Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kamasutra
10-03-2008, 14:15
Sex na dyskotece
Autor Wiadomość
Lucky 
Przyjaciel

Imię: Bartek
Wysłany: 25-07-2007, 12:11   

Nie, bo nie próbowałem. Dlatego też chcę się dowiedzieć czemu nie polecasz.
I am the Captain of my soul."

Znak zodiaku: wodnik

master_snake 
Przyjaciel
cizia

Wysłany: 25-07-2007, 17:18   

Lucky napisał/a:
Nie, bo nie próbowałem. Dlatego też chcę się dowiedzieć czemu nie polecasz.

ehh... Ponieważ idziesz sobie na taką dyskotekę pijesz jakiś alkohol. Szumi Ci w głowie mało się kontrolujesz spotykasz taka napaloną cizię odwalasz z nią szybki numerek a na drugi dzień nawet nie pamiętasz jak miała na imię czy coś z tych rzeczy. A za 9 miesięcy przychodzi Ci pozew o alimenty :D

xbartxxx 
**

Wysłany: 21-07-2008, 20:26   

moze byc ok, choc ja tego nie probowalem, to zalezy czy ktos lubi szybkie numerki
  Znak zodiaku: rak

alisa 

Imię: Magduśka
Wysłany: 22-07-2008, 16:27   

Nigdy czegoś takiego nie doświadczylam.
Nie jestem taką osobą, która przespałaby się z nowo poznanym chłopakiem.
  Znak zodiaku: skorpion

Dominican 
Przyjaciel
MnichToJaN'et

Wysłany: 22-07-2008, 20:50   

alisa, na ten wpis:
alisa napisał/a:
Nie jestem taką osobą,
az sie ciśnie negacja...automniemanie o wlasnej osobie moze byc rozbiezne z dzialaniem podswiadomym, w sytuacji "teraz", gdzie nieszczegolnie jest sie kiedy zastanawiać. ta opinia MOŻE byc manifestem chęci bycia taką osobą, a w głębi umyslu, widząc taką okazję lub widząc podobne sceny mozesz odczuwać chęć. wszystko "może", bo o wiesz tylko ty.
poza tym to jest identyfikowanie się z zachowaniem, ktore, jak wiemy, zaleznie od sytuacji, jest zmienne i nieraz mozemy slyszec "nie byles sobą". to tzw "wewnętrzni cenzorzy", ktorzy stoją na straży poprawnosci kulturowej i nie dopuszczają do głosu innych od kulturowo i spolecznie wymaganych zachowań.
wiele zna historia przypadków, gdzie uczennica okreslana przez okoliczne spoleczenstwo jest jako sumienna, pracowita, dobrze wychowana (wedle standardow danego spoleczenstwa). lecz tak najczesciej to jest presja srodowiska na osobę, a nie jej wlasne zachowanie. odejscie od ogolnie postrzeganego standardu powodowac moze oburzenie opinii publicznej na zasadzie "jak tak można?!" lub "to do ciebie niepodobne, zawiedliśmy się na tobie". takie slowa, kierowane ku osobie uleglej srodowisku, powodowac moze frustrację i autoagresję pod wplywem niewykonania "zadania" i roli narzuconej przez ogół. dlatego tez zachowywanie się wedle własnych przekonan, a wlasciwie przekonan cenzorów-strażników moralnosci pokroju starszyzny owocowac moze frustracją i innymi... o cos, na zasadzie samowaru, ktory sie z dlugo gotuje.:)

Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 22-07-2008, 21:03   

Dominican jestem pod wrażeniem. Widzę, że nie próżnujesz.

To do czego mogę się przyczepić to:

Cytat:
bo o wiesz tylko ty.

Jeśli mówimy o świadomej części alisy, to mogę się zgodzić. Jeżeli natomiast mówimy o podświadomości czy wręcz cząstkach jej osobowości, jej świadoma część dowie się prawdopodobnie na końcu. Satori, czyli oświecenie, jest to, można by rzecz, zunifikowanie świadomej cząstki, z całą resztą pozostałych, w tym z podświadomością. Jestem daleki od stwierdzenia, że alisa jest nowym buddą. Daleki od tego, że jakaś kobieta kiedykolwiek buddą zostanie.

Pozdrawiam
Source.

alisa 

Wysłany: 22-07-2008, 21:45   

Nie napisałam tego bo tak uważam, tylko napisałam tak, ponieważ jestem pewna tego. Miałam juz 2 okazje aby pójść z nowo poznanym chłopakiem do łózka i podkreslam, że byłam pod wplywem alkoholu i nie skorzystałam z takiej okazji. I nie dlatego, że mi się nie podobal czy cos w tym sytlu tlyko po prostu nie umiem z kimś uprawiac sexu kogo nie znam. Czułam jakąś wewnętrzną blokadę.

Dominican 
Przyjaciel
MnichToJaN'et

Wysłany: 23-07-2008, 20:10   

alisa napisał/a:
po prostu nie umiem z kimś uprawiac sexu kogo nie znam.
hehe :D uwierz mi, ze umiesz... czyli mam rozumiec, ze to, ze jest ktos obcy to odbiera ci to umiejhętnosci seksualno-prokreacyjne? :)
alisa napisał/a:
byłam pod wplywem alkoholu
mysle, ze alkohol został podniesiony do jakiejs rangi wyzwalacza dzikiej osobowosci, czegos, co powoduje libertynizm totalny. ze nawet najmniejsz ailosc powoduje, ze kazdy, nawet niesmialy, zmienia sie w lowelasa... otoz, roznie ludzie reagują na C2H5OH. i alkohol nie gra tu roli. raczej samokontrola.
alisa napisał/a:
Czułam jakąś wewnętrzną blokadę.
no i wlasnie czaly czas o tym mówimy... tra wlasnie wewnetrzna blokada wytworzona przez nie siebie samą czy twoj organizm jako osobne ciało czy czesc mózgu, ale wlasnie spoleczenstwo.
Source napisał/a:
Widzę, że nie próżnujesz.
polbiłem czytanie. ;) szczególnie upodobałem sobie te mówiące o umyśle właśnie i ogólnej psychologii ;) stąd cały czas się uczę. jak każdy z nas :P

Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 23-07-2008, 23:11   

Dominican napisał/a:
tra wlasnie wewnetrzna blokada wytworzona przez nie siebie samą czy twoj organizm jako osobne ciało czy czesc mózgu, ale wlasnie spoleczenstwo.

Uogólniasz, a wręcz próbujesz wysunąć wnioski, nie mając do tego podstaw. Dajesz też moc sprawczą społeczeństwu, które samo z siebie, żadnego wpływu na to co nasza rozmówczyni czuje, wpływu nie ma. Może być swego rodzaju wyzwalaczem, za sam proces jednak odpowiedzialny jest jej umysł. W sumie, podążanie w tym kierunku większego sensu nie ma. Dojdziemy do momentu w którym zaczniemy zastanawiać się, na ile jej umysł i jej uwarunkowania są jej, a na ile osób trzecich.

Alisa napisał/a:
Nie napisałam tego bo tak uważam, tylko napisałam tak, ponieważ jestem pewna tego.

Wiem, że nic nie wiem.

Bycie pewnym czegoś, może prowadzić do wielu upokorzeń, rozczarowań etc.

Pozdrawiam
Source.

alisa 

Wysłany: 24-07-2008, 07:07   

Dominican napisał/a:
hehe uwierz mi, ze umiesz... czyli mam rozumiec, ze to, ze jest ktos obcy to odbiera ci to umiejhętnosci seksualno-prokreacyjne?

Source napisał/a:
Bycie pewnym czegoś, może prowadzić do wielu upokorzeń, rozczarowań etc.

Próbujecie mi udowodnić, ze jednak potrafię przespać się z obcą osobą?
Jaka jestem chyba wiem o tym sama nejlepiej.

Jesli coś takiego się zdarzy odrazu poinformuję was o tym. :D

paradies 
Alles ist Unsinn!

Imię: Katarzyna
Wysłany: 24-07-2008, 07:32   

ja jestem podobna jak Alisa,w zyciu nie przespalabym sie z nowa poznana osoba!

gdybym nawet miala taka okazje,choc raz mi sie przytrafila ale to nie byla osoba nowo poznana tylko moj dobry kolega i tak z niej nie skorzystalam.

co to ja jestem pierwsza lepsza!?

[ Dodano: 24-07-2008, 08:38 ]
Dominican czyli mam rozumiec ze dziewczyna ma uprawiac sex z kim popadnie?

jezeli obcy facet ma na to ochote to dziewczyna ma byc ulegla?
"My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
  Znak zodiaku: baran

Gabi 
Zasłużeni
Szara Eminencja

Ostrzeżeń:
 1/5/10
Wysłany: 24-07-2008, 08:44   

paradies napisał/a:
jezeli obcy facet ma na to ochote to dziewczyna ma byc ulegla?

Wystarczy tylko, że będzie miała na to taką samą ochotę jak facet.
Przecież "takie rzeczy" się zdarzają.
czasem ludzie to gnoje, dbają tylko o swoje

Znak zodiaku: panna

paradies 
Alles ist Unsinn!

Imię: Katarzyna
Wysłany: 24-07-2008, 09:33   

wiem ze takie rzeczy sie zdarzaja,ale porzadna dziewczyna nie sypia z kim popadnie,w dodatku z dopiero co poznana nowa osoba.
"My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
  Znak zodiaku: baran

Source 
Przyjaciel
Niepoprawny Bajarz

Wysłany: 24-07-2008, 10:03   

alisa napisał/a:
Próbujecie mi udowodnić, ze jednak potrafię przespać się z obcą osobą?

Nic z tych rzeczy. Zwracam tylko uwagę, że używasz kwantyfikatorów ogólnych, które są błędne ze swojej natury.

Inna rzecz, to to, że ograniczasz możliwość wyboru tylko do jednej opcji. Działaś niczym z automatu, a to w mojej subiektywnej ocenie, jest upodobnianiem się do przewidywalnej maszyny.

paradies napisał/a:
le porzadna dziewczyna nie sypia z kim popadnie,w dodatku z dopiero co poznana nowa osoba.

Jest to dokładnie to, o czym Dominican mówi - programowanie społeczne. O ograniczaniu wyboru wspominałem, więc wspomnę tylko o pseudomoralności takiego podejścia. Nie ma żadnych, poza społecznymi, negatywów takiego postępowania.

Pozdrawiam
Source.

Pozdrawiam
Source.

**MJ** 
Moderator

Wysłany: 24-07-2008, 13:41   

paradies napisał/a:
wiem ze takie rzeczy sie zdarzaja,ale porzadna dziewczyna nie sypia z kim popadnie,w dodatku z dopiero co poznana nowa osoba.
a dlaczego? :D
Ja jestem bardzo porządna, ale uważam że jeśli będe miała ochotę na seks z nowo poznaną osobą, i co gorsza ową ochotę spełnie nie odbierze mi to miana "porządnej" cokolwiek by ono miało znaczyć. Jeżeli zaś bycie porządną oznacza stosowanie si do wszystkich durnych zasad i konwenansów typu "seks dopiero po 5 miesiącach" lub "kobieta która robi loda to szmata" to pierdole taki porządek.

"Na tym świecie jest się albo czyjąś żoną, albo czyjąś dziwką. Albo jest sie na najlepszej drpdze do stania którąś z nich" John Irving - "Swiat wg Garpa" (cytat z pamieci wiec niekoniecznie dokładny) ;)

[ Dodano: 24-07-2008, 14:43 ]
Source napisał/a:
Nie ma żadnych, poza społecznymi, negatywów takiego postępowania.
ciąża i nieznany ojciec któłry nie płaci alimentów :D

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu