Zanim zaczniesz mnie pouczać na tematy natury patriotycznej proponuje ci byś zaczął większą uwagę zwracać na poprawność ortograficzną. Wszak patriocie nie wypada pisać nazwę mieszkańca własnego kraju z małej litery. Wtedy mogę podjąć dyskusję na ten temat. Zatem napisz jeszcze raz, tym razem poprawnie.
Bango napisał/a:
przykto mi że cierpisz na katofobie
Skąd taki wniosek?
Bango napisał/a:
każdy argument który rózni sie od głownego dmeoliberalnego nurtu nazywasz paląca nienawiścia do wszystkie co inne, prawda jest jednak taka że ci co wyszukują nienawiści są najzwyczajniej w świecie sami nią przesiąknieci do szpiku kości.
Jestem przesiąknięty nienawiścią - to fakt. Nienawiść wręcz kapie ze mnie hektolitrami. Jednakże jako człowiek wierzący, mając na uwadzę nauki Jezusa staram się nienawiść znajdującą się we mnie ograniczać, bądź też w ogóle nie dawać jej dojść do głosu. Oczywiście jeśli chcesz to przekonuj dalej, że homoseksualistów należałoby poddać przymusowemu leczeniu, gdyż psują oni wizerunek gatunku ludzkiego. Jeśli chcesz możesz opowiadać wszem i wobec o tym, że brzydzisz się gejami, komuchami czy też kogo sobie tam jeszcze zażyczysz. Jeśli jednak jesteś wierzący powinieneś raz na jakiś czas porzucić swoje dogłębne rozważania jak sam to nazwałeś i przemyśleć wszystko od strony religi, za wyznawcę której się uważasz.
Bango napisał/a:
Nie jestem homofobem bo homofobia to wymysł marketingu politycznego, nie jestem antysemita chyba że za antysemityzmem nazywasz otwarte krytykowanie żydów za ich działalnośc międzynarodową, jestem antykomunista, ale antykomunista jest każdy zdrowomyślący człowiek nie tylko polak, tak czasami szukam podparcia w religii ale to jest normalne, w przeciwienstwie do ciebie nie uważam Kościoła za zło wszelakie bo to Kościół stał na strazy wolności przez wiele setek lat w Polsce.
Jak widzę to jednak mój opis bardziej pasuje do twojej osoby, niż twój do mojej. Przyznałeś się do jednej z podanych cech, ja zaś nie zauważyłem jak na razie żadnej z podanych przez ciebie, którą mógłbym bez naciągania przypisać do mojej osoby.
Bango napisał/a:
Przykro mi że nie odrózniaz patriotyzmu od ksenofobii, trwania przy wartosciach tradycyjnych od zaściankowosci, oraz zdrowego rozsądku od głupoty i łatwo rzucasz wyzywając od antysemitów, homofobów i innych sloganów, nie zastanawiając się nawet nad tym co mówisz.
Przykro mi, że nie potrafisz odróżnić Polaka i katolika od ,,typowego Polaka i katolika''. Zawsze uważałem się za patriotę i za takowego uważał się będę, podobnie jak za katolika. Wyrażenie typowy ,,Polak i katolik'' występuje zawsze razem, nigdy go nie rozdzielaj. Znam wielu takich ludzi i z wartości patriotycznych została u nich jedna, z resztą mocno wyolbrzymiona. Domyśl się jaka. Jak nie zgadniesz to ci powiem.
Bango napisał/a:
Przykro mi że nie odrózniaz asertyzmu i bronienia swoich racji od nienawiści, wynika to po prostu z braku mozliwosci prowadzenia przez ciebie rozmowy z innymi, wolisz powiedzieć "typowy polak" zamknąc dyskusje i wmówić komuś że jest przesiąkniety nienawiścią.
Ależ ja nie zamykam żadnej dyskusji, wręcz przeciwnie - zwrot ,,typowy Polak i katolik'', a nie jak napisałeś ,,typowy Polak'' wyraźnie cię oburzyło i sprowokowało do dalszej rozmowy. Jeżeli nie zgadzasz się z tym określeniem to udowodnij, że taki nie jesteś. Jednakże tacy ludzie istnieją i jest ich bardzo wielu, ale nie chcę się powtarzać.
Bango napisał/a:
Wykazuje że homoseksualizm jest nienormalny tylko wtedy gdy ktoś próbóje mi na siłe wmówić że jest normalny, oczywiście z braku argumentów lepiej mówić mi że ich nienawidze
Tak, tak, pamiętam dobrze ten dzień w którym nieświadomy niczego Bango wykładał nauki Chrystusowe na forum Mportalik, gdy nagle został bez jakiejkolwiek przyczyny zaatakowany przez grupę rozwścieczonych użytkowników, którzy nawet go nie znając zaczęli go na siłę przekonywać, że homoseksualizm jest normalnym stanem rzeczy. Bango oczywiście niczego wcześniej na ten temat nie napisał, nawet słowem nie wspomniał o tym, że gejów nie lubi. Znasz jeszcze jakieś ciekawe opowiadania science - fiction?
Bango napisał/a:
Każda grupa społeczna ma zawsze w jakimś działaniu swój interes, tak się składa że ci co dziś propagują prezerwatywy czesto utozsamiają siebie z ruchami skrajnie lewicowymi w tym komunistycznymi(np markiza) i to jest jasny dowód na powiązanie działań komunistów którzy atakowali rodzine, gdy komunizm zacza słabnąc po prostu rodzaj walki z rodzina przybrał inny wymiar, zobacz że tylko organizacje lewicowe na siłe wpychają wszystkim prezerwatywy, mają w tym cel, a celem na dłuzśzą mete jest zalegalizowanie aborcji.
Zawsze myślałem, że środki antykoncepcyjne raczej aborcji nie pomagają, zwłaszcza, że chcąc takowego zabiegu dokonać trzeba najpierw zajść w ciąże przed czym prezerwatywy chronią. Teraz spróbuj udowodnić, że można jednocześnie zajść w ciąże i nie zajść.
Bango napisał/a:
I włąsnie dlatego KK jest przeciw i chyba o to chodziło w tym temacie prawda ?
To nie jest reklama butów tu chodzi o dzieci na miłośc Boską.
Tutaj demonizuje się istote ludzką, grupe społeczną, dzieci.
Czy według ciebie zdrowo myślący człowiek w wieku rozrodczym, wykazujący chęć założenia rodziny i posiadania potomstwa będzie się przejmował reklamami demonizującymi obraz dziecka? A czy ten sam człowiek, w przypadku gdy dzieci mieć nie będzie chciał, będzie się kierował reklamą z TV i czy to właśnie będzie główną przyczyną jego postępowania.
Bango napisał/a:
Mieszasz, pisałem jak komunisci wpłyneli na osłabienie struktur rodzinnych, po czym po prostu na rozbita rodzine rzuciły się koncerny prezesowe, jako rozwiązanie wszelkich problemów rodzinnych zaczęto ukazywać prezerwatywe, o dziwo własnie te prezerwatywe reklamuja usilnie grupy lewicowe, co jest swoistą kontynuacją osłabiania więzi rodzinnych, problem lezy gdzie indziej.
Telewizję oglądam, gazety czytam, raczej wiem co się na świecie dzieje, a przez ostatnie kilka miesięcy zauważyłem raptem dwie reklamy prezerwatyw. Czy tak wygląda wciskanie ludziom komunistycznej ideologii za pomocą prezerwatyw? Chyba, że dla ciebie usilna reklama wygląda nieco inaczej niż w rzeczywistości.
Bango napisał/a:
atwiej tobie jest oczywiscie powiedzieć katol, homofob antykomunista, ja przedstawiłem stanowisko KK, uwazam ze dobrze punktują słabosci prezerwatyw a to że niektóryz mają zbyt ciasne umysły na niektóre sprawy i wolą ludzi wrzucać w schematy myslowe narzucone im przez media to ich problem.
Dziękuję za wypowiedź, postanowiłem, że mimo wszystko jeszcze chwilę posiedzisz w schemacie narzuconym mi przez media. Czy z niego wyjdziesz zależy tylko i wyłącznie od ciebie.
Bango napisał/a:
Ja Kościół darze szacunkiem i w przeciwieństwie do GAPONA nie uważam koscioła za zło wcielone ale za księge mądrości z której można czerpać wiele pozytywnych wzorców.
Cudownie, że znasz moje przekonania lepiej ode mnie.
_________________ I oto ujrzałem, koń trupioblady, a imię siedzącego na nim śmierć. I piekło szło za nim.
a pani na WDZwR (która jest katechetką na szczeście już nie moją ) powiedziała że prezerwatywy chronia przed AIDS tylko w 60% czy to prawda czy to nie prawda czy moze nie wiecie
ale jednej mojej koleżance humor sie nagle pogorszył i mówila do innej ze musi iść do lekarza
piotrmanager
Imię: Piotr
Wysłany: 15-12-2006, 11:46
Ja uważam, że jeśli dwoje osób czegoś pragnie i nikogo tym nie krzywdzą to grzechu nie ma. Myślę, że Bóg ma ważniejsze sprawy niż robić za prześcieradło w moim łóżku. Szokuje mnie tylko postawa kościoła wobec np. antykoncepcji, przecież chyba mniejszym grzechem jest się zabezpieczyć niż hodować- bo inaczej tego nie mogę nazwać 15 dzieci i żonę w skrajnym ubóstwie. W niektórych społecznościach kościół cieszy się dość dużym autorytetem i co powie ksiądz z ambony to jest święte... choćby było największym absurdem
Drodzy grzesznicy!
A więc mój katecheta twierdzi, że kościół jest przeciwny antykoncepcji, gdyz gumka odbiera nam pełna rozkosz, jak to katecheta powiedział : "seks w gumce,to tak, jak całowanie się z dziewczyną przez szybę"... Nasz katecheta powiedział nam również, że ma koleżankę sabinkę, która wprost opowiada mu o seksie ze swoim partnerem i o tym, że stosuję metode kalendarzyka. Ponoć nie wpadła ani razu. Ma tylko 7 dzieciaczków.
_________________ "Mówisz: wiem czego chcę, i że tego właśnie chcesz. W mieszkaniu brakuje powietrza,
więc połóż się przy mnie i zróbmy to teraz!
Pokażę Ci jak się spada z dachu, nauczę Cię jak się spada z dachu... "
Imię: P jak Poison
Wysłany: 20-12-2006, 19:00
Cytat:
prezerwatywy są zabijaniem życia
Jestem seryjnym mordercą i dobrze się z tym czyję
A więc mój katecheta twierdzi, że kościół jest przeciwny antykoncepcji, gdyz gumka odbiera nam pełna rozkosz, jak to katecheta powiedział : "seks w gumce,to tak, jak całowanie się z dziewczyną przez szybę"... Nasz katecheta powiedział nam również, że ma koleżankę sabinkę, która wprost opowiada mu o seksie ze swoim partnerem i o tym, że stosuję metode kalendarzyka. Ponoć nie wpadła ani razu. Ma tylko 7 dzieciaczków.
To raczej prywatna opinia katechety i niewiele ma wspólnego ze stanowiskiem Kościoła Katolickiego.
_________________ I oto ujrzałem, koń trupioblady, a imię siedzącego na nim śmierć. I piekło szło za nim.
Drodzy grzesznicy!
To raczej prywatna opinia katechety i niewiele ma wspólnego ze stanowiskiem Kościoła Katolickiego.
Ależ ja to wiem^
_________________ "Mówisz: wiem czego chcę, i że tego właśnie chcesz. W mieszkaniu brakuje powietrza,
więc połóż się przy mnie i zróbmy to teraz!
Pokażę Ci jak się spada z dachu, nauczę Cię jak się spada z dachu... "
Bango mi sie w przeciwieństwie do innych bardo podobały twoje wypowiedzi i nawet mnie dużo nauczyły ale zastanawiam się tylko nad jedną twoją odpowiedzią "Mówimy o europie nie o afryce która mnie jakos dziwnie mało obchodzi" to co afrykanin nie człowiek??
Imię: czterdzieści cztery
Wysłany: 09-01-2007, 00:50
Ależ mi też bardzo podobały sie wypowiedzi Bango-uważam go za czlowieka niezwykle przekonujacego. Nawet podobała mi się różnica naszych poglądów, przynajmniej rozmowa wrzała:)
Imię: Rafał
Wysłany: 18-01-2007, 22:40 Re: seks a kościół katolicki
markiza napisał/a:
Na moim forum zrobiłam taki temat, bo przeczytałam ciekawy artykuł na temat antykoncepcji według kościoła. Za najlepszy sposób i ba, jedyny możliwy(bo reszta to aborcja, zabijanie, itd) jest NPR(brzmi katolicko, wiem;)) czyli Naturalne Planowanie Rodziny. Co o tym sądzicie?Mam nadzieję, ze dyskusja bedzie ciekawa i znajdzie się paru katolików-obrońców postawy kościoła;)
kościół katolicki powinien trzymać się biblii i pozwalać na kilka żon i nałożnic. Ja jestem akurat homo więc powinien mnie ekskomuniką rąbnąć (swoją drogą zastanawiam się kiedy będę zasromany???). Poza tym należy chyba zauważyć, że zanim nastąpiła schizma (jedna i druga) było sobie jedno chrześcijaństwo. Potem muzułmanie poszli swoją drogą i do dziś dnia mają wiel żon i sporo dzieciaczków. A katolicy? Małe rodziny, jedna żona... nie tak w księdze rodzaju jest napisane...wstyd...
Jeśli chodzi o prezerwatywy to wszystkich zachęcam do ich stosowania. Strzeżonego pan Bóg strzeże ^_^
[ Dodano: 18 Sty 2007 09:46 pm ]
Poison napisał/a:
Cytat:
prezerwatywy są zabijaniem życia
Jestem seryjnym mordercą i dobrze się z tym czyję
hehe ^_^
w moim wypadku to raczej ciążę ciężko spowodować... a poza tym z moim chłopakiem nie uprawiamy analu ale to i tak nie usprawiedliwia nas podczas innych zabaw. Muszę koniecznie mu powiedzieć, że jesteśmy seryjnymi mordercami
Mam nadzieję, że nie urządzi mi ciotodramy ^_^
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum