Przepraszam, ze w osobnym temacie, ale choc sprawa jest bardzo powiazana z moim poprzednim topicem, o tyle tutaj chyba skupimy sie na czyms inny. (Jezeli trzeba, to naturalnie prosze podlinkowac albo scalic tematy)
Jezeli nie wiesz o co chodzi? To zobacz moj wczorajszy temat dotyczacy kampanii reklamowej firmy Mobilking. O ile w przypadku poprzednich dwoch spotow (seksistowskiego ;p i ocenzurowanego) glosy byly dosc podzielone, o tyle w tym przypadku spodziewam sie, ze ocena bedzie jednoznaczna...
Kolejny ruch firmy Mobilking jest genialny, haha. Jestem facetem i szczerze powiedziawszy malo interesuja mnie sprawy takie jak rownouprawnienie. Lubie ladne zgrabne kobiety i na pewno nie bede narzekal jezeli ktos da mi okazje do patrzenia na nie.
Ciekaw jestem co Wy o tym myslicie? Mobilking przegina? Czy ich kampania jest spojna? Podoba sie czy nie? Czy obraza kobiety?
Imię: Aneta
Wysłany: 29-06-2008, 18:34
Na początku też mi się wydawało, że ta reklama jest seksistowska, ale po pewnym czasie zmieniłam zdanie.
Bardziej mnie wkurzają reklamy proszków do prania, płynów do naczyń, gdzie kobiety zachwycają się czystością talerzy, jakby to było ich całe życie, albo na widok brudnej koszuli męża(którą za pewne ON pobrudził) mówią "i co ja teraz powiem mężowi?".
Może w tej reklamie pokazane jest, że kobiety są słabsze, że drzewa nie potrafią ściąć, ale taka jest prawda. Przynajmniej nie jesteśmy ukazane jako kury domowe.
Chcę równouprawnienia, ale nie przesadzajmy! Jakieś rozróżnienie płci być musi, zwłaszcza, że ja już wolę ugotować ten obiad niż pracować w kopalni.
_________________ "A żyć możesz tylko dzięki temu, za co mógłbyś umrzeć".
Za ukochaną, przyszłą ojczyznę.
Zastanawiające jest to, że praktycznie na każdym znalezionym przeze mnie forum, są twoje posty odnośnie mobilking, posty identycznej treści. Szpiegujesz...czy reklamujesz?
Kto Ci każe pracować w kopalni?
Antyfeminiści, którzy nawet nie próbują zrozumieć, o co chodzi drugiej stronie.
Czytałam niedawno wywiad z jakimś tam dyrektorem kreatywnym w niemieckiej agencji reklamowej, w którym żalił się on na niski poziom naszych reklam- tak jakby reklama skierowana była do jakichś kretynów (jeszcze częściej kretynek) którzy naprawdę myślą, że nowy proszek do prania czy samochód sprawi, że będą szczęśliwi.
Dla mnie reklama powinna być estetyczna i inteligentna.
Zachęty typu "super - extra - hiper moc" na mnie nie działają.
Kurcze, szkoda, że już nie można obejrzeć tej reklamy na zalinkowanej stronie.
Imię: Anna
Wysłany: 24-07-2008, 20:12
Podobno to nowa moda, by kierować swój produkt do bardzo ściśle określonego odbiorcy.
Ja się mimo wszystko nie mogłam nadziwić, że nikt nie chce MNIE w reklamie namówić do Mobilkinga! : O
Reklama nie trafiona. Statystycznie, to właśnie kobiety wiecej rozmawiają przez telefon niż ci "prawdziwi" mężczyzni. Facet to pośmieje się z takiej reklamy, znudzi nią i zacznie oglądać wyczyny Kubicy.
_________________ Dziś posty sponsorowane są przez litere Pe i cyfre 8
tak jak juz w innym temacie o Guinessie wspomniałem, reklama "kontrowersyjna" jest najlepsza, bo nawet jak niezbyt dobra to i tak ktos sie na nia oburzy i bedzie o niej gadał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum