaczerwieniona,schodzic
to normalne że skóra schodzi bo naskórek sie zluszcza.
Zgadza sie, ale wolalam napisac,zeby nikt nie byl zaskoczony konsekwencjami posmarowania sie.
malinkaaa napisał/a:
dygresja napisał/a:
U mnie w szkole uzywa jej duzo osob
Ale to nie znaczy, że jej akurat pomoże.
Dlatego opcja z dermatologiem jest najlepsza moim zdaniem.
Dermatolog jest najlepszy , ale malo osob nawet za namowami sie na niego decyduje. Zgadzam sie z Toba, ze to ze wiele osob uzywa nie znaczy ,ze jej akurat pomoze. Ale to znaczy, ze jest wlasciwa dla wielu osob i jest wielkie prawdopodobienstwo,ze jej pomoze.
Ostatnio zmieniony przez dygresja 17-12-2006, 22:51, w całości zmieniany 2 razy
Imię: ~EveLinaaa~
Wiek: 18 Dołączyła: 09 Mar 2006 Posty: 3483 Skąd: z Holiłudu
Wysłany: 17-12-2006, 22:54
dygresja napisał/a:
Dermatolog jest najlepszy , ale malo osob nawet za namowami sie na niego decyduje.
No nie dziwie się ... zresztą takie leczenie u dermatologa jest bardzo kosztowne.
Wiem coś o tym. Za samo załozenie karty w takiej klinice zapłaciłam 200 zł, za wizyte 100 zł + kupa leków maści itd. ale pomogło.
W aptece jest taki specjalny podkład, puder w maści dla cery trądzikowej. Jeżeli chcesz go zamaskować to możesz kupić sobie.
Dermatolog jest najlepszy , ale malo osob nawet za namowami sie na niego decyduje.
No nie dziwie się ... zresztą takie leczenie u dermatologa jest bardzo kosztowne.
Wiem coś o tym. Za samo załozenie karty w takiej klinice zapłaciłam 200 zł, za wizyte 100 zł + kupa leków maści itd. ale pomogło.
W aptece jest taki specjalny podkład, puder w maści dla cery trądzikowej. Jeżeli chcesz go zamaskować to możesz kupić sobie.
No niestety kosztowne. Tez tyle kasy kiedys bulilam:/.
Malinka, wlasnie sie zreflektowalam ,ze ten temat zalozyl facet-chyba niezbyt chetnie kupi sobie puder..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum