Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Sesja RPG (topic organizacyjny)
Autor Wiadomość
Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 08-01-2006, 14:19   

Bimbo napisał/a:
Shaez (jezeli moge sie pokusic o takie zdrobnienie

Jak już to Shr :P :D Nie obraże się :D

Gra:

Non Omnis
AC (?)
Bimbo
Mori
Paszczak
zajop

Kogoś pominąłem?

Załóżmy, że każdy będzie (na początku) zwykłym śmiertelnikiem, żyjącym w normalnym swiecie takim jaki się widzi na codzień. Atlasy w łapy i pisać kim chcecie być, gdzie chcecie mieszkać, jakie mieć otoczenie... itp. Wszystko co wam przyjdzie do głowy :P

Ankiete jeszcze urządzę :D W jakiej epoce chcecie grać?

[ Dodano: 08 Sty 2006 02:21 pm ]
Aha, dodam jeszcze, żeby bez jaj było... wiecie, żeby komuś sie być prezydentem (ew. królem czy tam kimś) nie zachciało. Zwykli ludzie.
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Non Omnis 
Non Omnis Moriar

Wysłany: 09-01-2006, 10:19   

proponuję czasy współczesne (jak dla mnie [na rozgrzewkę] będzie łatwiej)

postać: kobieta - na za stara nie za młoda, czyli jakieś 23-25 lat, kończy jakieś studia. wygląd (?) sytuacja materialna (:P ) przeciętna. uosobienie: skryta, "nierozszyfrowana", lubi samotność, ale w kontaktach z ludźmi jest otwarta. zza jaj zielonych oczy patrzy coś... tajemniczego :D
otoczenie:mieszka w jakiemś małym miasteczku w południowej finlandi. większe skupisko ludzi oddalone o 30 km. duzo lasów, 2 jeziora. zadrzają się dzikie zwierzaki.

na iwęcej nie mam z rana pomysłów.

Znak zodiaku: rak

Bimbo
Burak ;)

Wysłany: 09-01-2006, 17:13   

ja bym chetnie zagrala w czasach sredniowiecza - karczmy miecze i takie sprawy ;)

Moja postac to kobieta okolo 30, dobrze sytuowan materialnie, mezatka, majaca dobre poukladane w glowie ;)
Najchetniej blondynka z niebieskimi oczami, ktora ma duzo do powiedzenia. Opanowana, otwarta, ale rowniez madra i sprawiedliwa. Kierujaca sie rozumem, ale nie krytykujaca bezpodstawnie ;)

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 09-01-2006, 17:23   

fajnie by było jakbyście zrobili jakieś karty rekrutacyjne :P (mówiłem żeby rzucić okiem na inne fora na których jest pbfrpg :) )

Najchętniej bym zagrał.... może tym razem na dzikim zachodzie :P (lub w magicznym średniowieczu ale chce rewolwery :P )

pozwolę sobie wkleić moją kartę z fallouta (tylko odrobinę zmienię opis) :)

Karta postaci:
1) Imię: AC
2) Wiek: 19
3) Wzrost: 185cm
4) Waga: 72kg
5) Wygląd: Szczupły, często się uśmiecha, wszystkim się patrzy w oczy. Nosi na sobie niebieskie dżinsy, czarne buty sportowe, granatową koszulkę i szaroniebieską bluzę. Ma krótkie włosy, a na głowie nosi kapelusz z dużym rondem pomalowany na zielono. Na rękach ma beżowe, skórzane rękawiczki. Na biodrach ma pas z dwoma kaburami z wielkimi rewolwerami. W starej, skórzanej torbie nosi zapas amunicji do nich i wielki nóż myśliwski. Warto też wspomnieć o szramie w kształcie krzyża na nosie, dzięki któremu może zadawać podwójne obrażenia magicznym istotom.
6) Historia: W czasie wojny był dezerterem ukrywającym się w różnych miastach, a gdy spadły bomby był jednym z tych, którzy zginęli jako pierwsi - przebywał prawie w samym epicentrum. Chwilę później obudził się w dziwnym, mrocznym doku. Siedmiu żołnierzy w super zbrojach energetycznych biegnąc na statek wepchnęło go też. Po kilku minutach z daleka obserwowali jak wielka platforma wiertnicza wyleciała w powietrze w wybuchu atomowym. Wielkie bąble powietrze chwilę później pojawiły się a powierzchni co zasugerowało, że pod spodem było Hydropolis, o którym się tyle słyszało przed wojną. Po krótkiej podróży okazało się, że od wojny minął ponad wiek. Niestety chwilę przed przycumowaniem do portu w San Francisco AC znów zniknął. Pojawił się w wyśnionym zamku, w którym mnóstwo ludzi w westernowych strojach się kręciło. Nikt z nich jednak nie zwracał uwagi na człowieka z innego świata, więc ten zabrał ze zbrojowni dwa wielkie pistolety, torbę skórzaną i kapelusz. Chwilę później znów został przerzucony. Tym razem był na jakiś trawiastych równinach gdzie jakaś dziewczyna była atakowana przez bandę wampirów. AC zabił ich wszystkich gołymi rękoma - jego sam dotyk parzył te dziwne istoty. Poczuł ponowne mrugnięcie rzeczywistości i pojawił się 100m przed bramami... [Tam gdzie MG chce żeby była gra :) ]
7) Umiejętności:
- Broń Palna 10 (10 to znaczy absolutny mistrz)
- Broń Ciężka 10
- Broń Energetyczna 10
- Walka Wręcz 5
- Walka Bronią 5 (5 znaczy że średniak)
- Rzucanie 5
- Nauka 5
- Retoryka 10
9) Statystyki:
-Siła: 6
-Percepcja: 6
-Wytrzymałość: 4
-Charyzma: 4
-Inteligencja: 6
-Zręczność: 10
-Szczęście: 4
11) Profesja: Rewolwerowiec
12) Psychika:
- Paranoja
- Częste zmiany nastroju
- Impulsywność
- Chroniczne znudzenie
- Poleganie tylko na sobie
- Narcyzm
- Emocjonalnie zimny
- Odrealnienie
- Możliwość wejścia w trans
- Demofobia (trochę boi się tłumu)
- Tomofobia (boi się chirurgii)
13) Ekwipunek:
- kowbojski kapelusz
- ubranie Wink
- dwa rewolwery ze 150 specjalnymi nabojami kaliber 9mm (ręcznie robione)
- mały nóż ukryty na łydce
- skórzana torba:
- wielki nóż myśliwski
- zapalniczka
- okulary przeciwsłoneczne
- sztuczne wąsy i broda
- taśma samoprzylepna (rolka)
- papier toaletowy (ultramiękki, dwie rolki)
- racje żywnościowe na 4 dni
14) Rasa: Multiwymiarowy Człowiek

Znak zodiaku: koziorozec

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 09-01-2006, 20:54   

Ok. Widze, że wszyscy się dostosowali do terażniejszych czasów to w nich zagramy. Kto się nie zgadza? Pisać bo potem nie będzie kiedy :P Poczekamy jeszcze na maruderów.

PS. Prosiłbym Bimbo i Non Omnis o edycje swoich postów bo chodziło mi o szczegóły. Czyli wszystko co jesteście w stanie sobie wyobrazić (ale tak żebym zaczaił o co chodzi :D ). Z tego troche trudno dobrą fabułę rozkrecić :/
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Non Omnis 
Non Omnis Moriar

Wysłany: 09-01-2006, 21:27   

no dobra, jako człowiek nocy jestem w stanie teraz coś wymyślić.

imie: Sanrat, wysoka (około 180cm), długie, czrne, falowane włosy, oczy zielone, cera północnoeuropejska. znak szczególny: znamię w kształcie litery "s" na zewnętrznej stronie lewej kości policzkowej (chodzi mi o to że ma być tak pod lewym okiem) oraz blizna przypomijająca oko pod lewym nadrarstkiem.
trudne dzieciństwo spowodowało że dziewczyna stała sie odludkiem, większość czasu spędza w pobliskich lasach lub nad wodami jezior. przez częste wędrówki poznała "tajemnice lasu". w stosunakach zludżmi zachowuje pewien dystans, jest nieufna i zamknięta w sobie, ale rzeczowa. wie czego chce i dąży do osiągnięcia celu. zadecydowana ale delikatna. cicha lecz wybuchowa. szuka szczęścia i własnego miejsca na ziemi.
kończy studiować (kierunek: biologia, zaocznie psychologia). nie ma sprecyzowanych planów na przyszłość. pragnir samorealizacji, ale nie ma pomysłow na przyszłą prace.
matka umarał gdy Sanrat miała 3 lata. ojciec ponownie ożenił sie dwa lata potem. macocha była dla małej surowa, ojciec bał sie reakcji obecnej żony. brak miłości i oziębłe stosunki ze strony opiekunów ukształtowały psychikę i podejście do życia postaci. kiedy San miała 10 lat wraz rodzicami przeprowadziła sie do małej mieściny i mieszka tam do dziś. wtedy, dla zabicia czasu i z powodu niechęci do przebywania w "zimnym" domu zaczęła wędrować po lasach i okolicach jezior.
zawsze otaczała sie tylko zaufanymi ludżmi, nie otaczało jej grono znajomych, tylko 1-2 przyjaciół, z którymi najchętniej spędzałą czas. jednak i tak nigdy nie otwarła sie do końca.
lubi milczeć, a raczej nie lubi mówić. często słucha ulubionej muzyki, śpiewa i gra, czyta. maluje i rzeźbi.

ech... juz mi sie nie chce :) mam nadzieję że tyle wystarczy.

Znak zodiaku: rak

Mori 
*
prawdziwa śmierć

Imię: Nieważne:P
Wysłany: 09-01-2006, 22:08   

Dobra to i moja postć<tak jak mi pisałeś Shr....wymyślam "na pałe">:

Imie i nazwisko:nieznane
Pseudonim<artystyczny>:Kain
wzrost:186cm
waga:80kg
OPIS:
moja postać to wysoki mężczyzna o czarnych włosach sięgających do ramion, zielonych oczach<sprawiających wrażenie pustych>...jest dobrze zbudowany a z jego twarzy nie schodzi szyderczy uśmiech...
Nosi się całkowicie na czarno...tzn. na czarną bluze/koszule/tym podobne zawsze ubiera czarny płaszcz...do tego black jeansy ,glany i odwrócony srebrny krzyż na szyi
<zresztą ma pewną psychozę i nietrawi widoku zwykłych krzyży>.
Postać ogólnie barwna....jego narodowość nie jest znana, jednak pierwszy raz można było o nim usłyszeć na Hawajach<oto i twoje hawaje SHR>...pracował tam w kartelu narkotykowym<i przy okazji nauczył się jako tako walki wręcz, dobrego poslugiwania się ogólnie bronią>...trzeba powiedzieć odrazu że ćpa lub pije <ale tylko jak załatwia brudną robotę -dla zwiększenia wytrzymałosci itp....bądź gdy czuje się naprawde bezpiecznie -wtedy dla shizy/bomby>.
Cóż jeszcze...postać pozytywna to ,to nie jest napewno...przy sobie nie nosi za wiele...
-Najcenniejszy dla niego jest półautomatyczny magnum dobrze ukryty w połach płaszcza<wkońcu był przemytnikiem>...
-noż bojowy<taki jak te w amerykańskiej armi>schowany w nogawce,
-palmtop z połączeniem do internetu<w końcu sporo się zarabia na przemycie narkotyków>,
-troche gotówki,
+kilka bajerów typu zapalniczki etc. <pali fajki>

Wyksztaucenie nie jest znane ,jednak spryt i inteligencja związana ze wszystkim co robi wskazuje że jest dobrze wyksztaucony...ogólnie samo dzieciństwo nie jest określone, jednak lekkie nie było ,co można wnioskować z faktów ,tj to że moja postać dąży do obranego celu po trupach i nie ufa nikomu...sprawia też wrażenie osoby ,której nie należy do końca ufać....
Z tego co da się zauważyć to nie zależy jej również na dobrach materialnych...więc jakie są pobudki ,czemu jest taki a nie inny.....wie chyba tylko on sam....i ja :diabelek:

Chyba styka ....jakby czegoś brakowało to pisz SHR a edytuje posta...
Ostatnio zmieniony przez Mori 09-01-2006, 22:15, w całości zmieniany 1 raz  

Znak zodiaku: strzelec

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 09-01-2006, 22:09   

mam nadzieję że na sesji będzie dużo bezsensownego zabijania zupełnie przypadkowych i niewinnych po uprzednim dialogu z nimi :D

Mori 
*
prawdziwa śmierć

Imię: Nieważne:P
Wysłany: 09-01-2006, 22:22   

AC napisał/a:
mam nadzieję że na sesji będzie dużo bezsensownego zabijania zupełnie przypadkowych i niewinnych po uprzednim dialogu z nimi

Nie martw się o to...to jest na prawie każdej sesji a znając SHR'a nie zabraknie Ci takich ciekawych sytuacji i tutaj...jednak trzeba obrać poprawkę na kobiety biorące udział w sesji...razem z Shr'em prowadzimy już od bardzo dawna i wiadome jest że żaden gracz nie może być dyskryminowany i musi na sesji znaleźć się także coś dla niego[by się nie nudził ,itd.]....ogolnie to pozdroffka dla kobit na sesji :) ...z Wami sekcje...ykhm...sesje są mniej monotonne, milsze i ciekawsze ;)

Znak zodiaku: strzelec

Bimbo
Burak ;)

Wysłany: 09-01-2006, 22:35   

Imie: Daemia
Wzrost : 175 cm
Waga : 60 kg
Moja postac jest kobieta, ktora ma bardzo sprecyzowany poglad na zycie. Jest zimna, niedostepna, lubi szybka zabawe, szybkie samochody i duzo ryzyka. Nie pali, nie pije i nie ćpa. Jest mezatka, ale jej maz niewiele wie o jej profesji - Deamia (to tez tylko ksywka) jest wyspecjalizowana maszyna do zabijania. Umie poruzac sie w ciemnosci, jest bardzo zwinna, cicha i szybka. Jest mistrzem kamuflazu, potrafi zrobic wszystko - oczywiscie za dobra oplata. Prowadzi podwojne zycie - w dzien jest niezwykle mila, inteligentna i zabojczo piekna kobieta, ktora zajmuje sie robieniem duzych pieniedzy, w nocy przeksztalca sie w wyrafinowana, diablo niebezpieczna intrygantke, ktora ciezko usidlic. Jest najlepsza w swoim fachu.
Jej matka umarla podczas porodu, ojciec staral sie jak mogl zapewnic jej dobre wyksztalcenie, ale wpdl w sidla mafii i zostal zamordoany. Mala Deamia blakala sie po swiecie i zrozumiala, ze za pomoca swojej urody i inteligencji moze wiele zdzialac wsrod mezczyzn. Zaczela wiec wykorzystywac swoje atuty. Wzieta pod opieke u starego snajpera wyszkolila sie w sztuce zabijania i potrafi zlikwidoac kazdego wroga, niezaleznie od jgo statusu.
Jest delikatna wtedy, kidy trzeba - ogolnie robi wrazenie nieprzystepnej i bardzo czujnej. Ubiera sie prowokujaca, zawsze nosi czarne ponczochy, pod ktorymi znajduje sie krotki noz. Do zalatwiania "brudnej" roboty uzywa snajperki - jezeli zbliza sie do kogos, robi to bardzo cicho i umiejetnie. Nosi ubrania, ktore sa chlodne, niezwykle do niej pasujace, zastraszajaco seksowne. Eksponuje nogi. Nie rozstaje sie z czerwona szminka, ktora jest jej znakiem firmowym, nigdzie nie chodzi bez swojej torebki. Zawze chodzi w szpilkach.
Obecnie mieszka z mezem w luksusowym apartamencie z widokiem na ocean. Wieczorami wychodzi pobiegac, czasami lubi zamknac sie z dobra ksiazka i butelka whisky. Ceni literature i podczas wykonywania swojej "niecnej" pracy czesto cytuje wielkich pisarzy.

HighFlighter 
Przyjaciel
Ekspert w dziale

Wysłany: 10-01-2006, 00:35   

Imię - Kazik
Lat - 9 i pół
Wzrost - 131 cm
Waga - 38 kg
Biedne dziecko z dzielnicy biedoty pewnego miasta w Polsce, zawsze ten sam strój, szare spodnie z dzianiny i fioletowa kurtka z turkusowymi kieszeniami. Krótkie czarne włosy, delikatna twarz. Matka alkoholiczka przetraca całą kase z zapomogi na wódke, rzadko jest cos w gotującej sie wodzie. Najczęstrze miejsce gdzie można spotkać Kazia to pobliski MC Dolnalds, zawsze ktoś rzuci grosza, żebra tam codziennie, jedzenie z obrazków to spełnienie jego marzeń. Chłopiec cechuje się niezwykłą zwinnością, nie raz uciekał przed policją, miejsce w domu dziecka juz od dawna na niego czeka, on jednak nie miał nigdy zamiaru tam iść. Kradzież kieszonkowa rozwinięta do perfekcji, szczególnie w zatłoczonych miejscach, typu miejskie autobusy lub dworzec PKP, czekanie na ludzi wysiadających z pociągów stalo się jego hobby.
Godzina 9, niedziela, giełda po drugiej stronie miasta, można tu kupić dosłownie wszystko, ukraść również. Ekipka starszych chłopków zmusza Kazika do kradzierzy, wiedzą że jest w tym znakomity, rzadko dostaje od niech jakąkolwiek zapłate, zbiedzone dziecko straszone domem dziecka jest bez radne... Chciałby uciec... chodźby do następną stacje PKP, tylko czy jest sens? Czy poradzi sobie sam?

SvenDarko 

Wysłany: 10-01-2006, 07:09   

Imie: Paweł Czak
Wzrost : 181 cm
Waga : 64 kg
Budowa ciała: Lekka
Opis: O jego historii nie jest wiadomo wiele. Z różnych źródeł (niepewnych) wuiadomo , iż urodzil się w Montanie. Byl synem prostytutki i biznesmena z Nowego Jorku. W wieku 16 lat przeniósł się do Nowego Jorku gdzie żyjąc na ulicy, uczył się złodziejskiego fachu. Po kilku latach takiej nauki zostal najlepszym kieszonkowcem - legendą - Nowego Jorku.
Zwykle nosi przy sobie:
-Dwa Mac'10 które ukradł ze sklepu z bronią
-Nóż

Znak zodiaku: waga

AC
**
Click Alt+F4

Wysłany: 10-01-2006, 17:55   

kiedy zacznie się forumowa rzeź? :)

Bimbo
Burak ;)

Wysłany: 10-01-2006, 18:22   

AC napisał/a:
kiedy zacznie się forumowa rzeź?

czekamy jeszcze jeden dzien na zapominalskich, ktorzy chca grac i dolacza w ostatniej chwili ;)

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 10-01-2006, 21:31   

No dobra. Jutro, czyli jedenastego, napisze posta coś koło 8.00 rano (możliwe, że wieczorem :P ). Kto nie zdąży wystawic postaci zostanie dołączony w czasie gry. Wiecie, tak patrząc na opisy troche się pogubiłem, to troche popytam :D

Paszczak, Mac'10 mam rozumieć jako pistolet jakiś?
HighFlighter, będziesz grać cały czas? :P Pytanie z ciekawości...
AC, jak wygląda ubranie Wink?

Do wszystkich: Dlaczego jak ktoś tworzy współczesną postać to zawsze wyjdzie mu Rambo (ew. jakaś Lara) co nigdy nie ginie i robi po 5 salt pod ciagłym ostrzałem nie doznając najmniejszego draśnięcia? Z tego co widzę to jedynie NonOmnis poważnie odstepuje od tej reguły i stworzyła cos na rodzaj Mowgliego z Księgi Puszczy. Ale spoko... da się z tego sesje zrobic :D
------------------

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu