Czy lubicie rpg??W jakie sytemy gracie??Jak wygladaja wasze sesje i gdzie je prowadzicie??
Znak zodiaku:
Walker [Usunięty]
Wysłany: 12-07-2005, 16:34 Re: RPG
Szopen napisał/a:
Czy lubicie rpg??W jakie sytemy gracie??Jak wygladaja wasze sesje i gdzie je prowadzicie??
Czy lubię?: Tak, zacząłem grać w I-ej klasie Gim. ( w warhammera)
Jakie systemy?: D&D, Warhammer, Vampir :Maskarada. Kiedyś grałem w neuroshimę.
Gdzie odbywają sie sesje?: W domu MP, jak trzeba gramy trochę w szkole.
Jak wyglądają?: Zależy, jeśli nasi bohaterowie są w lochach, to gasimy światła w pokoju MP i siedzimy przy świecach ( czasem uda nam się grać w piwnicy :grin: ), jeśli idą przez las idziemy do ogrodu MP, ale większość czasu to w jego pokoju.
Rodrigo [Usunięty]
Wysłany: 06-08-2005, 00:29
Ehh, co do Twojego pierwszego pytania to oczywiście że lubie RPG, inaczej pewnie nie odpowiadałbym na Twoje posta. Moja przygoda z RPG zaczeła sie w 6 klasie podstawówki, hehe, pamiętam jeszcze te czasy kiedy nie było tylu sklepów z podstawkami i po podręcznik trzeba było do W-wy jechac, do schronu koło dworca wschodniego. Ehhh, to były czasy, gra miła swój nieodparty urok!
Co do systemów w jakie w życiu grałem to troszkę tego było. Zaczynałem od starego poczciwego Warhammera i Cyberpunka 2020 , pamiętam, że przy tych grach spędziłem chyba najwięcej czasu w swoim 20 letnim życiu i chyba zawsze beda miały dla mnie nieodparty urok, nigdy sie nie zestarzeją. Nadal są to moje ulubione systemy! A co do innych to zawsze kusiło mnie żeby zagrać w D&D, ale kiedy już zagrałem to się srogo zawiodłem. Jakoś nie odpowiadał moim oczekiwaniom! Jeśli chodzi o inne systemy to był Shadowrun, L5K, Gasnące Słońca, Przebudzenie Ziemi, Neuroshima, Wilkołak, Wampir, trochę w Zew..., a co do innych to już dokładnie nie pamiętam, ogólnie mówiąc było tego BARDZO dużo.
Sesje w moim przypadku zawsze jakoś inaczej wyglądały, przez pierwszy rok grałem tylko ja i mój najlepszy przyjaciel, dopiero później dołączyli inni. Wyglądało to tak, że nie mieliśmy wyodrębnionego MG tylko co jakiś czas się w tej roli zmienialiśmy. Ogólnie to staraliśmy sie zrobić odpowiedni nastrój dzieki muzyce i oświetleniu, ale jakoś nie zawsze wychodziło . Co do prowadzenia sesji to już wogóle jest odrębna historia... Ehh, pamiętam te czasy kiedy sesje grało sie w róznych dziwnych miejscach, np. raz kiedy graliśmy w Cp 2020 to sesja odbywała sie w nocy na dworcu kolejowym (a że mam w swoim mieście - siedlcach - mały i przytulny dworzec, to nadawał sie on znakomicie), często graliśmy na jakichś łąkach lub stadionie, zresztą wogóle sporo miejsc zaliczyło nasze sesje!
Mam nadzieje że przybliżyłem wam moja historie grania w tą cudowna rzecz jaką są gry fabularne! Mam nadzieję, że odzew na ten post będzie większy!!!!
Ja grałem tylko w komputerowe RPG zagrałbym w jakieś papierowe ale problem polega na tym że nie mam z kim Może na forum dałoby się rozegrać jakąś sesje? Ja chętnie bym zagrał gdyby znalazł się jakiś wyrozumiały MG bo nie mam doświadczenia Jeżeli chodzi o komputerowe rpg to je kocham, czuje że papierową edycję też bym pokochał gdybym miał z im grać
Bylam świadkiem takiej gry, jak dla mnie- nudne, no ale jak ktoś lubi... fantazje... ja wole rzeczywistość
W poprzednie wakacje spotkałem się po raz pierwszy też z taką grą i ludźmi napalonymi na to. Normalnie to był dla mnie szok. Chodzą gdzieś na ubocze i tworzą jakieś kółko różańcowe i jakby kurna czarowali czy cuś :629: No ale cóż, różni ludzie - różne potrzeby. Nie przeszkadzają mi, bo przynajmniej nie piją pod sklepem tylko mają jakieś hobby.
Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6669 Skąd: z miasta
Wysłany: 06-08-2005, 19:18
Sesje szatanistyczne HAHHAAHHAH
W RPG chętnie bym pogral, ale takie zadupie jak moje miasto (60 tys mieszkańców) to nie dość, że ma niewielu ludzi którzy by byli zainteresowani, to jeszcze dodatkowo trzeba ich znaleść. Ja np. nie widzę problemu, by osoba z okolic Łomży zrobila stronkę o sesjach RPG, ale dotąd o czymś takim nie slyszalem, więc jak widać nikomu nie zależy, żeby grać .
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
Imię: Arturek ~~
Wiek: 20 Dołączył: 27 Lip 2005 Posty: 6669 Skąd: z miasta
Wysłany: 06-08-2005, 19:27
To taki żarcik :grin:
Jakby to dj. Rydzyk zobaczyl o Dzizes ;-p
_________________ „Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
"Na większą chwałę Bożą." Ad maiorem Dei gloriam.
Rodrigo [Usunięty]
Wysłany: 06-08-2005, 23:54
Cytat:
Bylam świadkiem takiej gry, jak dla mnie- nudne, no ale jak ktoś lubi... fantazje... ja wole rzeczywistość
Ale pamiętaj o tym, że Ciebie nie interesują te gry, a mnie tak. Coś w nich jest skoro coraz więcej młodych ludzi w nie gra i dzięki temu miło i ciekawie spędza wolny czas. Ukłon w stronę Rafputa za tolerancję!!!
hmmmm moja zabawa z RPG zaczela sie w 5 klasie podstawowki a zaczelem od D&D potem byl Warhammer (znany jako Warmłotek) Neuroshima, Cyberpunk, Vampir: Maskarada, Wilkolak: Apokalipsa (mniam) potem tez pogrywalem w bitewniaki takie jak Warhammer WFB potem byl MTG (karcianka) a teraz gram w co tylko mi wpadnie ale najbardziej ulubionym systemem jest dlamnie D&D a zaraz potem Neuro ach te sesje do poznej nocy :roll: przy piwku
Znak zodiaku:
Rodrigo [Usunięty]
Wysłany: 07-08-2005, 13:00
Cytat:
ach te sesje do poznej nocy przy piwku
Hehe, nocne sesje są najlepsze, najfajniejszy jest wtedy klimat, a jeśli jeszcze robi sie je na powietrzu to w ogóle są już świetne momenty! Np. bardzo fajne są sesje w warhammera w lesie, pod namiotami. Czasami niezłe schizy odchodzą jak jakieś większe zwierzątko podejdzie za blisko! ehh, fajnie tak powspominać te udane sesje.
ja jeszcze jestem za mlody i mnie mama nie puszcza
sam prowadze DND i wydalem na 5 ksiag okolo 300 zl. chcialbym sprobowac Cyberpunka i nie wiem czy oplaca mi sie znowu kupowac ksiegi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum