Mportalik - forum dyskusyjne Strona Główna Mportalik - forum dyskusyjne
Super forum młodzieżowe.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
RPG
Autor Wiadomość
Rodrigo
[Usunięty]

Wysłany: 07-08-2005, 22:33   

Szopen, nie wiesz co tracisz, nocne sesje przewyższają te dzienne o całe lata świetlne. Zwłaszcza jeśli grasz w jakiś mroczny system, właśnie taki jakim jest Cyberpunk. A co do Cybera to był to mój pierwszy system jaki ja kupiłem i jeszcze nigdy tego zakupu nie żałowałem gdyż ta gra jest warta zakupu. Ale oczywiście wszystko zależy od Twoich preferencji, bo np. jeśli lubisz fantasy a świat cyber pociąga Cię tylko trochę to lepiej sobie daruj. Ja jestem zagorzałym fanem świata przedstawionego w "Blade Runner" i w książkach Gibsona (tak na marginesie to bardzo je polecam gdyż są świetne).

Z kupnem podręcznika zrobisz jak będziesz chciał.

DarkOne 
*
Demigod

Imię: Piotrek
Wysłany: 15-08-2005, 15:09   

Masz neta to poco masz kupowac cale ksiegi? najlepszy sposob to pozyczac od kumpli i kserowac lub skanowac co potrzeba, bo w koncu poco wydawac kase podwojnie? my tak robimy albo z neta lub ksero, prosto, tanio i dobrze bo niema praktycznie roznicy :)
  Znak zodiaku: wodnik

Mori 
*
prawdziwa śmierć

Imię: Nieważne:P
Wysłany: 29-08-2005, 21:17   

Ludzie widze ze sporo osob pisze ze zagraliby sobie...wlasnie z kilkoma kumplami stworzylismy forum (po czesci sesyjne wlasnie) i zamierzam przeprowadzic sesje dla poczatkujacych ....zaawansowani tez nie beda sie nudzic ......forum sie dopiero rozwija i nie ma w nim zbyt wiele ...pracujemy zreszta nad autorskim systemem RPG....jezeli ktos chce zagrac to niech napisze mi pw albo na gg niech sie zglosi....zapraszam....

Ja od 6-ciu lat gram w Dnd(ponad 3 mistrzuje) owinalem tez sie wokol systemu SW(i d6 ,i d20)oraz Vampira i War'a

Znak zodiaku: strzelec

Zombie 
*
digital-eyed

Wysłany: 29-08-2005, 23:31   

mistrzowałeś w wieku 12 lat ? Nie no, szacunek, ziom ! ;)

Ale po co tyle zachodu z tym pisaniem na pw ? Daj adres forum, będzie łatwiej.
  Znak zodiaku: baran

Mori 
*
prawdziwa śmierć

Wysłany: 30-08-2005, 11:32   

narazie chcemy uniknac zasypu nowych odwiedzajacych ,poniewaz nawet niektore skrypty sa jeszcze w fazach testu ,i brakuje nam kilku rzeczy(czesc teamu jest nieobecna)......chcielismy zamiast czekac i sie nudzic pograc troche(ale mamy zbyt malo osob) ,dlatego tu napisalem.....chcemy po prostu do wykonczenia kilku elementow i przeniesienia na globalna domene poczekac z reklamowaniem forum.....

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 30-08-2005, 12:20   

O skinie zapomniałeś... trzeba jakiś ciekawy skin wykonać. :D
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Zombie 
*
digital-eyed

Wysłany: 30-08-2005, 12:25   

nie no spoko... Jak ruszycie, to koniecznie daj znać, z chęcią wezmę udział w takich online'nowych sesjach, szczególnie, że w realu nigdy nie miałem okazji :)
  Znak zodiaku: baran

Szopen 
**
chopin

Wysłany: 30-08-2005, 12:31   

ja tez bym wzial udzial...dajcie znac jak wszystko bedzie gotowe

Znak zodiaku: lew

Mori 
*
prawdziwa śmierć

Wysłany: 30-08-2005, 23:30   

zeby cos pograc jest juz wszystko gotowe....chodzilo nam tylko o fakt ze skoro ruszac bedziemy na globalu za niedlugo to nie ma po co reklamowac forum narazie za bardzo...tj. mowilem chcacych grac prosze o kontakt i mozemy zaczynac w kazdej chwili........

A ty Shaezarrku sie tak o skina nie rzucaj bo:
1)masz mi w tym pomoc ,a pomocy nie zauwarzono(zreszta jak ci tak pilno mozesz juz zaczac tego skina),
2)nie mam na czym pracowac
3)mamy troszke czasu i sie wyrobimy(przeciez wiesz ze jestem terminowy...no moze poza pisaniem regulaminu XD ,ale to tez zrobie...)

XoRn 
*
wróciłem xD

Wysłany: 01-09-2005, 11:23   

Ja też całkiem długo grałem w D&D, a przedtem w jakieś prostsze systemy "domowe" :P

Co do onlinowych sesji: bardzo ciekawy pomysł, już z kumplami kiedyś myśleliśmy o tym ale nie znaleźliśmy nic takiego, co by odpowiadało naszym oczekiwaniom. Chętnie się do was przyłącze i zobacze ocb :)

Znak zodiaku: rak

Shaezaar 
Pacyfikator

Wysłany: 01-09-2005, 12:11   

No, to mamy już 4 osoby + MG. Ktoś jeszcze?

PS. Mori nie nazywaj mnie Shaezaarkiem, bo sam skina będziesz robił, a i tak ci sie nie uda bo nie masz na czym a ja sprytnie zapomnę ci tego dać... :D
Najpierw był chaos... potem poszedłem do sklepu, kupiłem dwie nalewki, stworzyłem świat i było ok.
------------------

Mori 
*
prawdziwa śmierć

Wysłany: 01-09-2005, 22:20   

wlasnie sciaglem 34% photoshopa cs'a 9.0 ...wiec idz sie udlaw Shaezaarku:P............
wiec jezeliscie tacy chetni to powysylam wam przez pw linki do forum.........ale to jutro...dzis juz leciec musze.......

Follow Me 
**
I know...

Wysłany: 22-09-2005, 15:48   

ja ,,gralam,, raz w rpg pare lat temu :P
no i bylam Elfka i jak byla sytuacja ze bylam w niejakiej karczmie,to jakis wymyslony krasnolud gadal cos zlosliwego na temat elfow to mu dalam z liscia no i kolega (mistrz gry) rzucal kosciami czy mi odda za tego liscia czy nie :P
no ale wyszlo na to ze nie oddal mi :)
no a gralam u kolegi w domQ :)

"Those who wish to Follow Me,my ghetto gospel, I welcome with my hands...and the red sun sinks at last into the hills of gold and peace to this young warrior without the sound of guns"- Ghetto Gospel
  Znak zodiaku: wodnik

cicha 
buntowniczka

Wysłany: 09-11-2005, 20:21   

a ja ciagle gram w RPG ale i tak najbrdzioej kocham warcrafta 2

Madritian 
Przyjaciel
Blah blah blah !!

Imię: Marek
Wysłany: 09-11-2005, 20:26   

Pół-elfy RULEZ . Inteligentni samotnicy z zasadami , nie podporządkowujący się nikomu , działające na własną reke ... kocham ta rase :P . Miałem maga , druida a teraz mam zamiar zrobic sobie kapłana w D&D :p . Z RPG na kompa to Morrowing , Gothic I i II , Baldur's Gate , Icewind Dale , Sacred (ale to bardziej hack and slash :p ) oraz Apostołowie II ;-)

Znak zodiaku: skorpion

Piotrek

Dołaczył: Dawno

Odpowiedz do tematu