Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6669 Skąd: z miasta
Wysłany: 23-04-2006, 10:55
Pff takich śmiesznie honorowych to Polska miala w czasie II wojny. Jako, że w okrutnym świecie musieli pokazać swoją odwagę itd. to niestety nie przetrwali 6 lat wojny. Dlatego potem Polska byla rządzona przez czerwonych, bo elita przedwojenna nie istniala i nie bylo nikogo kto by komuchów mógl zatrzymać. W dupie mam taki honor, przez który potem cierpią inni. Najważniejszą wartością jest życie.
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
Wysłany: 23-04-2006, 15:51
Alearan napisał/a:
Szczególnie w czasach kiedy ludzkie życie jest niewiele wate...
Tzn. niby kiedy? Dla mnie to w takim razie jest teraz nic nie warte, bo jest 6 miliardów ludzi, z czego polowa chodzi glodna lub umiera z braku pożywienia. Także są zbędni, bez nich byloby lepiej na ziemi O_o.
W przeszlości życie heretyka też nie bylo nic warte.
Wszystko zależy od okresu historycznego. Nie ma wiec obiektywnie okresu w którym życie byloby niewiele warte.
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
Imię: Remy
Wysłany: 24-04-2006, 00:21
tamarka_zgr napisał/a:
Wiesz dla mnie życie jest TAK ważne, że poniżyłabym się, żeby dostać to jedzenie..
No ale przepraszam, Ciebie by to uraziło. Ciebie i Twoją wielką, męską dumę
Wole swoja rzekoma wielka, meska dume, niz bycie wybrakowana pod wzgledem honoru szmata...
agentm napisał/a:
Nie blagalbym morderce na kolanach o litosc ze lzami w oczach, "nie zabijaj mnie bo jestem za mlody
Wole swoja rzekoma wielka, meska dume, niz bycie wybrakowana pod wzgledem honoru szmata...
Smiać mi się chce, jak czytam tego typu wypowiedzi w tym temacie.
Zastanawiam się tylko, jakbyś się zachował w takiej sytuacji i czy byłbys tak mądry jak teraz ;]
_________________ Nie wiem dlaczego był czas, że przestałam wierzyć w Miłość.
Głupia byłam.
Miłość istnieje moi Mili. Nigdy w Nią nie wątpcie.
A skad wiesz, ze bys nie blagal??? miales kiedys taka sytuacje?? jestes twardy jak sobie to wyobrazasz ale jak ktos by ci przylozyl noz do gardla to by ci sie kolana ugiely
_________________ Wszyscy jestesmy w izolatkach naszych cial
To logiczne, ze mam skrzywienie psychiczne, skoro nasz kraj caly to waly gigantyczne
wiecie to że moje pogląd są takie jakie są i myśle także że człowiek który chce popełnić samobójstwo i jest przekonan do tego że życie niema sensu to zrobi to i nikt mu w tym nie przeszkodzi, a poza tym jak człowiek wierzy w coś bardzo to nawet nie przyjdzie mu to do głowy. Ja osobiście jak już miałbym to zrobić to popełniłbym sepuku ale nie planuje tego zbyt szbko chyba że zozstanie mi rok życia. morderstwo nie może sie równać z samobójstwem bo to nie zależy od ciebie.
Moja "duma" nie ma nic wspolnego z jakims takim wojskowym honorem. Ogolnie nie dbam za bardzo o swoj honor. Po prostu staram sie postepowac zgodnie z moja etyka.
Po prostu nie boje sie smierci, dlatego nie balbym sie czlowieka, ktory mi wlasnie przystawil pistolet do glowy. Oczywiscie, ze taka nagla smierc jest troche bezsensu, wiec nie ma co takiej osoby prowokowac. Ale jak mowilem, napewno nie blagalbym go na kolanach o darowanie mi zycia. Chocby dlatego, by nie dac mu poczucia sily i wladzy nad moim zyciem.
1. idziesz ulicą, staje samochód, wysiada jakiś dwóch DUŻYCH panów, każą Ci zdjąć bluzę, bo ją chcą, a jak nie to Ci wpie*dolą. Co robisz? Zdejmujesz bluzę?
2. Nie masz co jeść, nie masz domu, rodziny, przyjaciół. idziesz żebrać? czy wolisz zdechnąć z głodu?
_________________ Nie wiem dlaczego był czas, że przestałam wierzyć w Miłość.
Głupia byłam.
Miłość istnieje moi Mili. Nigdy w Nią nie wątpcie.
Wysłany: 26-04-2006, 15:59
agentm napisał/a:
Po prostu nie boje sie smierci, dlatego nie balbym sie czlowieka, ktory mi wlasnie przystawil pistolet do glowy.
Chlopak 20 lat, a nie wie, że ktoś będzie potem cierpial, gdy Ciebie w taki sposób zabraknie. Przydaloby sie troche troszczyc o rodzinę i przyjaciól...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum