Imię: Katarzyna
Wiek: 18 Dołączyła: 18 Cze 2008 Posty: 1244 Skąd: z raju...
Wysłany: 11-08-2008, 15:56
kamasutra napisał/a:
ja widziałam mandarynki z sałata lodową
a jadłas to? jak tak,to czy dobre?
_________________ "My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
_________________ Siedząc w wannie
spowiadam się pralce
z miłości do Ciebie.
nie mam wpływu na Twoje życie, ale nie mogę wykluczyć,że coś się stanie,że zmienisz zdanie..
jeśli tak będzie, nic nam nie przeszkodzi, nigdy.. jeśli kiedyś okaże się,że zmienisz decyzję - będę czekała..
Imię: Katarzyna
Wiek: 18 Dołączyła: 18 Cze 2008 Posty: 1244 Skąd: z raju...
Wysłany: 11-08-2008, 16:03
kamasutra napisał/a:
jadłam ,pycha
mi smakowało^^
musze kiedys wypróbowac,mandarynki lubie wiec powinno mi spasować
_________________ "My ludzie umieramy na samą myśl o miłościach, które przepadły na zawsze, o chwilach które mogłyby być piękne a nie były, o skarbach, które mogłyby być odkryte, ale pozostały na zawsze niewidoczne pod piaskami. Obawiamy się sięgać po swoje największe marzenia, ponieważ wydaje nam się, że nie jesteśmy ich godni, lub że nigdy nam się to nie uda. "
musze kiedys wypróbowac,mandarynki lubie wiec powinno mi spasować
wydaje mi sie ze to do jakiegos miesa pasuje np. pałki coś w ten deseń
ja to na komunii jadłam ;P
spowiadam się pralce
z miłości do Ciebie.
nie mam wpływu na Twoje życie, ale nie mogę wykluczyć,że coś się stanie,że zmienisz zdanie..
jeśli tak będzie, nic nam nie przeszkodzi, nigdy.. jeśli kiedyś okaże się,że zmienisz decyzję - będę czekała..
mandarynka i majonez+ inne składniki? nie jadłam jeszcze takiej,ciekawe jak to samkuje...
Mandarynka + kurczak + kukurydza + majonez to coś innego niż mandarynka + majonez, co pewnie brzmi i smakuje nie bardzo. Majonez musi być pikantny, kielecki najlepiej. ~~ A sałatka jest wg mnie genialna.
_________________ "Taka już jest niewiasta, lubieżności pełna. I w chuci nienasycona. Jak świat światem, tak było i tak będzie in saecula saeculorum."
spowiadam się pralce
z miłości do Ciebie.
Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałeczki i posypać przyprawą do kebaba. Wymieszać i musi to postac jakiś z 3-4 godz. Póżniej trzeba to usmażyć. No i oczywiście włożyć do salaterki.
Polać keczupem.
Pokroić ogórki karniczone.
Por
Kukurysza i groszek.
Majonez
I na koniec Sałata lodowa lub pekińska.
Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałeczki i posypać przyprawą do kebaba. Wymieszać i musi to postac jakiś z 3-4 godz. Póżniej trzeba to usmażyć. No i oczywiście włożyć do salaterki.
Polać keczupem.
Pokroić ogórki karniczone.
Por
Kukurysza i groszek.
Majonez
I na koniec Sałata lodowa lub pekińska.
Układać to warstwami.
Dla mnie zajebioza.
Jadłam na ognisku u znajomej ;d
pycha!!!! ;D
ale fajnie ze dałaś przepis sama zrobie kiedyś ^^
spowiadam się pralce
z miłości do Ciebie.
A sałatka się nazywa gyros i ostatnio robi wszędzie furorę.
a no własnie zapomniałam jaka to nazwa ;D
spowiadam się pralce
z miłości do Ciebie.
Przepis na 4-5 porcji:
Niepełną szklankę pęczaku gotować w osolonej wodzie 15-20 minut, aż napęcznieje.
Pomidory (3-4 spore) sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić na zjadliwe kawałki.
Czerwoną cebulkę pokroić na małe kawałeczki, tak samo ze 2-3 ogórki kiszone.
Do tego kukurydza z puszki.
Jeśli ktoś lubi jak sałatka chrupie, niech doda ze 3 łodygi selera naciowego.
Wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki, żeby się przegryzło.
Sos jest zbędny, robi się sam, gdy ogórki i wszystko inne puszcza sok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum