Wysłany: 29-09-2006, 23:32 Re: Skąd WIESZ,ze TO MILOŚC?
chmurka17 napisał/a:
Tak sie zastanawiam...czy jest cos po czym można pozanć ze to jest ta osoba z ktorą chce sie spędzić cale życie....po czym poznajecie ze kochacie?Co czujecie przy pocalunkach,jakieś motylki w brzuchu?
Po czym..?
Cięzko powiedziec.. To sie po prostu wie.. taka swiadomosc.. taka kuleczka na dnie mozgu.. serca, jelsi bardziej romantycznie sie chce.. ze sie wie, ze to Ten/Ta..
ze milosc.. ze kochamy? Ze chce sadzac ciagle czas z ta osoba, ze wicaz mi malo nawet jesli to sa dwa dni.. ze zwykla rzecz nabiera samku, intensywnosci, niezywklosci bo jest dzielona z nim.. ja tak mysle w sumie, ze u kazdego inaczej.. nie da sie opisac., sie po prostu czuje..
Pocaunki i motyki.. mmmm.. jak mnie moj pierwszy raz dotkal.. to poczulam sie jak rowerzysta, ktory nagle sie czegos wystracszyl i zmienil gwaltownie prosta trase jaka echal.. tak stracil rownowage.. tak mi sie z myslami zrobilo.. taki bum,. snop iskier.. taki trzask i okno sie rozpadlo..
a pocualunek? nie moglam na ngach ustac.. czulam sie jakby mnie ktos upil prawie do nieprzytomosci
miłość.. to się czuje.. gdy kochasz myślisz, ze masz siłe przenoszenia gór, ciągle bujasz w chmurkach, stajesz sie zupelnie innym człowiekiem, na świat patrzysz w różowych okularach... Ale to uczucie, którego tak naprawde nie da sie opisać...
_________________ potrzeba jednej minuty, zeby kogoś zauważyć, jednej godziny, żeby go poznać, jednego dnia żeby się zakochać i całego życia aby zapomnieć... =(
Wysłany: 11-10-2006, 00:53 Re: Skąd WIESZ,ze TO MILOŚC?
chmurka17 napisał/a:
Tak sie zastanawiam...czy jest cos po czym można pozanć ze to jest ta osoba z ktorą chce sie spędzić cale życie....po czym poznajecie ze kochacie?Co czujecie przy pocalunkach,jakieś motylki w brzuchu?
Hym...napisze tak, jak spodkasz ta osobe to bedziesz wiedziała, ale nie bedziesz potrafić tego opisać, przynajmniej tak mi sie zdaje...heheh...
Pozatym jak ktos ciekawy niech pocztyta o tych "3 kołkach"
To się poprostu czuje.. Kolana Ci miękna na jego widok, czujesz motylki w brzuchu, nie jesz, nie jestes w stanie się skupić! Poprostu wiesz że to TEN jedyny. Tego nieda sie opisac;) Ja właśnie to czuje <loL>
Imię: Anna
Wysłany: 20-07-2007, 16:59
Czujesz, że ta osoba jest dla Ciebie całym światem, że oddałabyś wszystko, by być z tą osobą, że pragniesz być dla tej osoby tylko coraz lepsza i lepsza, że potrafisz przyznać się przed nią do błędu i wybaczać.
_________________ Żyć, błądzić, padać, triumfować, odtwarzać życie z życia!
Czujesz, że ta osoba jest dla Ciebie całym światem, że oddałabyś wszystko, by być z tą osobą, że pragniesz być dla tej osoby tylko coraz lepsza i lepsza, że potrafisz przyznać się przed nią do błędu i wybaczać.
podpisuje sie pod tym..
_________________ ZAKOCHANA.
ZAKOCHANA PO USZY.
ZAKOCHANA PO USZY I CZUBEK GŁOWY.
Cytat:
Ale określiłabym ją jako genialny skład, idealnie zmieszanych podobieństw i przeciwności.
Jako stan ciągłych, nieprzewidywalnych zachowań i uczuć, jako paranoję i harmonię, sprzeczność, rzeczywistość pełną skrajności.
To zafascynowanie ale też widzenie wad ! To racjonalne i nieracjonalne postrzeganie drugiego człowieka, to druga część Ciebie która może być dopełnieniem lub odzwierciedleniem Twojej osoby.
Miłość to dojrzewanie, to bodziec zmieniający system wartości, to kochanie ciała i duszy to krytycyzm i bezkrytycyzm jednocześnie, to stan ducha dawający spełnienie bez względu na wszystko.
Uważam, że to co najpiękniejsze w miłości to widzenie tych wszystkich wad... a jednak to pragnienie bycia właśnie z nim...
Ciągle sie zastanawiam jak to się dzieje, że patrzę... widzę jego twarz... dłonie, jego sylwetkę i nie wszystko jest idealne, piękne.... widzę jego charakter, jego egoizm, a jednak nie potrafię się otrząsnąć. To jest genialne, zagadkowe, to jest sprzeczne, nie potrafię tego wytłumaczyć, pierwszy raz mi się to zdarza. To zwykłość i niezwykłość w jednym.
Imię: Aneta
Wysłany: 07-12-2007, 19:08
Miłość to tak dziwne i niestwierdzone uczucie, ze cokolwiek jest ciężko powiedzieć.
Odpowiedz na pytania:
Co to jest miłość?
Czym różni się od przyjaźni?
Jak poznać, ze to miłość?
Co czujesz do osoby, która kochasz?
Czy jest najważniejsza? <nutka kontrowersji?>
Wszystko jest ciężko określić. Jeżeli masz wątpliwości- to nie jest miłość. Zapewniam, ze przy tej jedynej prawdziwej(.. ) będziesz to wiedzieć od razu.
_________________ "A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć".
Za ukochaną, przyszłą ojczyznę.
W sumie to chyba nie jest tak hop siup, potrzeba czasu aby wiedzieć ze to miłość.
Aczkolwiek są też ludzie którzy wierzą w miłość od pierwszego wejrzenia i odrazu wiedzą ze to jest właśnie Miłość.
Miłość dodaje nam skrzydeł, wali nam serce gdy mówimy o ukochanej osobie, chcemy być blisko niej, i czuć ją.
Jedni wiedzą to od razu, inni dojrzewają latami do pewności. Niektórym dobrze podpowiadało serce, innych zawiodła intuicja. Czasem "miłość do grobowej deski" wypala się w kilka miesięcy, a związek, któremu nikt nie dawał wielkich szans łącznie z samymi zainteresowanymi trwa niezmiennie, z roku na rok mocniejszy. Na miłość nie ma mądrego. A może?
No właśnie - po czym poznać, że to prawdziwa miłość? Czy można stworzyć katalog cech uczucia, które łączy dwoje ludzi na zawsze, czy też cech związku, którego trwałości możemy być pewni? A może cechą miłości jest to, że nie podlega żadnym definicjom, a jedyną regułą brak reguł?
Agata Lewińska
_________________ Pewnej nocy księżyc, widząc jej samotność, zapytał:
- Nie męczy Cię to czekanie?
- Trochę. Ale nie mogę się poddać...
Zależy o jakiej miłości się mówi i w jakim aspekcie. Biologicznym? Duchowym?
Miłość do rodziny objawia się troską, do kowalskiego z ulicy szacunkiem i szczerym zainteresowaniem, do Moniki z Bohaterów Getta, próbom duchowego zjednoczenia, podpartego cielesną fascynacją i odrobiną pasji. Miłość niejedno ma oblicze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum