Imię: Anna
Wysłany: 13-08-2007, 17:00
Też tak czasem mam A pan Warner przypomina mi trochę postać z jednej z najbrutalniejszych gier, jakie widział świat http://www.lestontonsflas...po/pics/nc2.jpg
Nightmare Creatures II
W tej chwili większość prawników zajmujących się prawem międzynarodowym uważa ją za prawo zwyczajowe
Ale jakich prawników? W większości europejskich.
Tam jest inna kultura, inne prawo, inne zwyczaje.
Sądziła byś meksykanina według japońskiego prawa?
miyako napisał/a:
stosowanie tej Deklaracji zarówno wśród Państw Członkowskich, jak i wśród narodów zamieszkujących obszary podległe ich władzy.
To, ze władze podpisały pewne papierki, nie znaczy, że naród się będzie ot tak dostosowywał. Przecież gdy np. Mieszko I brał chrzest, polska nie od razu stała się chrześcijańska - chrystianizacja była dłuższym procesem. - Tak samo w przypadku muzułmanów, przyjęcie PDPC będzie dłuższym procesem.
miyako napisał/a:
Polecam lekturę:
- W niewoli algierskiego prawa, Brahimi Anna
- Broniłam ofiar, Shirin Ebadi.
To są książki, opisujące coraz rzadsze zjawiska i nie ma się czym przejmować.
Zresztą dominacja facetów nad kobietami, zdarza się nie tylko wśród muzułmanów.
[ Dodano: 15-08-2007, 02:33 ]
Aktualny av:
Z jakiejś strony nawiązującej do Ergo Proxy - Anime, które aktualnie oglądam. Zarąbiste swoja drogą.
_________________ Odszedłem bez pożegnania. ~.~
Adieu.
Dziękować miłym i mniej-miłym.
Ostatnio zmieniony przez Alearan 15-08-2007, 01:34, w całości zmieniany 2 razy
ja mój znalazłam na stronie z Prison Break..
dziwne o_O
_________________ Siedząc w wannie
spowiadam się pralce
z miłości do Ciebie.
nie mam wpływu na Twoje życie, ale nie mogę wykluczyć,że coś się stanie,że zmienisz zdanie..
jeśli tak będzie, nic nam nie przeszkodzi, nigdy.. jeśli kiedyś okaże się,że zmienisz decyzję - będę czekała..
Wysłany: 30-08-2007, 13:53
Szukałam konkretnie tego av, na jakiś stronkach.
Udało się.
I tak już go mam od... hmmm niech no sprawdzę..
"Dołączyła: 29-08-2005, 11:58"
Chyba były jakieś poprawki ale szczegółów nie pamiętam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum