Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Sesja RPG (topic organizacyjny)
Autor Wiadomość
Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 13-01-2006, 20:37   

Dobra, koniec gadania, zaczynamy :P

Sprawa czysto techniczna - jak zwracacie się do mnie to czerwonym kolorem, tak będzie mniej zamieszania :D

AC
AC napisał/a:
Poczuł ponowne mrugnięcie rzeczywistości i pojawił się 100m przed bramami...

Ogromnej cerkwi w Moskwie. Spojrzałeś oniemaiały do góry i zobaczyłes światło odbijające się od monumentalnych, pozłacanych kopuł, które są jakby w centrum całego zgiełku jaki panuje na Placu Czerwonym. Pojawiłeś się tam tak nagle, że stojący w pobliżu ludzie odsuwają się od ciebie w pośpiechu, mając miny jakbyś chciał zaraz kogoś zarazić niewiadomo jak paskudną chorobą. Zdałeś sobie sprawę, że wszyscy widzą broń przypietą do twojego pasa... do tego jeszcze zwróciłes na siebie uwagę przechodzacych w pobliżu strażników jakiegos pokniejszego muzeum, o które przecież tak trudno w tym chłodnym, nieprzyjaznym kraju. Zmierzają ku tobie trzymając w pogotowiu broń, której, jak wiesz, nie pożałują w krytycznym momencie nadciągającej akcji...

NonOmnis
Siedzisz nad brzegiem rozległego jeziora, malujac drzewo znajdujące się na wyspie, którą dopiero co opuściłaś. Jest środek lata, a tobie już tęskno za Zimą. Zastanawiasz sie ile byś dała, żeby znów poczuć jesienne chłody, by zobaczyć pierwszy śnieg. Tak jest zawsze. Dopóki lekki chłód nie zamieni sie w mróz, który zlekceważony potrafi naprawdę dokuczyć. Wtedy Zima staje sie znienawidzoną porą i niecierpliwie wyczekujesz wiosny...
Polubiłaś takie rozmyślanie nad rzeczami mało ważnymi, wiesz jednak, że mało ważne teraz nie oznacza mało ważne w przyszłości. Szczęsliwa postanawiasz iśc do domu. Doszłaś do wniosku, że i tak dziś nie skonczysz malować, jutro nad tym pomyślisz, wypoczetej zawsze lepiej. Po drodze mijasz wszystko tak szybko, jak tylko nogi na to pozwalają, ściemnia się a masz dosyć dużo drogi do przebycia. Nagle w pobliskich zaroślach coś się zaczerwieniło. Postanawiasz to sprawdzic. Kiedy w nie wchodzisz, twoim oczom ukazuje się wrak czerwonożóltej awionetki, która, jak stwierdzasz, leży tu od naprawdę długiego czasu. Podchodzisz do niej i zaglądasz do środka. Nie ma tam nic co by było interesujące. Zrezygnowana, wyciągasz z niej głowę. Kiedy się lekko uniosłaś, zuważasz, że w półotwartym schowku jest jakaś skórzana torba. Chwytasz ją w ręce i próbujesz wydrzeć ją z zawiasami jeśli będzie trzeba. Udało się, torba należy do ciebie. Ze wzgledu na czas jakiego masz coraz mniej, postanawiasz sprawdzić swoje znalezisko w domu, do którego dojdziesz za niedługo...

Bimbo
Siedzisz w przydrożnym barze. Czekasz na zleceniodawcę, spóźnia się. Nie lubisz jak tacy sie spóźniają. Świadczy to tylko ich podejściu do zapłaty, a to jest już ważne. Przy chłodnym browarze nie ma to jednak wiekszego znaczenia. Szukasz wzrokiem najmniejszych nieprawidłowości ze strony obsługi, klijentów, przechodniów za oknem. Każda osoba może być wrogiem... jesli tylko cię wystawił. Nie chcesz w to troche wierzyć, ale jest to najbarziej prawdopodobna opcja. Zrezygnowana, wstajesz i kierujesz się w stronę lady aby zapłacić. Wtedy stało się to czego oczekiwałas. Jeden z klientów sięgnął za pazuchę, wyciągną broń i strzelił. Po odgłosie wystrału rozpoznałaś, że to .500 S&W Magnum Hunter. W ciągu paru sekund ogarnął cię straszliwy chaos. Ludzie uciekający w popłochu na ulicę, jakiś psychol bez skrupułów i do tego jego broń... przecież z takiego cacka bez problemu można ubić niedźwiedzia a przy odrobinie szczęścia, nawet słonia! Kto decydowałby się z tego korzystać w środku przepełnionego baru, polując na jedną osobę? Po kilku sekundach, które wydawały sie wiecznością, ostrożnie wychylasz się za ladę. Nikogo juz nie ma, nikogo prócz jednego trupa, a raczej tego co z niego zostało. Więc to nie o ciebie chodziło. Odetchnęłaś z ulgą...

Jeszcze parę pytań :D
Mori napisał/a:
Chyba styka ....jakby czegoś brakowało to pisz SHR a edytuje posta...

Gdzie ta postać mieszka? Pytanie do NonOmnis też jest skierowane :P Do wprowadzenia postaci Mori'ego musze wiedzieć :D

HighFlighter, twoją postać wprowadze później bo coś mi się wydaje, że 9,5 lat to za mało. Ty złodziejem chcesz być, czy jaja se robisz? Pytam serio :P

PS. Paszczaka też dołącze później bo mam fajny pomysł :P Cierpliwości :D
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Mori 
*
prawdziwa śmierć

Imię: Nieważne:P
Wysłany: 13-01-2006, 21:16   

ja jestem....na......Hawaii :D :D ...bądźmy oryginalni....albo jakieś zadupie w Nevadzie<sam wybierz>

Znak zodiaku: strzelec

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 13-01-2006, 21:21   

Wole zadupie w Nevadzie. Motor se zakombinuj jeszcze :P
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Bimbo
Burak ;)

Wysłany: 13-01-2006, 22:56   

Shr polaczysz pozniej nasze postacie ? :D

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 14-01-2006, 13:11   

Taki mam zamiar. Bimbo, skoro już byłaś na forum to napisz coś do sesji. Ja tworze ogólną przygodę, ale to od ciebie zależy co chcesz robić. Czyli jeśli zacząłem coś twoją postacią to ty to skończ. Napisz co robisz w takiej czy innej sytuacji jaka została przezemnie opisana (co twoja postać robi :P ). Sorry jeśli tłumacze rzeczy oczywiste, ale nie byłem pewien czy wiesz o co chodzi :D

[ Dodano: 14 Sty 2006 01:14 pm ]
Aha, mam pomysł. Zrobie chyba nowy temat, gdzie będzie tylko sesja, a w tym będą pytania jej dotyczące. Kto jest za, a kto przeciw? Na razie jednak do sesji nic nie piszcie :P
------------------

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 14-01-2006, 13:46   

rozwalam tych sukinsynów, a potem uciekam :)

Znak zodiaku: koziorozec

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 14-01-2006, 14:59   

AC napisał/a:
rozwalam tych sukinsynów, a potem uciekam

Zaj*bali cię nim 2 raz strzeliłeś... :/ Pisałem, żeby nic nie pisać bo będzie osobny topic na sesje. I nie pisz więcej takich wyczerpujących postów, bo nie zdążę z czytaniem...
------------------

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 14-01-2006, 20:55   

z moimi umiejętnościami bym zastrzelił 5 strażników za nim by odbezpieczyli kałasznikowy :P

no dobra, jak chcesz :P

Znak zodiaku: koziorozec

Non Omnis 
Non Omnis Moriar

Wysłany: 14-01-2006, 22:19   

Metroki - małe miasteczko na południu finlandi (fikcyjne oczywiście).

[ Dodano: 14 Sty 2006 10:19 pm ]
Shaezaar napisał/a:
Aha, mam pomysł. Zrobie chyba nowy temat, gdzie będzie tylko sesja, a w tym będą pytania jej dotyczące. Kto jest za, a kto przeciw? Na razie jednak do sesji nic nie piszcie

za, tylko gdzie mam go szukać?

Znak zodiaku: rak

Bimbo
Burak ;)

Wysłany: 14-01-2006, 23:22   

Shaezaar napisał/a:
Aha, mam pomysł. Zrobie chyba nowy temat, gdzie będzie tylko sesja, a w tym będą pytania jej dotyczące. Kto jest za, a kto przeciw? Na razie jednak do sesji nic nie piszcie

jestem za.

Shr sorka, zagalopowalam sie ;) to sie juz nie powtorzy

HighFlighter 
Przyjaciel
Ekspert w dziale

Wysłany: 16-01-2006, 22:33   

Shaezaar napisał/a:

HighFlighter, twoją postać wprowadze później bo coś mi się wydaje, że 9,5 lat to za mało. Ty złodziejem chcesz być, czy jaja se robisz? Pytam serio :P

Myślałem ze to jakis heroic fantasy :P zreszta sadze ze postac 9,5 roku daje ciekawe mozliwosci rozwoju, chce zaczac od 1 lvl a nie ze tu juz ludzie chca nagle zabijac po pieciu kolesi naraz :|

SvenDarko 

Wysłany: 17-01-2006, 07:26   

Ja bym proponował by rozgrywka wyglądała tak:
Mistrz gry
gracz
gracz
gracz
I tak od nowa. Chodzi mi o to by MG nie pisał opisów działań dopóki wszyscy gracze nie podjeli decyzji.

Znak zodiaku: waga

Non Omnis 
Non Omnis Moriar

Wysłany: 20-01-2006, 20:23   

na kogo czekamy?

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 20-01-2006, 20:26   

Na nikogo jesli AC nie gra. Zajety jestem myśleniem jak to zaprowadzić aby wasze zbyt tórcze myslenie nie rozpie*rzyło mi gry.

[ Dodano: 20 Sty 2006 08:29 pm ]
HighFlighter napisał/a:
Myślałem ze to jakis heroic fantasy zreszta sadze ze postac 9,5 roku daje ciekawe mozliwosci rozwoju, chce zaczac od 1 lvl a nie ze tu juz ludzie chca nagle zabijac po pieciu kolesi naraz

Nie bedzie czegos takiego jak lvle... przynajmniej na razie. Jutro was dołącze bo dzisiaj nie jestem w stanie nic wymyslic. Poza tym zapytać się trzeba AC czy dalej gra. Kto na ochotnika to zrobi? Właśnie ide sobie [gdzieś] i spadam od kompa więc tego nie zrobie :/
------------------

Non Omnis 
Non Omnis Moriar

Wysłany: 20-01-2006, 20:32   

ja się mogę zapytać

[ Dodano: 21 Sty 2006 09:07 pm ]
AC nie będzie grał

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu