Imię: Kasia
Wysłany: 30-10-2005, 17:45
Cytat:
ale gdyby wszyscy sie kierowali rozumem to byloby straaasznie smutno i nudno
Zgadzam sie,chodziłyby takie roboty bez uczuciowe i bałyby sie kiwnąc palcem bo byłyby jakies tego kosekwencje.Brr...nawet nei chce myśleć oc by było......
Powinno to być wyważone, ale wiem że sama mam tendencję do ulegania temu "co mówi serce"...nie trudno się domyśleć że nie wychodzę na tym zawsze najlepiej, ale staram się jakoś to wyważyć na tyle na ile możliwe...Na pewno skrajności w obu przypadkach nie są dobre.
_________________ "...we mgłę go wyprawiłam/ w deszcz co na rzęsach przysiadł/ samobójczymi kroplami/ żeby opaść i zniknąć/ wsiąknąć cieczą zieloną/ w spragnione ciało trawy/stoję niezmiernie sama/na nagiej obcej ziemi..."
W moim przypadku raczej serce na rozumem.
Chociaż to zależy od sytuacji, przypadku i mojego humoru.
Wiele razy, gdy rozum przeciwstawiał się temu co mówiło serce, wybierałam to drugie, mówiąc sobie: raz się przecież żyje.;] Czasami się żałowało, ale to dawniej. Jak na razie nie mam takich dylematów. A szkoda.
_________________ pod światło widać jak bardzo się różnimy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum