zapomniałes tez chociażby o Elce Batory która zostałą zamurowana w ścianie zamku za zbrodnie,z polskich morderców poplurany tez jest raczej Marchwicki, Modzelewski czy jakoś mu tak było
Imię: Agnieszka
Wysłany: 14-03-2007, 09:18
Jestem pod wrażeniem Hannibala, a na przeczytanie ksiązek o tej tematyce będzie czas w wakacje, więc chyba będę miała dobrego doradce co warto przeczytać.
Imię: Albert Fish
Wysłany: 14-03-2007, 15:30
Bardzij chodziło mi o realnych, a nie tak jak Hannibal filmowych aczkolwiek film Milczenie Owiec i ukazana w nim wspólpraca mordercy z policjantką w schwytaniu innego mordercy jest ukazaniem życia Teda Bundyego po schwytaniu.
Imię: Agnieszka
Wysłany: 14-03-2007, 16:52
Ale mnie mniej interesuje czy to się stało naprawdę czy nie i gdzie miało miejsce, ale bardziej ich psychika i to dlaczego to robią. Nie lubie raczej nierozwiazanych zagadak i niedokończonych spraw.
Imię: Albert Fish
Wysłany: 14-03-2007, 17:38
Na takiej podstawie można sobie wykreować własnego morderce i powiedzmy napisać o nim jakąś książke. Natomiast mi chodzi o ludzi którzy naprawde istnieli i zabijali. I w takich przypadkach interesuje się ich psychiką, bo w filmie czy literaturze to poprostu zamysł autora.
A co sądzicie o Waynie Gacym, słynnym clownie, mordercy 33 mężczyzn i chłopców, pedofilu i gwałcicielu
Bylem w miejscu gdzie stal jego dom, teraz juz go tam nie ma. Rozmawialem tez z wieloma ludzi ktorzy pamietaja ta sprawe. Kiedys bylem w wypozyczalni filmow i zapytalem o film nakrecony na podstawie tej historii. Stalo sie tak ze stala kolo mnie kobieta okolo 40-50 lat, amerykana. Spojrzala tylko na mnie i powiedziala... "to nieprawdopodobne co sie wtedy stalo, to prawdziwa historia"...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum