a tak naprawde to nas nie ma
ogladaliscie matrixa to wiecie co mam na mysli
niech racjonalista/wierzacy udowodni mi ze tak nie jest
jak podepniemy czlowiekowi do mozgu w odpowiednich miejscach eektrody i puscimy odpowiednie pradziki to mozemy mu zasymulowac roznego rodzaju rzeczy
kolo bedzie myslal ze to rzeczywistosc... i kto wtedy robi z boga?
a tak naprawde to nas nie ma
ogladaliscie matrixa to wiecie co mam na mysli
Matrixa obejrzał buahahaha, sorry nie mogłem się powstrzymać.
A teraz na poważnie najławtwiej dzieci otumanić puszczając im film gdzie fantastyczny gdzie się omija kule i wykonuje salta w powietrzu. Ot to realia jaką widzi młodzież gdy łątwo im coś pokazać i wmówić i chodzi taki łepek i opowida historie, że życie to Matrix a ludzie po śmierci rodzą się ponownie.
Ten kawałek jednego z najlepszych moich kapel Polskich The Analogs "Twoje Kłamstwa" pasuje do Ciebie i innych dzieciaków które szukaja swojej prawdy i racji.
"Tych dzieciaków nie da się okałamać, choć chcesz zdobyc świat, ich nie obchodzą twoje prawa, ktoś im je swoje dał."
nirwanka napisał/a:
jak podepniemy czlowiekowi do mozgu w odpowiednich miejscach eektrody i puscimy odpowiednie pradziki to mozemy mu zasymulowac roznego rodzaju rzeczy
kolo bedzie myslal ze to rzeczywistosc... i kto wtedy robi z boga?
A to pewnie po obejrzeniu filmu "Uniwersalny Żołnierz lub "Ja Robot"
A to pewnie po obejrzeniu filmu "Uniwersalny Żołnierz lub "Ja Robot"
hehe to po czytaniu Lema tak zostalo ale pewnie nawet nie wiesz kto to
a tak powaznie to traktujesz rzeczy zbyt plytko matrix (pierwsza czesc) jest filmem nisamowitym i tlumaczacym wiele spraw ale trzeba na niego popatrzec troszeczke glebiej nie na efekty specjalne itp
tak jak czytajac wiersz nie bierze sie go doslownie tylko analizuje co poeta chcial nim powiedziec tak smo mozna popatrzec na matrixa
w kwestji:
powstania świata - oczywiście jest naukowe podejście do tego jak powstał ale to wg mnie jest sprawda Boga
uzdrwoień - hmm ostatnio nawet mówiono o gościu co chorował na HIV i wyzdrowaił;jeśli o to chodzi to ciężko jest naukowo wytłumaczyć wiele uzdrowień przez co kwalifikuje je sie do cudu
opętań - Wg mnie opętania są możliwe (bo jak jest dobro to i zło) może nie aż tak jak pokazują w filmach ale troche w mniejszym stopniu
powstania człowieka - jeśli o to chodzi tu również naukowcy znaleźli wyjście (jest to oczywiście ewolucja) to że w bibli pisze że powstał Adam i Ewa to jest pewnego rodzaju symbol (jest ich dużo w całej bibli niezawsze dlanas zrozumiałych)
dziwnych zjawisk na tle religijnym - (niebardzo rozumiem o co chodzi)ale chyba jest tu znów mowa o cudach i różnych uzdrowieniach
kwestii obrony Jasnej Góry(są tacy co widzą w tym cud) - tu sie niewypowiem gdyż niemam informacji na ten temat
UFO - ''czy jestesmy sami we wszechświecie???'' niewieże w UFO ale wierze że jest inna cywilizacja inteligentnych istot, niesądze aby odwiedzali ziemie.
magii - heh w to całkiem niewierze bo niema w co magia jest uważana poprostu za to czego niemożemy sobie wytłumaczyć
Boga i szatana - (jeśli w to bym niewierzył trudno by mi było sie wypowiedzieć na wcześniejsze tematy)
życia pozagrobowego - w to również wierzę bo przeciesz każdy człowiek ma dusze
religi - (i znów niewiem co masz na myśli) jeśli chodzi o nauczanie kościoła niejest to złe lecz dzięki niektórym osobom takim jak ks. Dyrektor Radia Maryja(niebęde mówił nazwiska bo może sie to źle skończyć:))poprosu za bardzo interweniują w życie publiczne
powstanie świata- nikt tego i tak nie sprawdzi i ogolnei mowiac wszystko mi to jedno czy to wybuch, palec bozy czy inne ale najblizej juz tego wybuchu jestem
opętania - widziałem program na discovery jak się klient rzucał od egzorcyzmów(prosze sobei nei wyobrazac tutaj siły jakiegos demona rzucania o ziemie drapania bicia krzyków i tak dalej bo po prostu facet tylko sie wił się jak węgorz na patelni od tych egzorcyzmów) posdumowujac coś w tym może byc
powstanie człowieka - skoro teoria darwina jest jedyną teoria ewolucji nauczaną w USA(hmm ciekawe dlaczego ) Skoro szympans ma 98% genomu czlowieka to gdzies ta teoria ma braki 98% - prawie jak człowiek ,prawie robi wielką różnicę Gdyby sie okazało ze ktoś w nas majsterkował to wcale bym sie nie zdziwił, tyle o tym
dziwnyc zjawisk na tle religijnym- jesli chodzi o uzdrowienia itd to cialo ludzkei wciaz jest zagadka dla uczonych nie musi to byc od razu cud
obrona Jasnej Góry - pozostawie to bez komentarza
UFO - wierze ze gdzies tam jest, co wiecej uwazam ze odwiedzali Ziemie ( w granicach 16- 12 tys lat temu) na co moze wskazywac wiele sladow- jakich na razie nie bede sie rozpisywal ktos zeche to przytocze
magia- heh co najwyzej iluzja
Boga i Szatana - wierze
życia pozagrobowego - wole w to wierzyc bo jakby okazalo sie to jakis przekretem nie ukrywam ze chyba tak jak wiekszosc bylbym zdziebko zawiedziony, w kazdym razie nie bede sie katowal i zyl jak asceta Bóg zeby zasluzyc na to zycie. Wystarczy ze bede dobrym czlowiekiem i tyle
religii- kosciola katolickiego nie popieram. Watykan cofa nas tylko w rozwoju i wciska bajki. To czy bede sie za to "smazyl" (ironia- tak zebym potem prostowac nie musial) w piekle to juz moja spraw i wisi mi to. Co do radja maryja to lepiej prosperujacej sekty to chyab nie ma a rydzyk trzeba przyznac sposob znalazl zeby z ludzi kase ciagnac
<------- moj avatar mowi wszystko na ten temat
Imię: Asia
Wysłany: 17-01-2006, 21:33
Więc moje poglądy są takie :
Powstanie Świata - cały świat stworzył Bóg. A cała ewolucja człowieka też była. Tą pierwszą prymitywną istotę stworzył Bóg, i dopiero ona ewulowała się.
Uzdrowienia - zdecydowanie nie wierzę, tylko te opisane w Ewangelii, i ewentualnie przez księży.
Opętania - są. Dlatego ze złymi duchami lepiej nie zadzierać. Czytałam kiedyś sprawozdanie ze spotkania z opętaną. Ale są egzorcyzmy ...
Powstanie człowieka - czytaj punkt pierwszy.
Dziwnych zjawisk na tle religijnym Co rozumiecie przez "dziwne zjawiska" ? Jeśli chodzi np. o elfy i krasnoludów to wierzę.
Kwestii obrony Jasnej Góry - nie wiem o tym nic.
UFO - wierzę. Na Marsie są żywe istoty.
Magii - magia jest wszędzie. Wierzę na 100 % !
Boga i Szatana - Wierzę. W Biblii jest mowa o szatanie. Po Sądzie Ostatecznym idzie się albo do Boga, albo do Szatana.
Życia Pozagrobowego - nie podoba mi się to stwierdzenie. Ale patrz wyżej. Możesz być całkowicie, absolutnie szczęśliwy razem ze wszystkimi swoimi bliskimi, albo będziesz w piekle. Chociaż i tego nie jestem pewna ...
Religii - muszę w coś wierzyć. Życie bez wiary w nic jest bez sensu. Dlatego chodzę do kościoła, i staram sie być w miarę swych możliwości "tą dobrą".
_________________ "Wielu z tych, którzy żyją zasługuje na śmierć, a niektórzy z tych, co pomarli zasługują na życie. Czy możesz im je zwrócić? Nie szafuj więc śmiercia, gdyz nawet najmędrszy nie może wiedzieć wszystkiego." J.R.R.Tolkien
Uzdrowienia - Są faktem, więc jak można nie wierzyć.
UFO - Tak! Wojsko amerykańskie na pewno ma ciało, tylko ukrywa to przed światem.
Magia - To jedynie czysta iluzja. Są wtajemniczeni potrafiący ją wywoływać, np. Copperfield.
Bóg i Szatan - Tak.
Religia - Tak (choć nie jakoś przesadnie).
Opętania - Tak, demony istnieją. Latające po domach talerze, opętani ludzie i nagrywane na taśmę głosy zmarłych są wystarczającym dowodem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum