Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Seks bez milości?
Autor Wiadomość
I3ziko 
+
polisz dziołk

Wysłany: 14-05-2008, 15:49   

kamasutra napisał/a:
Czy poszlibyście z kimś do łóżka bez miłości?

kamasutra napisał/a:
dziewczyny patrzą na to jako dowód wielkiej miłości

ok powiedzmy ze kobieta udowadnia swemu wybrankowi swoja miłość oprawiając z nim seks, czy któraś z was może mi powiedzieć co chce udowodnić dziewczyna spiąć z kolega w jednym łóżku ale nie uprawiając z nim seksu, czy chodzi tu o syndrom tampona emocjonalnego?

Erill 
Moderator
Szczęśliwa dzoiucha

Imię: Gabi
Wysłany: 14-05-2008, 18:32   

I3ziko napisał/a:
czy któraś z was może mi powiedzieć co chce udowodnić dziewczyna spiąć z kolega w jednym łóżku ale nie uprawiając z nim seksu

Udowodnic???
A dlaczego ma cos udowadniac? Moze czuje sie na tyle bezpiecznie i na tyle ufa temu koledze ze zasypia z nim w jednym lozku wiedzac, ze on tego nie wykorzysta.

I3ziko napisał/a:
czy chodzi tu o syndrom tampona emocjonalnego?

Czeeegooo??? o_O
Pierwsze słyszę takie określenie. Co to niby ma znaczyć?

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

E5
*
...

Wysłany: 14-05-2008, 20:17   

Cytat:
Czeeegooo??? o_O
Pierwsze słyszę takie określenie. Co to niby ma znaczyć?

Tampon pomaga Wam w ciężkich dniach, przyjmuje na siebie... Po ciężkich dniach jest wyrzucany. Przyjaciel kobiety, w pewnych grupach społecznych określany bardziej dosadnie - frajer. Nie wiem dlaczego, nie popieram.

I3ziko 
+
polisz dziołk

Wysłany: 14-05-2008, 20:36   

Erill napisał/a:
Moze czuje sie na tyle bezpiecznie i na tyle ufa temu koledze ze zasypia z nim w jednym lozku wiedzac, ze on tego nie wykorzysta.

może. dzieki za wypowiedz Erill

i właśnie mi wpadło do głowy ze lepszy seks bez miłości niż miłość bez seksu.

jakkolwiek 

Wysłany: 14-05-2008, 20:48   

I3ziko napisał/a:

Złota myśl. Będę to wpisywać koleżankom do pamiętniczków!

Znak zodiaku: strzelec

Ceemka 
Zasłużeni

Wysłany: 14-05-2008, 21:01   

kamasutra napisał/a:
Czy dla ludzi sex to rozrywka, czy okazanie uczuć?

Zrobiłam ankiete w bloku i większość, bo aż 79% ankietowanych odpowiedziało, że jest to okazywanie uczuć. 10% powiedziało, że rozrywka, a 11% nie miało zdania.
I co mnie zaskoczyło, to nie fakt, iz większość wskazała na uczucia (co jest dosyć zrozumiałe, bo 5/7 mieszkańców to emeryci), ale to, że ponad 1/7 nie miała zdania.
Jak to jest możliwe? Oto zagadka matematyczno-uczuciowo-tabowo-seksowo-ananasowa.
Dal wygranego super upominek- zestaw zdjęć żyrafy.

[ Dodano: 14-05-2008, 21:04 ]
O nieee.
Chyba za dużo zjadłam psiej karmy.
Seksowi beż miłości mówię stop.
Seksowi z miłością mówie stop.
Seks jest be, fe, tfe.
Seks to zło.
Mama mówi, że od seksu się umiera.

[ Dodano: 14-05-2008, 21:05 ]
Czy moja mama ma rację?

kreska 
Przyjaciel
make a wish.

Imię: Catherine
Wysłany: 14-05-2008, 22:13   

kamasutra napisał/a:

Myśle, że byłąbym w stanie.
Seks nie wiaze sie dla mnie scisle z miloscia. Jest przezemnie postrzegany troche jak egoizm. Nie patrze na niego z perspektywy tylko dawania, ale rowniez brania.
Mysle, ze spokojnie bylabym w stanie oddzielic zwykla seksualna przyjemnosc od milosci.

Teoretyzuje troche tutaj, bo jeszcze mi sie tak nie zdarzylo, ale na tyle na ile znam siebie to mogloby tak byc i pewnie zadnych wyrzutow sumienia bym nie miala.

kamasutra napisał/a:

Róznie. Zaleznie od sytuacji.
Chyba idealnie jest laczyc jedno z drugim. Przeciez nikt chyba nie uprawia seksu, dla samego udowadniania milosci, ale rowniez dla swojej przyjemnosci.
  Znak zodiaku: wodnik

harlequin 
+
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 15-05-2008, 12:57   

Mówię, że nie poszłabym, ale w praktyce mogłoby to wyglądać zgoła odwrotnie ._.

Znak zodiaku: lew

I3ziko 
+
polisz dziołk

Wysłany: 15-05-2008, 16:45   

Cytat:
Złota myśl. Będę to wpisywać koleżankom do pamiętniczków!

ciesze sie ze ci sie spodobało. mam jeszcze jedna taka mądrość życiowa. sporo zależy od wieku kobiety, te młodsze jeszcze czekają na właściwego partnera, szanują i wybrzydzają, te starsze, trzydziestki to już sie sypia jak choinki na trzech króli.

harlequin 
+
vehement flame

Imię: Anna
Wysłany: 15-05-2008, 16:48   

A chłopy tak nie mają? : )

Znak zodiaku: lew

I3ziko 
+
polisz dziołk

Wysłany: 15-05-2008, 17:09   

harlequin napisał/a:
chłopy

chłopy to w polu orzą. popęd mężczyzny raczej nie wzrasta z wiekiem po przekroczeniu 20 roku życia. pozostaje na takim samym poziomie a może nawet nieznacznie spada.

Erill 
Moderator
Szczęśliwa dzoiucha

Imię: Gabi
Wysłany: 15-05-2008, 21:03   

Cytat:

Nie. Co więcej. Są miłości które mimo istnienia i to dość głębokiego też do sexu nie prowadzą.. Mimo, że mogłyby...
Nie. Sex dla mnie to coś więcej niż tylko sex. Po prostu.

kamasutra napisał/a:

To nie jedyne dwa bieguny.
Okazanie uczuć.. może być. Rozrywka? Też. Może być przywiązanie, sposób na rozkochanie, sposób na złapanie, złoczenie dwojga kochających, pogłębienie więzi, rozładowanie napięcia. Sto tysięcy powodów i motywacji można znaleźć w ludzkich zachowaniach sekualnych :)

Source napisał/a:
Co do braku przywiązania mężczyzn do miłości.

Uogólenienie wynikające z tego, że mężczyzna łatwiej oddziela sam sex i sex w miłosnym związku. Poza tym mężczyzni uznają sex często za okazanie uczuć ;>
Zamiast Kocham Cię wręcz. Okazanie blikości.

kamasutra napisał/a:
Cholera no znac się z człowiekiem tydzien i pójśc do łóżka ot tak

Ja się znałam z moim obecnym partnerem dwa tygodnie i poszliśmy ze sobą do łóżka. Zaraz będzie dwa lata jak jesteśmy ze sobą.
To jest kwestia świadomości swojej seksualnosci, potrzeb i tego, że chce się ja zaspokoić z danym człowiekiem. Do tego niech dojdzie element chemii zakochania.. nie ma opcji sztucznego przedłużania i powstrzymania swojego temperamentu. Poza tym.. Po co?
Jesli facet uzna Cię za szmatę w takiej sytuacji znaczy, że jest podłą gnidą, która Cię mamiła i chciała przelecieć i wyrzucić jak zużyty towar. Facet dojrzały i świadomy zrozumie. Nie oceni.

Cytat:
I w sumie chodzi o to że on uprawiał seks ze swoją była i z jakąś inna

Nie dziwi mnie to w ogóle. Jeśli mamy do czynienia z dwojgiem świadomych swoich potrzeb seksualnych ludzi to ja się pytam "kogo obchodzi co robią w sypialni?" Chyba tych co chcą pokazać swoją bardziej moralność.
Są kolesie przelatujący szmaty i uznający się za lepszych, są kolesie, którzy rozkochują kobietę by ją przelecieć. I są kobiety postępujące wedle tych samych zasad. Każdy ma inną motywacje. Ich problem, ich sprawa... I tych naiwnych, którzy im uwierzą..

[ Dodano: 15-05-2008, 21:09 ]
Cytat:
Tampon pomaga Wam w ciężkich dniach, przyjmuje na siebie... Po ciężkich dniach jest wyrzucany. Przyjaciel kobiety, w pewnych grupach społecznych określany bardziej dosadnie - frajer. Nie wiem dlaczego, nie popieram.

Wybacz, ale przyjaciel jest tu dalekim nadużyciem. Przyjaciół się szanuje. Nigdy w życiu bym nie wyrzuciła swojego przyjaciela bo wysłuchał moich żali.. Nie w tym rzecz...
Przyjaźń popieram. Frajerstwo nie.

[ Dodano: 15-05-2008, 21:09 ]
Cytat:

badania dowodzą, że dokładnie na odwrót.

http://pleciony.blog.onet.pl/

Znak zodiaku: baran

diva-licious 
Kocham sloneczniki!

Imię: ania
Wysłany: 16-05-2008, 18:47   

Czy poszla bym z facetem do lozka bez milosci...
Gdybym nie miala mojego T. i gdybym nie byla w nikim innym zakochana..to nie wiem.Moze.
Sa rozni ludzie..dla jednych to "forma zabawy" dla drugich okazanie uczucia..mysle ze np jesli chodzi o mnie to 1 i 2. I w jakims rodzaju zabawa,odprezenie,a zarazem okazanie uczucia.

xD :*:*:*:*
  Znak zodiaku: koziorozec

Leany 
**
sasasasasa...

Wysłany: 20-05-2008, 15:44   

kamasutra napisał/a:

Bez miłości - tak. Ale nie bez żadnych uczuć, tylko dlatego, że ktoś by mi sie podobał.
Poszłabym do łóżka z kimś, z kim czułabym się dobrze, z kim łączyłoby mnie zauroczenie, na tyle silne, że zdecydowałabym się być z tą osobą w związku.

devir 
Zasłużeni
killed by distortion

Wysłany: 22-05-2008, 12:44   

kamasutra napisał/a:

Tak, seks tylko z osoba ktora sie kocha zostal wyniesiony nieslusznie na piedestal przez mlodych ludzi. Tak samo dziewczyny z zazdrosci przypinaly latke szmaty innym bo ta byla juz z kims, ale go nie kocha, a same sie boja czy wstydza, wiec najprosciej wyzwac, bo przeciez bycie prawiczkiem czy dziewica w wieku 18 czy 19 lat to wstyd w szkołach. Ja sam nie widze w tym nic zlego, tak samo jak w seksie z osoba, ktorą sie lubi czy kocha. Tylko ze wtedy taki kontakt ma inne znaczenie.

kamasutra napisał/a:
Ostatnio po rozmowie z jednym chłopakiem doszłam do wniosku ze facetom zależy tylko na seksie , a dziewczyny patrzą na to jako dowód wielkiej miłości(okazywania swojego uczucia partnerowi)

I tak i nie.

http://www.myspace.com/r3dm0th
  Znak zodiaku: ryby

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu